Roofmeister Top Gear – Mehmet op roofblei, Westin op straat & ultralichte reel

12/06/2020
Roofmeister Top Gear – Mehmet op roofblei, Westin op straat & ultralichte reel

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 🙂

Door Team Roofmeister

 


 

Het vissersgevoel…

Vandaag even geen productnieuws van Lowrance, maar nog veel belangrijker…Het vissersgevoel dat het merk uitstraalt! Afgelopen week verscheen deze nieuwe video, en wat zijn het ontzettend gave beelden geworden!

We krijgen gelijk zin om er op uit te gaan na het zien van deze beelden. Gelukkig staat het weekend weer voor de deur!Voor een overzicht van alle Lowrance producten, neem een kijkje op de WebsiteGa je liever langs bij een dealer? Een overzicht van de verkooppunten vind je HIER!

Lowrance

 


 

We blijven dichtbij huis

Misschien voelt het nog niet zo, maar de zomervakantie staat weer voor de deur. En waarom zou je het dit jaar niet dichtbij huis vieren? Bij Citta Romana is er de komende maanden nog genoeg plek voor een heerlijke (vis)vakantie!

Boeken gaat eenvoudig en snel via de link HIER, wie weet kunnen we jou wel op de korte termijn verwelkomen in ons heerlijke vakantiepark aan het water! Wist je dat Citta Romana ook actief is op Instagram? Volgen kan HIER!

Action's – Resort Citta Romana – Hellevoetsluis – Netherlands

 


 

Zeebaarshengels

Een van Mehmets favorieten. Klik HIER.

Het is misschien wel je belangrijkste tool bij je zoektocht naar onze zoute rover, de hengel. Zorg voor een strakke hengel met een beetje topactie en je zit gebakken. Bij Wesdijk Hengelsport een ruime keuze uit kwaliteitsstokken, speciaal voor zeebaars. Klik HIER.

Check de parel van HTO, klik HIER.

Wat te denken van een van de favorieten van zeebaarsgoeroe Mehmet Buyukyilmaz. De Cinnetic CRB4 Seabass Evolution Light Game, klik HIER. Ook interessant is het voor ons vrij nieuwe HTO. Op zoek naar de ideale zeebaarshengel, neem de HTO Nebula eens in overweging, klik HIER.

 


 

Jouke goes Element

De Element unit van Raymarine is gebruiksvriendelijk, gunstig geprijsd en toch uiterst geavanceerd. Topvisser Jouke Jansma was geinteresseerd en heeft voor deze unit gekozen. Inmiddels erg tevreden met deze fishfinder. O.a. de SideVision heeft hem positief verrast.

Jouke: “Veel van mijn viswateren ken ik zo goed, dat ik er volgens mijn vismaat geen dieptemeter meer nodig heb, maar niks is minder waar. Ik kom ook daar ook nog wel eens voor verrassingen te staan. Er zijn soms toch nog kuiltjes waarvan ik het bestaan niet wist. Met een goede SideVision zie je veel meer al is het even wennen om hem goed af te lezen. Wel prettig ook tijdens het werpen als je weet welke obstakels je kunt verwachten en of er überhaupt vis te vangen is. ” Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Topvisser Tobé met Yamaha

Yamaha Pro Fishing start een samenwerking met Pro Staffer Vincent Tobé. Door een samenwerking met de bekende sportvisser Vincent Tobé voegt Yamaha Pro Fishing een toonaangevende Pro Staffer toe aan het label. Het Yamaha Pro Fishing label blijft groeien in Nederland en steeds meer sportvissers sluiten zich dan ook aan bij Yamaha Pro Fishing.

Vincent Tobé is een gepassioneerde roofvisser die al vanaf zijn 14e vanuit de boot gericht vist op roofvissen. Met zijn Tracker visboot van 4.60 meter lang en een nieuwe Yamaha 50pk buitenboordmotor heeft hij de ideale combinatie om komende jaren deel te nemen aan diverse viswedstrijden zoals de Perch Pro, de Luremasters, de Predator Tour, Skills and Stripes. Daarnaast heeft Vincent een groot aantal volgers waarmee hij zijn viservaringen deelt via zijn social media kanalen en het YouTube kanaal Fox Rage TV.

 


 

Nieuwe Fatso kleuren

Ben jij bekend met de Fatso pluggen van Salmo? De Salmo Fatso kan op verschillende manieren worden ingezet. Hij is geschikt voor zowel het werpen als het trollen. Ook het jerken of het afvissen van ondiepe stukken kan prima met dit kunstaas. Deze geweldige kunstaasjes zijn nu verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren!

De nieuwe kleuren zijn, van boven naar beneden: Holo Red Head Striper, Bright Perch en Bleeding Blue Shad.  De Fatso met nieuwe kleuren worden zowel drijvend als zinkend verkocht, en hebben een lengte van 10 cm. Meer informatie vind je HIER!

 


 

MGXtreem licht!

Het team van Abu Garcia heeft de koppen bij elkaar gestoken en dit heeft geresulteerd in de lichtste reel van dit super merk: De MGXtreme! Dit ultralichte reeltje weegt slechts 128 gram. Uitgerust met 10 speciaal gepositioneerde lagers om de reel perfect te laten draaien en garant te staan voor soepele prestaties.

Van de 10 lagers zijn er 7 gemaakt van RVS en deze zijn volledig corrosiebestendig, waardoor zout water geen enkel probleem is voor deze reel. Twee lagers zijn gemaakt van zogenaamde ‘Cerami-lite’ spoellagers die er voor zorgen dat er heel goed te werpen valt met deze reel. Ook zit er een variabele centrifugaalrem op de reel, wat de reel enorm veelzijdig maakt voor verschillende visserijen.

De Infini II-spoel is erg groot en diep, waardoor deze reel een enorme lijncapaciteit heeft voor een reel van dit formaat en gewicht. De MXGtreme reel is de ideale combinatie tussen kwaliteit, duurzaamheid en een enorm laag gewicht. Meer informatie over de reel vind je HIER, maar als je hem direct met een mooie korting wilt bestellen ben je HIER ook aan het juiste adres!

 


 

Westin op straat

Ideaal voor streetfishing: De Westin W6 Streetstick hengels! Deze hengel combineert innovatie met geweldige technologie en is speciaal ontworpen voor het vissen in stedelijke omgevingen, maar ook voor kleine meren en rivieren!

Naast de uitmuntende prestaties, is deze hengel ook ongelofelijk mooi afgewerkt. De actie op de hengel is zowel medium als fast, waardoor zowel kleine softbaits als hardbaits goed kunnen worden bevist met deze hengel. Echt een ideale hengel voor de lichte visserij!

Enkele specs op een rijtje:
– Split-handgreep met super-grade EVA compact en niet-glad
– Reelhouder: Fuji® TVS, met rubbercoating
– Geleide Ogen: Fuji® SiC
– Blank: ‘TORAY’ High Performance Carbon voor superieure actie
– Op maat gemaakte rubberen gimbal, niet-glad
– PacBay®-haakhouder

De hengel verschijnt in twee varianten: 183 cm (2-7 gram) en 213 cm (2-10 gram). Geïnteresseerd? Neem eens HIER een kijkje!

 


 

Sneak preview!

Nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar wel een heel gaaf kunstaas dit: De nieuwe BT Sraptor van Shimano! Heel veel weten we nog niet van dit kunstaas, maar op de foto’s ziet het er veelbelovend uit! Hou daarom de socials van Shimano in de gaten, als er meer bekend is komt het ook hier zeker langs.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Shimano producten, like dan de Shimano Benelux en Shimano Predator FB pagina’s.

Het BELEVEN van de hengelsport met Shimano - Roofmeister

 


 

Met Mach6 naar de waterkant!

Het nieuwe seizoen is weer begonnen, en de waterkanten worden weer drukbezocht door de roofvissers. Samen met Lews brengt Fox Rage wel héle gave hengelsets voor het nieuwe seizoen op de markt. Wat dacht je van de Lew’s Mach Smash SLP IM6 Combo? Met deze set val je zeker op aan de waterkant, en niet op een negatieve manier!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Een aantal specs op een rijtje: Lengte: 190cm; Werpgewicht: 10 – 21g; Premium 8-lager systeem met RVS dubbel gecoate lagers en Zero Reverse® eenwegs slip; duurzaam Rulon slipsysteem, biedt tot 15lbs slipweerstand; Premium IM6 high modulus grafiet blanks; Lew’s exclusieve grafiet skelet reelhouder; Winn® Dri-Tac greep met EVA butt greep; RVS geleideogen met RVS voeringen; Gepatenteerde “No Foul” haakhouder bij de verbinding.

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Ook ideaal voor de slordige visser: De Rage Camo Licence Wallet, altijd je benodigde papieren bij de hand in een overzichtelijk mapje!  Met deze producten ben je helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

 


 

Metal where it matters

Voor de Quantum Smoke S3 geldt ‚Metal where it matters’, want ook de derde editie van de Smoke heeft het optisch aansprekende Skelett-Design. Overal, waar metaal gebruikt moest worden, werd het ook ingezet, maar wel gewichts geoptimeerd. Het nieuwe Reel Engine Design, afgekort RED, zorgt samen met het ultra sterke metalen frame voor een zijdezachte, zeer soepele loop en een optimale lijnopspoeling – zelfs bij het gebruik van zeer dunne gevlochten lijn.

De rotor bestaat uit een samensmelting van kunststof, wat ook ingezet wordt in de ruimtevaart, en lange carbonvezels (ca. 10mm). Daarnaast schittert de Smoke door het gebruik van de zogenaamde ‚Braid Band‘, een speciaal ontworpen rubberen ring om de molenspoel, die zorgvuldig opspoelen van gevlochten lijn mogelijk maakt, zonder eerst voor te moeten spoelen. Voor meer informatie, klik je HIER.

 


 

Exclusief kunstaas bij Wout!

Ben jij al bekend met nieuwe Miuras Mouse kunstaas? Gezien bij Kanalgratis. Een bijzonder stuk kunstaas, speciaal gemaakt om extreem traag binnen te vissen en te gebruiken in ondiepe visserijen.

Met een aantal aanpassingen is het kunstaas ook in te zetten voor de diepere visserijen. Diep of ondiep, deze kunstaasjes zullen ongetwijfeld de grotere snoeken aanspreken! De Miuras Mouse is te verkrijgen bij Wout van Leeuwen. LET OP: (nog) niet verkrijgbaar via de webshop, wel in de winkel. Komt dat zien! Ben je niet in staat om naar de winkel te komen, maar heb je wel interesse? Bel dan naar 010-4343060 of mail naar shop@woutvanleeuwen.nl.

 


 

Volg de contouren!

Humminbird en MinnKota hebben een mooie maar vooral handige feature ontwikkeld. Namelijk; ‘Follow the Contour’. Simpel gezegd, volg de contouren. Met contouren wordt bedoeld: de dieptelijnen op je Autochart kaart die je op het display van je fishfinder ziet. Bart van den Boom schreef een super handig en duidelijk artikel over hoe dit in de praktijk gaat!

”Ik vis graag over plantenbedden en bij taluds. Een beetje afhankelijk van de helderheid van het water, maar de planten groeien op deze plas ongeveer tot een meter of vier. Dus ik selecteer op mijn Humminbird Solix meestal een dieptelijn van 6 meter. Dit doe ik door op de GoTo knop te drukken en ‘Follow the Contour’ te selecteren. Nu kan ik door middel van een kleurkeuze de vaarrichting bepalen. Links of rechtsom van de plas.”

Het hele artikel vind je HIER. De producten van Humminbird en Minn Kota worden in Nederland verdeeld door Technautic. Klik HIER voor de verkooppunten.

 


 

Geen zee(baars) te hoog

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Afgelopen week kwam Het Loze Vissertje met mooi nieuws naar buiten: “Een mooie levering ontvangen met top kwaliteit kunstaas voor zeebaars! Diverse kunstaasjes zijn binnengekomen, waaronder: Asturie, Patchinko, Tide Minnow, Feed Shallow, Seabass College, One Up Shads, X-Layer en nog veel meer!”

 

Ook de vernieuwde G-Soul X8 upgrade PE lijn is binnengekomen en de medewerkers spoelen deze lijn met alle liefde voor je op! Kom dus gezellig langs bij Het Loze Vissertje in Zelzate, België. Is dat nou iets te ver weg voor jou? Geen probleem, ook in de Webshop kun je alles vinden!

 


 

Roofblei? Grote Blij!

Deze week verschenen, en hier worden we toch erg blij van! Een filmpje van onze vriend Mehmet Buyukyilmaz die midden in Rotterdam achter de roofblei aan gaat. Mehmet vist in zijn Roofblei visserij voornamelijk met de producten van Cinnetic, naar volle tevredenheid! De producten van Cinnetic scoor je, met goed advies, onder andere bij Wout van leeuwen, Het Loze Vissertje en Wesdijk!

 


 

40% korting op Helix

Gezien bij Fish Inn: De Humminbird Helix 5 SI GPS G2 fishfinder. De Helix 5 SI – GPS is het meest complete 5 inch toestel ter wereld. Deze alleskunner heeft alles aan boord en brengt dat via het 5\” breedbeeld scherm duidelijk in beeld. Het unieke Side Imaging (een Humminbird uitvinding) geeft je een fotografisch beeld van de bodem.

Down Imaging zorgt voor een fotografisch tweedimensionaal beeld en de DualBeam sonar op 200 en 83 kHz maakt de fishfinder compleet. Ingebouwde GPS en kaartplotter zorgen voor een veilige en duidelijke navigatie. En dat is inclusief de alles in een transducer! NMEA0183 aansluiting met optionele kabel is mogelijk net als het maken van Humminbird Autocharts. Side Imaging, Down Imaging, DualBeamPlus met SwitchFire. 455/200/83 kHz. Ingebouwde GPS, enkel Micro SD kaartslot.

Deze fishfinder is bij Fish Inn te koop met maar liefst 40% korting! Je scoort hem HIER.

Fishinn

 


 

Nog meer fishfinder aanbiedingen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: scherm

Gezien op Facebook bij Nauta’s Boat Shop, fishfinder acties! Ruim op voorraad en in de aanbieding.

-Lowrance elite 7 Ti2
Van €1120,- voor €850,-
-Lowrance elite 9 Ti2
Van €1556,- voor €1100,-

-Lowrance elite 12 Ti2
Van €2865,- voor €2100,-

De units worden geleverd met een 3 in 1 active transducer. Iets voor jou? Bezoek de website en koop een fishfinder voor het leven! Weet jij (nog) niet welke fishfinder voor jou het meest geschikt is? De Fish Finder Gids kan je een heel stuk op weg helpen!

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl