***BREAKING CATCH*** 137 cm MONSTER snoek voor Fredrik Harbort

23/12/2019
***BREAKING CATCH*** 137 cm MONSTER snoek voor Fredrik Harbort

Wauw!!! Wat is er aan de hand met de megasnoeken op dit moment? Metersnoeken lijken ukkepukkies te zijn momenteel, 120 monsters meer regel dan uitzondering. Vers van de pers, een megabak van 137 cm voor Fredrik (Freddy) Harbort van Abu Garcia en Berkley!

Freddy is natuurlijk geen onbekende. Zo viste hij als een van de eerste pelagische op echt grote snoekbaarzen met betoverende vangsten tot gevolg. Ook op het gebied van snoek heeft hij al meerdere onwerkelijk grote monsters gevangen in verschillende landen. Deze maand viste hij samen met een van zijn vrienden vanuit een roeibootje op een Duits stuwmeer. Voor beiden was het een nog onbekend water en werpend en vissend in de middenlaag wilde het nog niet echt vlotten.

Misschien wel een van de eersten die pelagisch op monstersnoekbaars viste.

Dag twee was al weer heel anders. Die dag doorbraken ze de code en vingen ze meerdere grote vissen. Freddy gebruikte de nieuwe Abu Garcia Twin Tail van 21 cm. Deze softbait viste hij extreem langzaam, jiggend vlak tegen de bodem van het meer op ongeveer 8 meter diepte. Toen de visdag bijna ten einde liep, besloten de heren de stek een uur rust te geven. Eenmaal stikdonker  kwamen ze terug om de plek opnieuw te bevissen. Slechts enkele worpen later kreeg Freddy een felle, harde aanbeet op zijn hengel.

 


Abu Garcia Beast Twintail

De Beast Twintail is ontzettend veelzijdig te gebruiken en niet nodig om te zeggen dat ie het goed op grote snoek 😛 Met name topprestaties op helder water en als de snoek wat nukkig is. Kan heel traag binnen gevist worden, maar ook met een normaal tempo en zowel op een shallow screw als op een jighead. Verkrijgbaar in 17 en 21 cm, maar nog heel even geduld. Pas in januari 2020 in de winkels. 


 

Freddy: “Meteen had ik door dat deze vis richting de 120 cm zou gaan. Een paar seconden later wist ik dat dat nog meer zouden worden. Deze vis kon wel eens ver daar over heen gaan. Je kunt je voorstellen dat de adrenaline naar recordhoogte steeg. Met knikkende knieën lukte het me om de vis na 5 minuten langs de boot aan de oppervlakte te krijgen. Mijn vismaat twijfelde geen moment en nette deze absolute droomvis zonder problemen.

Een onwerkelijke gebeurtenis. Een droom die uitkwam. Deze vis was nog mooier en groter dan ik had durven hopen. Ik weet bijna zeker dat als we deze vis verticaal hadden gemeten, ze over de 140 cm was gegaan. Geen doen en slecht voor zo’n beauty! Daarom hebben we de vis liggend op een goede onthaakmat gemeten. 137 cm! Wauw! Een vis om nooit te vergeten!”

In de nacht vangen en dan zo’n beest er aan hebben. Tja, knikkende knietjes zijn dan logisch toch!?

Freddy viste met een Abu Garcia Svartzonker Spinning hengel met een 3500 Penn Slammer werpmolen met daarop 25/00 Spiderwire Blue Camo gevlochten lijn. Freddy’s top 5 snoeken van dit jaar hebben een gemiddelde van 124,5 cm. Niet verwonderlijk dat dit zijn allerbeste snoekjaar ooit is 🙂