ROOFMEISTER TOP GEAR – Vistrip in eigen land & de paarse revolutie

06/12/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Vistrip in eigen land & de paarse revolutie

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


Paarse revolutie bij Abu Garcia

Met de nieuwe Revo EXD Reel heeft Abu Garcia weer een nieuw paradepaardje op de markt waar menig roofvissershart sneller van gaat kloppen! Met iedere nieuwe variant bewijst Abu Garcia dat het toch weer sneller, meer verfijnd en vooral compacter vormgegeven kan worden.

Een nieuw lid binnen de REVO familie!

De paarse high lights geven de reel een bizar mooie uitstraling waardoor het zeker geen dertien in een dozijn reel is. Aan de binnenkant van de reel is door middel van geavanceerde technieken en de beste materialen een behuizing gemaakt die er voor zorgt dat deze reel optimaal presteert onder praktisch alle omstandigheden. De reel is ontworpen met 11 hoogwaardige kogellagers en een duurzame aluminium spoel.

Bij het ontwerpen van de molen is niet alleen rekening gehouden met de kwaliteit van de materialen, maar ook met het gewicht er van. Zo is het frame van de reel gemaakt met behulp van lichtgewicht X-Craftic onderdelen en de zijplaten zijn gemaakt van het extreem lichte C6-carbon. Om een verbeterde betrouwbaarheid en soepelheid te kunnen bieden maakt de EXD reel gebruik van Duragear Messing tandwielen en het DuraClutch ontwerp.

De molen wordt ook geleverd met een kleinere spoel, voor het vissen met licht kunstaas.

Al met al is de nieuwe Abu Garcia REVO EXD reel ontworpen voor de visser die hoge werpeisen stelt aan zijn reel en daarnaast een reel zoekt die geschikt is voor allerlei verschillende soorten visserijen. De adviesprijs van deze reel ligt rond de 270 euro.

Meer informatie over Abu garcia? Klik HIER!

 


Topper voor werpen en verticalen

De nieuwe Chubby Darter van Salmo blijkt een super effectief kunstaasje voor zowel het verticalen als het werpend vissen op baars. In onderstaande video laat Vincent Tobé aan jullie zien hoe hij de Chubby Darter inzet, en niet zonder succes!

De Chubby Darter van Salmo is verkrijgbaar in 2 maten, namelijk 3 en 4 centimeter en respectievelijk 3 en 6 gram. Nu verkrijgbaar bij de betere hengelsportzaak!

 


Overal in je element!

De Element™ CHIRP Sonar/GPS-serie van Raymarine geeft je meer controle bij het zoeken naar vissen en hun leefgebied. De HyperVision™-sonartechnologie van 1,2 megahertz van Element biedt het scherpste beeld van de onderwaterwereld.


Verhoog de resolutie van DownVision, SideVision, RealVision 3D en bereik een nieuw niveau van precisie en visherkenning. Je ziet structuren, begroeiing en vis met een fantastische, levensechte duidelijkheid. Klik HIER voor meer info over de Element. Klik HIER voor verkooppunten.

 


Shimano Experience Center

Kom lekker in de kerstsfeer bij het onlangs geopende Shimano Experience Center in Valkenburg! Naast de uitgebreide showroom van Shimano zijn er nog genoeg leuke andere activiteiten te doen om er een mooi dagje uit met het hele gezin van te maken!

Wat is er allemaal te doen?
-De mogelijkheid tot overdekt schaatsen bij Valkenburg On Ice.
-Route d’Amuse, oftewel een kerstwandeling door Valkenburg.
-Voldoende heerlijke drankjes, waaronder warme chocomel, speciale koffiecreaties en verschillende soorten kerstbier.
-Leuke Shimano kerstcadeau’s

Klik HIER voor de openingstijden en adresgegevens.

 


Verticalen met Bertus Rozemeijer

Een aardbeving in roofvissend Nederland toen het verticalen werd uitgevonden back in those days. Bertus Rozemeijer van DAM Effzett was er bij en kun je een van de pioniers noemen van het verticaal vissen op de snoekbaars. Wie kunnen we beter vragen hoe het verticaal vissen exact in zijn werk gaat?! Bekijk deze vette update die afgelopen week op ons YouTube kanaal is verschenen!

 


Geslaagd beursweekend voor Lowrance

De Hengelsport- en Botenbeurs die afgelopen weekend plaatsvond was prima geslaagd voor de heren van Lowrance. Zoals je op de foto kunt zien was de stand mooi en overzichtelijk opgebouwd en is de stand het hele weekend druk bezocht door geïnteresseerde bezoekers.

De beursstand van Lowrance in Utrecht!

Speciale aandacht op de beurs voor een compleet sonar-systeem met o.a. LiveSight Sonar. LiveSight is de perfecte aanvulling op Active Imaging, Side en DownScan Imaging voor het vinden van structuren, plus CHIRP Sonar om gemakkelijk doelen te identificeren. Dit alles maakt HDS LIVE het complete pakket voor sportvissers die op zoek zijn naar de ultieme unit. Meer informatie over de nieuwe Sonar systemen? Klik HIER!

 


Urban Sense bij Rozemeijer!

Het populaire Streetfishing is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hengelsportscené. Het is daarom ook niet zo gek dat Rozemeijer ook een aantal fantastische producten heeft voor de Streetfishers onder jullie!

Urban Sense Tele Handle 300 cm is een item wat bij geen enkele Streetfisher mag ontbreken. Streetfishing vindt (vaak) plaats in de grote steden en dan ook nog eens van die hoge en moeilijke kanten, juist daar ligt vaak de vis. Haak je dan eenmaal een vis, dan is het de zorg om hem goed te kunnen landen.

 

Met de Urban Sense Tele Handle 300 cm is dat geen enkel probleem. Deze 300 cm handle is gemaakt van carbon en is tijdens transport slechts 67 cm lang! Voorzien van een metalen achterdop en een stevige schouderband is dit echt een fantastisch product. Heb je nog geen net, ook daar hebben ze aan gedacht bij Rozemeijer want de Urban Sense Tele Handle 300cm is ook inclusief het Innercity Adjustable Net te verkrijgen.  Kortom, hét ultieme net voor de Streetfisher!

 

De Urban Sense serie hengels is een serie die ontwikkeld is voor de actieve visser. In de serie zijn 4 hengels te vinden (180 cm 1-5 gr | 190 cm 2-10 gr | 210 cm 3-15 gr | 235 cm 10-35 gr) die alle een strakke body hebben met een gevoelige top waarmee echt iedere aanbeet te voelen is.

Kijk je naar de lengtes en gewichten, dan zie je dat Rozemeijer aan alle doelgroepen heeft gedacht, neem bijvoorbeeld de 210 cm variant, dit is echt de ideale hengel voor de Carolinarig (C-rig), en die 235 cm, dan is een fantastische allrounder om softbaits en hardbaits mee te vissen. Ze liggen heerlijk in de hand, 2-delig voor transport, voorzien van EVA handvaten en een prachtige look. Streetfishing is ‘Urban Sense’!

 


 Rebelcell bij Technautic

Met gepaste trots kunnen wij vertellen dat Technautic vanaf 1 december 2019 de exclusieve distributie voor Rebelcell in de Benelux op zich neemt. Rebelcell is met haar lithium accu’s zeer bekend en gewaardeerd binnen de hengelsport. Door de samenwerking van Rebelcell en Technautic zal het merk ook binnen de watersport van zich laten horen.

Waarom de Rebelcell producten? De producten van Rebelcell staan bekend om de gebruiksvriendelijkheid en de lange levensduur. Ze zijn intensief getest in de praktijk en deze portable energie is al volop in gebruik binnen de hengelsport, maar zeer zeker ook in de outdoor.

Meer informatie over Technautic of Rebelcell? Klik HIER!

 


Float Plus wint award!

Afgelopen weekend op de hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht zijn de ‘The Best New Product Awards’ uitgereikt. In de categorie Elektronica viel de Float Plus in de prijzen met de gloednieuwe versie van de Float Plus. Het is een elektromotor voor onder de bellyboat die je zonder accu kunt aanschaffen, zichzelf beschermt tegen wier en nu ook een achteruit stand heeft. Een meer dan terechte winnaar dus!

Een super terechte winnaar!

Benieuwd naar het complete assortiment van Float Plus? Bezoek gerust eens de website!

 


Bizarre week in Spanje!

Meer dan 500 snoekbaarzen, 40 snoeken en 1 blackbass vangen in slechts een aantal dagen! Yaïr Nauta  besloot met een aantal maten naar Orellana de la Sierra af te reizen in Extremadura, Spanje. Met meerdere metersnoeken tot 1,09 meter en vreselijk veel snoekbaars was het een ontzettend succesvolle week voor de mannen.

Extreem goede vangsten in Extremadura!

De redding van de vakantie? De waterkaart van Navionics met de Sonar Chart Live functie! Op een water waar zo veel diepte verloop is, is het ontzettend belangrijk dat je de taluds op de juiste manier afvaart!

Met dank aan de waterkaart van Navionics!

Meer weten over Navionics? Klik HIER!


Realistische baars

Snoek is gek op baars en dus ook op de 4D Linethru Perch van Savage Gear. Deze zeer realistische baarsimitatie is uitgevoerd met het welbekende linethru systeem, voorzien van een fraaie photoprint en extra geurstof. Hij is verkrijgbaar in 17 en 23 cm (63 en 145gr) en alleen in slow sink. Perfect om te werpen en lekker traag binnen te vissen. Verkrijgbaar in de kleuren perch, golden ablino en firetiger. Savage Gear 4D linethru perch!


Stevige kreeft Imitatie

Dat ze bij Hart enorm goed zijn in het maken van geweldig kunstaas wisten we natuurlijk al lang. Toch vinden we het meer dan de moeite waard om de Olsa Soft Creature Baits nog eens nader in de spotlight te zetten. Onze Tackle Meister Sjors Piek schreef er onlangs een uitgebreide review over! De review is HIER terug te lezen.

Benieuwd naar meer nieuws rondom Hart? Volg ze op Facebook! Voor de verkooppunten, klik HIER!

 


Vistrip in eigen land

Een full service sportvisaccomodatie op eigen bodem!

As we speak is een zware Roofmeister delegatie neergestreken bij de Mariahoeve te Terherne in Friesland. Deze sportvislocatie is eens te meer het bewijs dat je niet per se naar Scandinavië of Ierland af hoeft te reizen voor doldwaze roofvisavonturen.

Check de mogelijkheden die je hier hebt.

Mooi om te zien dat deze accomodatie alles in huis heeft wat een vissershart wenst, inclusief een luxe visboot die je kunt huren. Stay tuned voor een uitgebreide Roofmeister videoreportage.

 


Deeper in Utrecht!

Ook de mannen van Deeper hadden een top weekend in Utrecht!

Nog zo’n super innovatie, de Deeper Chirp, ’s werelds enige uitwerpbare visvinder met GPS en wifi die gebruik maakt van CHIRP-technologie. Een traditionele sonar stuurt signalen met één frequentie. Een CHIRP (Compressed High Intensity Radiated Pulse)-sonar stuurt signalen met verschillende frequenties van laag naar hoog. Hierdoor geeft de sonar een helderder signaal met een hogere resolutie in vergelijking met traditionele sonars. Hiermee sleepte Deeper de Runner Up Award in de wacht.

Meer informatie over Deeper? Bezoek HIER de website en kijk HIER voor de verkooppunten!

 


Nieuwe website Visreis.nl!

De mannen van Visreis hebben achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe website, en niet zonder resultaat! Het oogt strak en overzichtelijk en biedt daarnaast voldoende inspiratie voor de vissers die nog geen concrete bestemming op het ook hebben. Go check it out en boek je reis!


Nieuwe Softbaits van Spro

Iris Popeye 10 & 12 cm De softbait waar enorm veel vraag naar was is er nu! De IRIS Popeye staat bekend om zijn immense vangkracht. De dunne soepele staartwortel zorgt ervoor dat de Popeye bij de minste beweging al gretig met zijn schoepstaart door het water slaat. De ronde body rolt daarbij zenuwachtig door het water. De IRIS Popeye is sinds kort verkrijgbaar in 10 en 12 centimeter in 10 UV-actieve kleuren. Echte must-haves voor de baars en snoekbaarsvisser! Check zijn onweerstaanbare actie in het filmpje hieronder.

Iris V-Power 100 & 130 Baars en snoekbaarsspecialisten weten dat zogenaamde ‘no-action shads’ de sleutel tot succes kunnen zijn op dagen wanneer de roofvis passiever is. De rustige subtiele actie van een goede v-staart kan op sommige dagen het verschil betekenen tussen regelmatig beet, of nooit actie krijgen. Om je te helpen in dergelijke situaties heeft Spro de IRIS V-Power ontwikkeld. Het afgeronde lichaam in combinatie met de extra grote borstvinnen en de afgeplatte vorkstaart geven deze softbait een uitgebalanceerde, unieke actie. Op een dropshot of jigkop gemonteerd zorgen de borstvinnen voor een vertraagde afzinkfase, combineer dat met de sterke UV attractors en je hebt een kunstaas dat menig visdag kan redden.


Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Spro? Volg ze via de onderstaande platformen! YouTube, Facebook en Instagram

 


Fox Rage Streetfighters

Onlangs verschenen op Roofmeister, en zeker de moeite waard om nog wat extra aandacht te geven: De nieuwe Street Fighters video van Fox Rage! Pak een bak popcorn of een zak chips en ga er lekker onderuit gezakt voor zitten.


Veel kijkplezier, en tot de volgende episode!

 


Fin-s rules

Al goed bevonden door testvisser Saïd el Fayani.

De Fin-S Fish van Lunker City behoort tot een van de meest gebruikte softbaits aller tijden en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Of je hem nu verticalend, werpend, aan een dropshot montage of onder de bijhengel vist, de Fin-S zal altijd vis opleveren!

Maar liefst 14 vangende kleuren…

Speciaal voor de winterperiode, wanneer de snoekbaars meer gericht is op wat grotere prooivissen, heeft Kunstaasoutlet.nl nu ook de 7″ zeer ruim op voorraad. 14 topkleuren van natuurlijke- tot opvallende kleuren. Klik HIER.

In de afgelopen jaren heeft de Lunker City Fin S Fish zijn populariteit en zijn reputatie al waar gemaakt. Een softbait die door iedere roofvisser wordt gewaardeerd en altijd goed is voor goede vangsten.

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl