Tackle Meister Review – Hart Olasa creature bait – Stevige kreeften

05/12/2019
Tackle Meister Review – Hart Olasa creature bait – Stevige kreeften

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Sjors Piek over de Hart Olasa Soft Creature Baits.

Door Sjors Piek 

Waar het voorheen heel normaal was om met een visimitatie te gaan vissen, is het een geruime tijd ook heel normaal geworden dat we met andere imitaties onze rovers proberen te verleiden. Wormen, krabben, kreeften, etc. het is er allemaal. Soms is de gelijkenis met een natuurlijke prooi nog moeilijk te vinden, maar vangen doen ze.

Handige hersluitbare verpakkingen.

Ook de Olasa van Hart is er één van. Ze komen in 6 verschillende kleuren en zien er op het eerste oog prima uit. De wat donkere basiskleuren zijn meestal voorzien van wat glitters waardoor deze kreeftjes meer zullen opvallen en dus aantrekkelijker zullen worden voor onze sluwe rovers onder water. De body voelt goed en stevig, inclusief de scharen. Daarnaast nog mooie ribbels voor extra attractie bij een passieve aanbieding.

 


Specificaties

Merknaam: Hart
Productnaam: Olasa
Type product: Creature soft bait
Lengte: 9 cm
Kleur: 6 verschillende kleuren (getest TB/CP/JB/WR)
Verpakt: per 5 stuks.
Opvallend: Geïnjecteerd vloeibare geurstof


 

Wat ik toch wel belangrijk vind als je met een imitatie kreeft gaat vissen is dat deze nagenoeg dezelfde actie heeft als een echte zoetwaterkreeft. Deels heb je dat zelf in de hand maar deels ligt het ook aan de bouw van deze softbaits.

Op allerlei manieren te riggen. 

Een lomp stuk rubber met wat zijpoten is in mijn ogen niet echt aantrekkelijk. Maar een mooi gedetailleerde imitatie komt de werkelijkheid al snel tegemoet. De Olasa voldoet redelijk tot goed in mijn opzicht.

Een mooi gedetailleerde imitatie komt de werkelijkheid al snel tegemoet.

De proef op de som

Ik heb de Olasa het meest getest op een jig, maar het ging ook prima op de Carolina rig (De Olasa is voorzien van een uitsparing voor een off set hook). Met afwisselende (kleine en grote) tikjes laat ik de jig over de bodem huppelen waarbij de kreeft bij het zakken een zweefmoment krijgt. Bij het zakken of met tussenposen laten liggen op de bodem is het moment waarop de roofvis meestal toeslaat. De tussenpozen laat ik langer duren dan wanneer ik vis met visimitaties.

Inmiddels is het al lang bekend, met name snoekbaars en baars hebben kreeftjes hoog op het menu staan. 

Een andere techniek mag dan vreemd lijken, toch werkt hij en komt het in mijn ogen nog meer overeen met het gedrag van kleine kreeftjes. In plaats van met tikjes terugvissen, sleep ik de Olasa feitelijk over de bodem. Ik heb dit voor mijn voeten in helder water getest en het gaf exact het gewenste resultaat, echt een nerveus kreeftje dat probeert te vluchten.

Natuurlijk zijn uitstekende delen van een creature bait altijd net even wat kwetsbaarder. Ik merk in ieder geval dat het stevige (vinyl) rubber duurzaam genoeg is en meerdere aanbeten meegaat. Verder op de verpakking de vermelding dat deze softbaits geïnjecteerd zijn met een zogenaamd Crab + Fish Scent. Wellicht dat het hier om een geurloze feromoon gaat, want ik ruik overduidelijk de geur van vinyl.

Aanschaf

De Olasa Creature Baits hebben we gezien bij Wesdijk Hengelsport en Het Loze Vissertje te Zelzate (niet in de webshop). Klik HIER voor meer verkooppunten van HART roofvisproducten.

Zeker een bodemjager als de snoekbaars weet die kreeftjes wel te vinden 😉

 

Conclusie

Creature baits zijn zeker de moeite van het proberen waard en kunnen soms zelfs hoger op het menu staan dan de doorsnee visshadjes. Dus ruimte reserveren in je tackle box? Jazeker, en ook zeker voor de Olasa van Hart. Mooi nu voor het vissen op grote baarzen met de Carolina of Texas rig.

 


 

 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: George Piek
Geboortejaar: 1975
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Alle roofvissen, maar snoekbaars is favoriet.
Specialismen: Heel allround, van actief tot statisch, van groot tot klein water.