Roofmeister Inside – Bijna 40 actuele roofvis foto’s & 70’er zeebaars in Zeeland

05/07/2020
Roofmeister Inside – Bijna 40 actuele roofvis foto’s & 70’er zeebaars in Zeeland

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


Nog makkelijker en sneller scrollen

Elke week vind je nieuwe video’s, gave vangsten en productnieuws op Roofmeister. Meer dan 1000+ updates staan al voor je klaar! Klik HIER  voor App Store en HIER voor Google Play.


 

Zeeuwse euforie

Ik, Sjoerd Beljaars, kan me mijn begintijd als roofvisser nog goed herinneren. Zo’n beetje de eerste jaren rond 2007 ving ik meteen mijn allereerste 50’er baars. Ook mijn pr snoekbaars van 91 cm, dat nog steeds staat. Past het in het plaatje van ‘beginnersgeluk’? We horen zo vaak dit soort verhalen. Bijvoorbeeld van vrouwlief of het neefje van een vriend die eens een keertje meegaat en dan… BAM. Ze vangen meteen de vis van hun leven.

Thijs heeft een snoekhart. Zou er nog een plekje vrij zijn voor Labrax? Sowieso maken we genoeg mee met meneer Van der Sanden. Klik HIER.

Onlangs mocht ik mee met Sander Paans en Thijs van der Sanden naar Zeeland met de pijlen gericht op zeebaars. Sander is helemaal verknocht aan de zeerover. Hij rijdt stad en land af voor interessante stekken en ziet hij het juiste getijde, dan begint de adrenaline weelderig te stromen.

Bij hoog water een strand, verder niets bijzonders te zien…

Thijs is een snoekvisser, vindt alles mooi, maar die Esox zit in zijn hart… In een vroeg verleden heeft Thijs wel eens op zeebaars gevist. Een beetje op de bonnefooi… Gewoon die zoute boel eens aftasten en jawel… hij ving een baarsje, maar daar is het bij gebleven. Tot deze dag. Hij werd toch wel enthousiast van die verhalen van Sander.

Tja, dit soort stekken ruiken gewoon naar zeebaars.

Je voelt hem natuurlijk al aankomen… Sander wist een mooie stek op het strand. Daar enkele strekdammen die de zee in lopen. Het plan was om met hoog water te beginnen, gaandeweg zouden de strekdammen dan zichtbaar worden en zouden we deze met afgaand water wadend afvissen.

Een van de eerste worpen… Huh?

Eenmaal op het strand zagen we al dat het zeewater al erg troebel was. Dat zou wel eens problemen op kunnen leveren voor zichtjager zeebaars. Maar… Ook met nog troebeler water had Sander hier zeebaars gevangen. De eerste worpen werden gemaakt en… bij Thijs een dreun van jewelste op zijn hengel. Zzzzzzzzz… Meteen door de slip. Valsgehaakt of… Van alles gaat er dan door je hoofd.

 

Een grote baars, zoveel was al snel duidelijk. Een vis die meteen het op water koos. Gelukkig maar, op de strekdam genoeg scherpe obstakels die roet in het eten zouden kunnen gooien. Wauw, wat geven die grotere zeebaarzen toch sport. Op het gezicht van Thijs ongeloof, maar bij Sander des te meer. Hij heeft hier mooie baarzen gevangen, maar dit was een andere categorie.

Dit is vissen. Euforie ten top!

En daar openbaarde zich een joekel in de branding. Wow!!! Een grote zeebaars die voor een laatste keer een spurt nam. Sowieso 60 cm. Sander waadde er naar toe en kon hem eindelijk scheppen met het net. Yeah!!! Euforie, blijdschap en ook verbazing. Natuurlijk was Thijs blij, maar we moesten hem toch even benadrukken dat hij echt een beauty in zijn handen had. 70 cm! Veel zeebaarsvissers zijn hier al jaren voor bezig.

Langzaam drong het bij Thijs door dat hij een wel hele mooie baars had gevangen.

Het was one of those days… Daarna niks meer. Tot aan eb toe. Allen vonden we dat niet heel erg. Er zat een joekel in de pocket. Gedreven door deze overwinning hadden we energie voor tien en besloten we ook het opkomend water mee te pakken. Met name Sander zette door.

Samen sta je sterk. Letterlijk en figuurlijk.

Aanhouder Sander, wat een topvisser, wat een doorzettingsvermogen! Respect!

En jawel, dat werd beloond met veel actie in het staartje van vloed. Niet nog een hele grote, maar wel nog mooie maatse vissen en genoeg actie om de dag succesvol mee af te sluiten. Uiteraard heeft de videocamera overuren gedraaid. Stay tuned 🙂

 


 

***Vangsten Update***

Wederom veel inzendingen. En wat fijn dat de watertemperatuur weer afgenomen is. Zodoende acceptabel om op snoek te kunnen gaan vissen. Hieronder wederom een selectie van jullie breathtaking roofvisplaten!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Mark Verhoeven wist eindelijk weer een metersnoek op de kant te krijgen!

Ingezonden door Mario van Dyck: Baarzen zijn in Topvorm!! gevangen door Kevin!

Ook Brent, de broer van Kevin, ving de baarzen goed!

Melvin Boekhout poseert trots met zijn topvangst van dit seizoen! 😉

De eerste snoekbaarzen van juli zijn een feit voor Peter Seinen!

Hier poseert Reinder Jordens trots met een metersnoek. Klasse Reinder, ga zo door!

Het vroege opstaan resulteerde in een mooie nachtelijke snoekbaars voor Mark Besseling!

Een taai avondje met de bellyboat voor Koen van Rijen. Toch wist hij deze snorkel te foppen waardoor de sessie niet voor niets was!

Een prachtige roofblei voor Lau Boom! Het is nu top voor de zilveren sprinter. 

Een prima bijvangst voor Erik Bruinink, tijdens het snoekbaarzen op de pen!

Arjan van Dorp wist deze wonderschone snoekbaars te vangen op een zelfgemaakt stukje speelgoed, kicke toch?!

Niet recent, maar te mooi om niet te delen. Milan Ligtenberg wist met zijn nieuwe hengel direct bij de eerste aanbeet zijn PR te verbeteren, maar liefst 122 cm en 16 kg woog deze unit! Machtig mooi.

Een flinke bak wind op de rivier, maar toch had Jim van de Mortel een prachtige dag met onder andere deze vangst!

Een prachtig plaatje van Dennis Bekkenk die zijn vangst toont op een zwoele zomeravond!

Een Salmo Hornet in het kantje bezorgde Kevin Hoppie deze prachtige snoekbaars in de ochtendgloren!

Een succesvol weekend voor Colin de Smedt afgelopen weekend, met volop grote baarzen!

Sander Paans: ”Zomerbaars tijdens een rustig ochtendje langs de rivier… De mini Belly Splash op een 10 grams loodkopje wist me te redden van een blank.”

De eerste roofblei van het seizoen voor Serge Sonneveldt. Op naar meer, Serge!

Werpend succes met de Miuras Mouse voor Marcel Hoekman. Een prachtige bak is het resultaat!

Nou vooruit, nog één niet-recente vangst die is ingezonden. Een prachtig gekleurde snoek in een Hollandse omgeving voor Patrick Kreijkes. Goed gedaan man, volgende week zien we graag je recente vangst verschijnen. 😉

Een mooie inzending van karpergekkie Sjoerd Bonenkamp, vanaf de mooiste roofbleilocatie van NL! Sjoerd vertelt: ”Vorige week voor de eerste keer, op uitnodiging van een makker gericht op de roofblei. Gelijk een goeie mogen vangen. Mooie visserij, spectaculair! Ik ben ‘hooked’.”

Afgelopen week wist Henry van der Meijden deze gigantische meerval van ruim 185 cm te vangen! Klasse.

Jeroen Bouwer: ”Watertemperatuur is veel te hoog om te snoeken dus even met een jighengeltje een rondje in de buurt. Leverde een mooi aantal snoekbaarzen op, van eentje met een mooi kleurpatroon toch maar een foto gemaakt..”

De Feed Shallow plug deed het deze week uitstekend bij Erwin Bensbach!

Ken je de uitspraak ”Roeien met de riemen die je hebt”? Dirk Heemskerk maakt er ondanks herstel van een knie operatie het beste van, en probeert het in de sloot voor zijn huis. Dit kleine baarsje gaf dan ook enorm veel voldoening!

De Carolina-Rig blijkt ook in de zomer enorm effectief voor Patrick Ufkes!

Daan Siderius: ”Door drukte lekker in de wijk pielen op baars…Gaat stiekem nog best wel leuk!”

Slepend succes in de boot voor Marcel van Klaveren, met een Headbanger!

Op deze foto poseren Wessel en Lennon samen zo trots als een pauw met een geweldige snoek, die ze gewoon voor de deur wisten te vangen. Knap gedaan jongens. 

Lol op de IJssel, David en Jesse-Lucas weten hoe ze de hete zomerdagen goed kunnen besteden!

Lucio Percas wist deze snoekbaars op licht materiaal te vangen, wat een mooie sport gaf!

Fijne vangst voor Mike Sluijk!

De vangsten zijn goed tot uitstekend te noemen voor Peter Seinen!

 


 

***Foto van de week***

Als er één visser is die wij wekelijks in de inbox zien verschijnen, is het Eric Westra wel. Toch is het nog niet eerder gelukt om de foto van de week in te sturen, tot vandaag! Na een bizarre regenbui kwam deze snoekbaars van maar liefst 91,5 cm langs, wat een nieuw PR betekent voor Eric! Gefeliciteerd man, het is je gegund.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.