Roofmeister Inside – Big Game in Rotterdam & de Roofmeister wall of fame

18/10/2020
Roofmeister Inside – Big Game in Rotterdam & de Roofmeister wall of fame

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Big game in Rotterdam

De ‘hoerenstek’ van ‘Rotterdam’ 😛

Die ene drift heeft niets opgeleverd, Rick Habermehl (Insta: 010cat_fishing) stuurt zijn boot nu om de langgerekte steiger met betonnen peilers. Even die andere kant proberen. De stroming raast als een bezetene om ons (Rick en mij, Sjoerd Beljaars) heen, de fishfinder laat een diepte van 8 tot 12 meter zien. Meerval territoria! We vissen pelagisch op de snorren en hebben verschillende keren grote signalen van de bodem omhoog zien komen. Geïnteresseerd, dat zeker, maar verre van overtuigend.

Dit keer zijn aasvissen de klos…

We varen nu wat harder en zijn eigenlijk niet meer bezig met de aasvissen, die toch nog steeds op diepte hangen. Op dit moment is het laatste waar ik aan denk een aanbeet. Ik ben druk bezig om de accu’s van de GoPro’s te vervangen en mini SD kaarten leeg te trekken. Rick echter houdt een waakzaam oog op de fishfinder. Uit het niets ziet hij een signaal van links naar rechts bewegen. Met zijn aas. Hij voelt weerstand. Heel even geeft hij mij de kans om het aanslaan live op video te kunnen zetten. Ik ben net wat te laat.

Het begin van de krachtmeting. Dat went nooit!

Zoef! De hengel vliegt naar boven en kromt zich meteen tot in het handvat op een prehistorisch monster op diepte. Eerst een onbeweeglijk gewicht, maar iets later geeft het tegengas. Die eerste protesten van meerval vind ik het mooist. Dan zie je echt die krachtmeting tussen een groot roofdier en een visser die wakker wordt geschud. Deze drils wennen nooit! Gelukkig maar!

Big game onder de rook van Rotterdam.

Rick is niettemin een routinier en pareert de logge, doch intense uitvallen van vriend snorremans. Het is zonder meer een heftig gevecht en beiden durven te dromen van een vis van rond de 2 meter. Heel even dringt mij het besef door dat we ons op nog geen 20 kilometer van mijn woonplaats bevinden. Iets verderop kan ik de kunstig gemaakte imitatie van de Ark van Noach zien liggen. Bolnes, Ridderkerk… Ik noem het gemakshalve Rotterdam, vind ik veel sprekender 😛

De vis waar wij de hele dag zonder probleem op kunnen teren. Wat een visserij! Wauw!!!

Leg dat thuis maar eens uit 😛

Uiteraard heeft Rick geen oog voor randzaken en concentreert hij zich op het gevecht terwijl hij de boot natuurlijk ook in het gareel moet houden. Het moment dat je de eerste schim ziet… Mooi. We moeten er even op wachten, maar dan laat het silhouet zich zien. Eerlijk is eerlijk, de vis is kleiner dan we verwacht hadden. Bij meting blijkt hij 158 cm te zijn. Maar wat een power! Ongelooflijk! Rick zelf heeft de term bedacht: “Big gamen in Rotterdam.” Er is niks aan gelogen.

Mooie shots maken met de drone, maar dan gaat het mis… Check onder… 🙁 Super k*t!!!

 

Beiden zijn we door het dolle met de vis. Heerlijk om te vangen en bonus dat we alles op film hebben vast kunnen leggen. Na het terugzetten van de meerval leunen we achterover in onze stoelen. Het is lang stil, maar dat levert geen ongemakkelijke situatie op. We laten het over ons heen komen en genieten met volle teugen.

Klonken op een heel andere stek. Down town.

Links mijn fireball montage in de middenlaag. Rechts die van Rick met erboven nog een signaal, van zijn extra stuk lood. Verbijsterend wat deze apparaten kunnen weergeven.

Daarna meteen werk aan de winkel, we willen meer van dit en weten tegelijkertijd dat dat niet makkelijk zal worden. Het is de laatste weken uitzonderlijk taai geweest op meerval. Deze dag was dan ook een gok. Met deze vis zijn we al gered, nog meer vangsten zouden bonus zijn. Wat we ook doen, meer zit er niet in. Zit er meer? Nou, check zijn Insta meer, klik HIER. 🙂 To be continued, met RickMeister gaan we meer mee en de film is in de maak 🙂

 


 

***Vangsten Overzicht***

Wow, met bijna 80 inzendingen deze week was het volle bak, gelukkig is de server niet overbelast geraakt! Ook gaat de kwaliteit van de foto’s de laatste tijd steeds verder omhoog, complimenten daarvoor! Maakt het werk nóg leuker. Dit keer zijn w streng geweest en hebben we een selectie gemaakt van de parels onder de parels. Lastig dus… You guys rock!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 

Vanessa van der Horst met haar eerste snoek ooit! Gaaf Vanessa, op naar meer!

Een mooie dubbelslag voor Pieter Cardoen en zijn maat tijdens de Open Street Willebroek. Klasse mannen!

Martijn Laag: ”Na weken van alleen maar klein spul eindelijk weer eens een goede bak van een blackbass mogen vangen! Zuid Portugal” Lekker Martijn, blijft een geweldige jager!

Ook bij Remon Broekhuis is het doodaas seizoen begonnen, dat belooft een mooi seizoen te worden Remon!

Even een uurtje op baars met UL materiaal leverde Johan Lammers deze welkome bijvangst op! Goed gevist, Johan.

Partick Korse wist afgelopen week een baars met grootheidswaanzin te haken. Ook die moeten er zijn, Patrick!

Een 97 cm snoek voor Thimon Dokter die een verse aasvis aan de fireball niet kon weerstaan. Heerlijk man!

Een dikke jetser van 115 cm die Bas Klinge samen met Jeroen Bouwer ving. Goud mannen!

”De vlieg doet het mooi in deze oogsttijd!” Aldus Bart van Wanrooij. Heerlijke vangst en toffe plaat, Bart!

Een heerlijke vangst voor Endri Hagens op een, door een vriend geverfde Rabu Shad. Klasse Endri, we zien weinig van de vangst maar je staat er weer oogverblindend goed op 🙂

Een ochtend zoals die bedoeld is voor Wim van Maercke. Gave foto Wim!

Midden in de hoofdstad wist Daan Siderius deze nachtelijke, en tevens dikke winde te haken. Good job, Daan!

Jurgen van Schijndel: ”Ik nam de 13 jarige Tren een dagje mee, nooit eerder een snoek gevangen, en dan vangt hij een 110.” Top Jurgen, dat zal hem nog wel een tijdje bij blijven!

Ook deze foto van Jurgen moeten we gewoon even delen. Deze kan zijn bek gewoon niet sluiten! Wel in topconditie verder.

Joost van der Maas wist bij de eerste worp op zijn vertrouwde stekje direct een mooie snoek te haken en heeft de aanbeet ook nog eens op film. Lekker Joost!

”Streetfishing in de mooiste stad van Nederland” Aldus Ming Kha. Tsja, ongelijk geven we je zeker niet Ming! Een mooie stek is het in ieder geval.

Wauw, wat een pareltje deze inzending van Robert Lambers! Een snoek over de meter en ook nog eens een geweldige foto er van. Meer heb je niet nodig!

Ook deze heerlijke inzending van Jelle de Jong grijpt nét naast de foto van de week, maar wat maakt het ook uit! Jelle vertelt: ”Een te gekke dag met 110, 123 en 125 in de boot! Dit is de 123cm U-Boot!” Wat een bizarre sessie, Jelle!

Bud van Santen op zoek naar baarzen op voor hem onbekend water. Niet zonder succes!

Net nadat Sharon van Rossum dacht dat het niet meer zou lukken, klapte deze knappe snoek van 76 cm nog snel op de Fat Iris van Spro! Goed gedaan, Sharon!

Derk van der Ham: ”De eerste deadbait unit van dit jaar, compleet nieuwe stek, toch na enig observatie de hengels in geworpen, 1,5 uur later deze unit op de kant.” Top Derk, op naar de volgende!

Een hele dag in de regen uiteindelijk toch nog beloond met deze mooie snoekbaars voor Rick Veurink. Netjes, Rick!

Een mooie 4e plek voor Ruud Lodewijks en Thom Prust op de alternatieve predatortour. Deze snoek was de grootste tijdens de driedaagse!

Na vele missers was deze blanksaver meer dan welkom voor Mario Laureys. Niet altijd simpel op water met dressuur en veel hengeldruk!

Ook deze week weer een prachtige inzending van Serge Sonneveldt: ”Aangezien ik met dood aas nog steeds voor het eerst moet blanken blijf ik vrolijk verder gaan. Gister kwam deze prachtige metervis op de kant, gevangen op een horsmakreel onder de dobber.” Niet op jezelf af roepen, Serge 😉

Jan Geervliet: ”Tijdens een flinke hoosbui kreeg ik deze mooie snoek aan de lijn. Na een krachtige dril gaf zij zich toch over en kon ik haar veilig landen.” Wat een prachtige vangst en foto, Jan!

En last but (zeker) not least. Jessica met haar 100e (!) snoek van het jaar. Daarnaast heeft Jessica ook een permanente glimlach opgelopen. Geweldig Jessica, topper!

Jarno Dingerink: ”118cm “river-power”. snoeiharde aanbeet op een spinnerbait, die tussen een kribvak werd teruggevist.” Klasse Jarno, met recht een vangst om trots op te zijn en een foto om in te lijsten! Bijna een musky print man 🙂

 


 

***Foto van de week***

Wauw, wat een pareltje deze inzending van Robert Lambers! Een snoek over de meter en ook nog eens een geweldige foto er van. Meer heb je niet nodig! Alles klopt, een bijzonder mooie belichting, een smile van hier tot Tokio en verder en… natuurlijk een beauty van een snoek!!!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.