00:00 uur – Cruciale tips voor een succesvolle roofvis opening

25/05/2019
00:00 uur – Cruciale tips voor een succesvolle roofvis opening

Het is 00:00 uur Roofmeisters en dat betekent dat we de champagne mogen ontkurken en vuurpijlen de lucht in moeten schieten. De laatste zaterdag van mei is aangebroken en zodoende mogen we weer roofvissen! Hier nog wat tips om die laatste zaterdag onvergetelijk te maken.

Door Team Roofmeister

 

Hongerige snoek

De vraag is of die paai al uit hun kop is, of zitten er nog wat liefdeshormonen in de koppies van de groenjassen? Wij denken beide. Hoe dan ook interessant om nu de ondieptes te bevissen, liefst grenzend aan diep water en in het ideale geval kun je mooi boven waterplanten vissen.

Voor snoek mag je weer lekker wat tempo brengen in de inhaalsnelheid en agressieve baits gebruiken.

Draai het kunstaas tergend langzaam binnen, pauzes van 5 seconden. Haha, nee niks van dat, het mag allemaal sneller en agressiever. De paai zit er op en ze hebben honger. Bijvoorbeeld met een jerkbait. Tik hem agressief binnen om hem dan iets van 2 seconden stil te laten hangen. Zit er snoek, dan ga je zo vis vangen!

 

Hoe meer zonlicht, des te meer heeft snoekbaars de neiging om het diepte op te trekken.

Lichtschuwe snoekbaars

Zoals je weet is snoekbaars niet zo’n liefhebber van licht en met de toenemende uren met zon is dat slim om in het achterhoofd te houden. Op helder water heel ondiep is niet de allerbeste keuze zeg maar. In de regel is het zo, hoe hoger de zon aan de hemel (hoe meer zonlicht door het water dringt), des te dieper zul je zander aantreffen.

Doorvissen in het donker en schroom niet om extreem ondiep te vissen…

Die avondschemering blijft een toptijd en vergeet niet nog een extra tijdsduur in het donker door te vissen. Niet alleen is de snoekbaars dan actiever, ook zul je ze ondieper aantreffen. Echt, dit is de tijd voor de kantvisser om zijn slag te slaan.

 

Baars, een familierover

Goede kans dat zelfs dit slag baarzen in een schooltje zwemt.

Waar roofvis zich in de winter en het vroeg voorjaar concentreert hebben ze in het late voorjaar en de zomer de neiging om zich over het water te verspreiden. Baars is hier toch wel een uitzondering op. Baars is en blijft een echt familierover.

Ook baars verspreidt zich over het water. Het trollen met plugjes kan nu erg effectief zijn.

Vaak zie je baarzen wel samenscholen in dezelfde groottes, dus zul je niet snel een 40’er aantreffen in een groep baarzen van ca. 20 cm. Verder geldt voor baars dat ze je ze in de komende periode in elke waterlaag aan kunt treffen. Ook in de oppervlakte? Jazeker en dat is meteen ook de meest gave manier om ze te vangen, dus trek die la met topwaters maar open.

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Denk aan roofblei die nu uit zijn schulp kruipt, zeebaars die nu dan echt gearriveerd is aan onze kust en meerval die uit zijn winterslaap geraakt. Succes Roofmeisters, we zijn benieuwd naar jullie vangsten!