Roofmeister Inside – Bijna 50 vangstfoto’s & Belgen zijn betere roofvissers

22/03/2020
Roofmeister Inside – Bijna 50 vangstfoto’s & Belgen zijn betere roofvissers

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

Belgen zijn betere roofvissers

In België is het altijd weer een hele klus om na verkiezingen een regering samen te stellen. Ook nu, zelfs in deze barre tijden, hebben ze nog immer geen officieel kabinet. Ik kan me nog herinneren dat er gesproken werd over een opdeling; Vlaanderen bij Nederland en Wallonië bij Frankrijk. Wat mij betreft doen en met een warm welkom!

Ruben Dekkers, mijn nieuwe Vlaamse matti. Geen zin hebben om een broodje te smeren en dan maar gewoon een afgebroken homp brie in je broodje proppen. Twee handen op één buik 😛

Op een of andere manier heb ik altijd een klik met onze Zuiderburen. Het uitte zich eens te meer met Ruben Dekkers van Abu Garcia toen ik vorig jaar bij hem opstapte voor een visdag. Ik had hem persoonlijk nooit eerder ontmoet, maar al binnen het uur leek het of we elkaar al veel langer kenden. Het zal iets met onze gezamenlijke passie te maken hebben natuurlijk, maar ook het lollige accent, de eigenzinnigheid en het fanatisme; daarbij ook de koppigheid, het de kat uit de boom kijken en het eigenwijze. Ik vind het mooi!

Mijn nestor in het verticaal vissen, Wim Vandevelde.

Hoe dan ook zijn er legio voorbeelden. Door de jaren heen heb ik met tal van Belgen gevist en elke keer weer naar grote tevredenheid. Met Wim Vandevelde, die mij de fijne kneepjes van het verticaalvissen heeft geleerd. Roy Vanstreels met wie het elke keer weer een groot avontuur werd. Peter de Kock, de man die water kan lezen. Kim Coremans, fanatieker heb je ze niet. Didier Laroy en Geoffrey Gorissen, waar ik vorig jaar een fantastische tijd mee heb gehad in Noorwegen. Sven Vervloesem van wie ik visles kreeg op mijn thuiswater. Danny Geysen, de wandelende fishfinder encyclopedie, bij hem aan boord ving ik mijn eerste 120 snoek. Ik vergeet er er nog velen, maar last but not least Luc Coppens, in mijn ogen de beste roofvisser van Europa!

Een keer gevist met de sympathieke Danny Geysen en dan ook meteen een 120 snoek voor mij! Daar ben ik hem nog steeds eeuwig dankbaar voor!

Het is niet voor niets dat deze living legend onderdeel is van dit eigenzinnige volk. Bij mij hebben ze altijd net dat streepje voor bij het roofvissen op het gebied van skills en know how. How comes, vraag je je dan af. In mijn optiek zal het iets van doen hebben met het feit dat Belgen het liefst op Nederlandse wateren vissen.

De beste roofvisser van Europa…

Inderdaad, wij Nederlanders mogen onze knuistjes vredig dichtknijpen met onze roofvisstand, misschien wel het mooiste van het continent. Heb ik zin om te vissen, dan kan ik theoretisch 100 meter voor mijn voordeur snoek vangen. Een kilometer of twee verderop is het al goed snoekbaarzen of baarzen en een half uurtje rijden en ik begeef me in een zeebaarswalhalla. Ik betrap mezelf er vaak genoeg op. Is het niks, dan pak ik mijn biezen en ga ik huiswaarts.

Al weer een tijdje geleden dat ik met Roy Vanstreels op pad ging, maar elke keer gebeurde er wel iets bijzonders.

Nu weet ik dat het qua roofvis echt wel beter wordt in België, maar nog steeds overschrijden de meeste Belgen maar wat graag de grens met Nederland om te gaan vissen. Eenmaal zo’n dag gepland, gaan ze er ook vol voor. Door weer een wind wordt alles uit de kast gehaald om de vele kilometers op de weg zich uit te laten betalen. Vis op non-actief en weer naar huis rijden is geen optie. Er zal hoe dan ook het maximale uit de visdag gehaald worden. Ruwe bolsters, blanke pitten, Belgen leren zich zo veel beter te redden tijdens de taaie visdagen. Het is een mogelijke verklaring, sowieso heb ik de indruk dat Belgen net even wat geslepener zijn, meer gedreven en fanatiek tot op het bot.

Onze wateren zijn ook jullie wateren Belgen! Hopelijk kunnen we jullie weer snel verwelkomen!

Tja, wat een geslijm he?! Maar… er is geen woord aan gelogen en ik vind deze crisis een perfecte aangelegenheid om mij hierover uit te spreken. In België nu een snoeiharde lock down en inderdaad, vissen is zelfs verboden. Voor niet-sportvissers niet te begrijpen wat dat voor impact heeft. Voor velen is vissen veel meer dan een hobby, misschien wel meer dan een passie, geen idee eigenlijk wat hier de overtreffende trap voor is. In ieder geval, vissen verbroedert en al helemaal in deze tijden. Ik heb oprecht met jullie te doen Zuiderburen en ik hoop dat er spoedig een einde komt aan deze malaise!

Aan al jullie Belgen heel veel sterkte namens Roofmeister! Eigenlijk aan iedereen natuurlijk!

 


 

Vangstupdate

België zit zo goed als op slot, Nederland heeft een lock down light te pakken, ofwel in Nederland mogen we nog vissen. Wat een bizarre en akelige situatie. Gelukkig genoeg vette platen om het leed enigszins te verzachten!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, natuur en water

Tim Jannink ging samen met zijn maat Bart Bootsveld met de vliegenlat achter de snoek aan. Deze dikke dame klapte vol op de streamer! Blijft een prachtige bezigheid, met de vlieghengel achter de snoek aan.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten en natuur

De snoek van Bart!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten, natuur en water

Arjan van Opzeeland: ”Euforisch na een heerlijke beuk op m’n hengel en een mooie dril! Een waanzinnige bak van 74 cm kwam boven water. Verder, geen gezicht!”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Dirk Heemskerk ging afgelopen zaterdag even een paar uurtjes op pad in de middag. Erg koud was het, maar gelukkig wel vis op de kant!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Friso Boomsma ving deze snoek met een voorn op ondiep water bij een bruggetje, deze snoek is nog lang niet afgepaaid overigens!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Voor Ruben Michael Boorsma was de sessie van afgelopen weekend voorlopig de laatste. Er waren al genoeg paaiende snoeken te zien en bij deze vangst zwom er zelfs een mee tot de kant. Verstandig, Ruben!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en natuur

Over buffels gesproken! Tobias Stuurman ving deze bak van een meerval, die vrolijk meedoet met de hamstergekte in Nederland! WC rol in zijn buik? 😛

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Na een aantal blanks was deze zander van 86 cm meer dan welkom bij Eric Westra. Eindelijk een die de vloek heeft verbroken!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Een dikke metersnoek voor Marcel Hoekman, klaar voor de paaiperiode!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Wow! Opnieuw een prachtige foto ingezonden door Jim van de Mortel. Een flinke bak wind zorgde voor actieve snoeken, mooie dag op het water dus!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Hoppa! Erwin Rijken scherpt tegen het einde van het seizoen zijn PR snoek even aan naar 109 cm en 13 kg. Gefeliciteerd, Erwin!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Thomas Wending: ”Mijn doel dit jaar was om een snoekbaars op een plug te vangen, maar om een nieuw PR op een plug te vangen, dat had ik niet verwacht!” De snoekbaars kon de verleiding van een Bullybite Firetiger 6cm niet weerstaan.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

De Fugo 16 cm van Fish Impact doet het hem voor Dylan Yans!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Said El Felyani is er heerlijk op uit geweest en bleef niet met lege handen. Netjes, Said!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten

Johan de Jong begon de visdag in z’n eentje, maar met Sophie Neitzel in de buurt kon hij uiteraard niet alleen eindigen. Een super dag met meerdere mooie vangsten!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Net geen metersnoek maar wel een prachtige vangst voor Larsje Groeneveld!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Eindelijk weer eens een windstille nacht, dat laat Emile zich natuurlijk geen twee keer zeggen. De T-Rex van Fish Impact zorgde er mede voor dat de nacht succesvol verliep!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten en water

Een succesvolle sessie op ondiep water voor Jeroen Bouwer! Terwijl Bas wat actieshots aan het opnemen was, klapte deze dikke snoek vol op de Abu Svartsonker McMy!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een ochtendje snoekbaarzen op het Haringvliet was geen succes voor Jaimy. In de middag op een stadswater kwam het helemaal goed met 3 flinke kastelen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Deze nieuwsgierige snoek zwom eerst een aantal keer bij Sjoerd van Schie achter de shad aan. Na het wisselen naar een jerkbait hapte de dame wel toe en kon Sjoerd er een mooie vangst bijschrijven!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

Frans is kort en krachtig over zijn tactiek. Gewoon werpen vanaf de kant!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten, water en natuur

Dat het een topjaar is voor Daan Siderius, was al langer bekend. Afgelopen weekend kon hij er maar liefst 7 stuks bijschrijven en zit hij inmiddels ruim boven de 50 stuks! Petje af hoor.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Opnieuw een PR te melden! Gertjan Hut wist deze unit van 110 cm afgelopen zondag te vangen aan de vliegenlat. Heel gaaf, gefeliciteerd Gertjan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

De vis hoeft niet altijd perfect op de foto te staan om de foto te laten slagen. Edwin Kerssies wist de snoek te vangen op zijn vertrouwde Kers20!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een Amelander snoek voor Tim Hoomoedt!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een prachtig kasteel voor Dirk Jan Boom!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en close-up

Tim Coppens besloot de waterkant op te zoeken om het hoofd leeg te maken in deze ellendige en spannende Corona tijd. Met enkele snoekbaarzen die langskwamen een meer dan verstandige keuze…

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Serge Sonneveldt wist deze snoek in 6 weken tijd twee keer te vangen. De eerste keer was ze erg dik, nu volledig afgepaaid!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten, natuur en water

Jessica blijft ook maar bakken vangen! Wederom een snoek van een meter op de kant. Gelukkig kwam er een passant langs die een foto kon maken van dit monster uit de lokale sloot!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Dit joekel van ruim 11,8 kg wist Marc Zitvast afgelopen weekend op de vliegenlat te vangen, aan een Black Tube Fly met Wiggle Tail, om even in details te treden. Mooie vangst, Marc!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Frank Depreter besloot de bellyboat weer eens tevoorschijn te toveren, niet zonder succes!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een nieuw PR baars voor David Vos! De baars kwam van heel ondiep water, en gezien zijn pens al meer dan klaar voor de paai!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een prachtige donkere snoek voor Sven Bonouvrie, uit het heldere water op een traag geviste Swirl!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en water

De rivier is momenteel aan het kolken bij Dries Leurs, een echte uitdaging om te vissen dus. De nieuwe Gunki Skyward levert samen met een 14cm G’Bump wel vis op gelukkig!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten, water en natuur

Timmy Ventriglia besloot het in de polder te proberen met een 12 cm Artbaits Rumble. Het resultaat mag er wezen met deze dame van 94 cm!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten, natuur en water

Ton Hilvers weet ze nog steeds te vangen op dood aas!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, lucht, buiten, natuur en water

Het werpen wordt beloond voor Tuur! Mooie zanderrrr.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten, water en natuur

Deze dame maakte de zaterdagmiddag meer dan goed voor Paul Sosef. Net geen meter, maar ontzettend dik en zwaar! Paul wist deze snoek te vangen op een Salmo Jointed Pike, een mooi én onderschat stukje kunstaas.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, boom en buiten

Ook Wim van Maercke en zijn maat hadden geen succes op het Haringvliet. Na verkassen naar een rustiger stuk wisten de mannen toch flink toe te slaan met elk 14 vissen op het droge! Klasse mannen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten, water en natuur

Gave foto ingezonden door Mark Verhoeven, deze snoek lijkt hier te realiseren dat vechten geen zin meer heeft. Game over! Prachtige plaat!!!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Jurgen ging samen met Tom op zoek naar snoek in de dichte mist. Na vele worpen wisten de heren toch succes te boeken, en was de sessie geslaagd.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras en buiten

Een korte sessie leverde Koen van Rijen een dikke snoek op. Gewoon in de sloot met een ondiep zwemmen plugje, het kan soms zo simpel zijn!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten, water en natuur

Deze puistenkop kon het plugje van Nathan van Tulden niet weerstaan. Op naar de paai!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Edwin Roethof noemt het zelf blije bakkes. Begrijpen wij helemaal met zo’n vis!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Rob Kulowany: ”Gewoon koppie koel houden en tik, tik, tik…”

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en plant

Deze vangst van Cees Kater had duidelijk honger! Ik sla zelf even een rondje over…

 


 

Foto van de week!

Wat een hoop foto’s deze week zeg! Een heerlijk gevulde rubriek dus. Deze foto vonden we wel heel bijzonder, wat een apparaat zeg! Thomas Danckaert is net terug uit Kenia en de vangsten waren erg goed te noemen. Check deze waanzinnige zeilvis! Zeker gezien de situatie in de wereld kunnen we alleen maar duimen dat dergelijke reizen snel weer mogelijk zijn. K*t corona!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂