Perfectioneer je baars game met deze handige endtackle

23/10/2023
Perfectioneer je baars game met deze handige endtackle

De perfecte tijd voor finesse visserijen is alweer aangebroken. Het water koelt af en de baarzen worden wat trager en trekken iets dieper weg. Nu kun je jaar rond goed met finesse rigs vissen, maar de koudere periodes zijn de uitgelezen momenten om deze technieken toe te passen. In dit artikel lichten we een aantal heel handige endtackle items uit van BKK voor baars!

 

Extra gevoel> BKK Draggin’ Ned

De Ned rig is een rig waar een speciaal soort kunstaas voor wordt gebruikt. Bij deze rig is het namelijk de bedoeling dat je kunstaas drijft, zodat het mooi rechtop op de bodem gaat staan. Nog zoiets wat goed daarbij helpt, is de loodkop. Een loodkop die bedoeld is voor de Ned rig is plat, dit zorgt er mede door dat wanneer je je rig over de bodem sleept, dat je kunstaas makkelijker rechtop blijft staan.

Deze Ned koppen hebben wat speciaals, ze hebben namelijk richeltjes op de bodem zodat je nog beter kunt voelen waar je overheen sleept.

De Draggin’ Ned kop heeft een verzonken oog om de knoop te beschermen en vast lopen te verminderen. Ook heeft BKK goed nagedacht over de platte kant van de loodkop. Omdat je deze vooral sleept over de bodem, hebben ze hem voorzien van richeltjes. Op deze manier kun je nog preciezer voelen waar je je rig overheen sleept. Natuurlijk is de haak ook zo stevig en scherp zoals we dat gewend zijn van BKK. De ultieme Ned kop! Check hem HIER.

 

Voor op je shads> BKK EWG Round Head

Als je veel met shadjes en kreeft imitaties vist in obstakelrijk water, dan is deze loodkop perfect. Dit is namelijk een offset haak met een loodgewichtje aan de voorkant. Je kunt hierdoor perfect je shadje langzaam over de bodem aanbieden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vast zitten. Hierdoor kun je nog langzamer vissen en wat meer je shadje over de bodem slepen.

Perfect om langzaam mee over een obstakelrijke bodem te vissen.

De haak heeft een extra grote bocht en heeft een speciale coating. Door die speciale coating, kun je ook nog met lichte hengels makkelijker de haak zetten. De wijdere bocht maakt het makkelijker om je shadje te monteren en het geeft je meer keuze in welk type softbait je gaat gebruiken. Check deze handige haak HIER.

 

Voor al je finesse rigs> BKK Offset haken

We schrijven hier niet over één specifieke haak, maar meer over een bepaald type haak. De offset haak is een absolute must als je op baars gaat vissen met finesse rigs als de Carolina rig, Texas rig en cheburashka rig. Deze haken verstop je letterlijk in je softbait om niet vast te komen in platen of obstakels waar de baarzen omheen zwemmen.

Een breed scala aan offset haken, allemaal met een ander doeleinde.

Welke haak je kiest, ligt heel erg aan je softbait. Zo zijn er haken die aangeven worden met ‘EWG’, dit zijn extra wide gape haken en die zijn perfect voor bijvoorbeeld shadjes. Deze zijn vaak wat hoger dan kreeftjes bijvoorbeeld, waardoor je een grotere haakbocht nodig hebt. Worm hooks zijn dan weer perfect voor creaturebaits, kreeft imitaties en andere softbaits die over het algemeen wat platter zijn. Alle haken van BKK hebben gemeen dat ze ultra scherp zijn en haast niet uit te buigen. Check HIER de keuzes offset haken.

 

Verbeter je twitchbait> BKK UVO

Twitchbaits staan bekend om dat ze perfect suspenderend zijn en dit is precies hun kracht. Echter zijn de dreggen op twitchbaits vaak aan de zwakke kant en wat je ook vaak ziet, is dat er drie dreggen op de twitch zitten. Nu zagen wij een hele handige tip op de Instagram van BKK zelf. Door te wegen hoeveel de originele dreggen wegen van de twitchbait, kun je bepalen wat het gewicht moet zijn om de twitchbait suspenderend te houden.

In dit geval waren twee BKK UVO maatje 6 precies even zwaar als drie originele dreggen. Perfect uitgebalanceerd!

Vergeet ook zeker niet de splitring mee te tellen! In het geval van de foto waren twee BKK UVO dreggen maatje 6 1.12 gram en de originele haken 1.11 gram. Dit minimale verschil ga je onder water niet heel erg merken. Zo heb je én een dreg minder én twee oersterke dreggen onder je twitchbait, zodat je met grote vissen minder zorgen hoeft te maken. Check de UVO HIER.

 

De baarzen periode komt sneller dan je denkt, dus sla snel je slag. Ga jij experimenteren met je twitchbaits? Klik HIER om nog meer te zien van BKK.