Spinnerbaits, weedless shads & de mystery box!

18/06/2021
Spinnerbaits, weedless shads & de mystery box!

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 

>VANDAAG DEEL I, WOENSDAG DEEL II

 


 

Vis in ’t vizier

Dit is duidelijk de meest verbazingwekkende sonartechnologie ooit. Panoptix LiveScope is een live, real-time scanningsonar. Je ziet gemakkelijk te interpreteren live scanning sonarbeelden van vissen die in de buurt zwemmen en duidelijk gedefinieerde structuren. je kunt zelfs je kunstaas zien terwijl je jouw lijn inhaalt. Deze beelden zijn zo duidelijk en nauwkeurig dat je met een beetje oefening zelfs onderscheid kunt maken tussen verschillende soorten vis!

Schaf LiveScope Down, LiveScope Forward en perspectiefweergave in één transducer aan. Je kunt de transducermodus gemakkelijk aan je vistechniek aanpassen; gebruik LiveScope Forward om bijzonder heldere beelden van structuren en vissen rond je boot heen te zien, en gebruik LiveScope Down om recht onder je boot te kunnen kijken en pas aan voor Perspectiefweergave om een hoek boven water voor in ondiep water te krijgen. De weergave wordt automatisch bijgewerkt op je compatibele Garmin kaartplotter. AHRS stabilisatie houdt je sonarweergave stabiel, zelfs in ruige omstandigheden.

Meer (bestel)informatie klik HIER

 


 

Beat the Weed

Waar liggen die grote snoeken, juist, in het kruid! En dan met voorkeur fonteinkruid, daar waar ze onopgemerkt kunnen wachten om een schot te wagen op een prooivis. Enige nadeel, een stuk kunstaas met dreggen komt er niet doorheen, maar daar hebben we een oplossing voor:

Dr. Bait  is de spinnerbait in de Rozemeijer familie en wat ziet deze er gaaf uit! Het bekende Rozemeijer oog, een fors willow blad en een mooie tinsel skirt maken dit tot een waar plaatje. Voorzien van 1 enkele haak incl. twister.

Volop aandacht voor details en effectiviteit.

Voordeel van deze spinnerbait ten opzichte van talloze andere spinnerbaits is dat de enkele haak gewisseld kan worden indien deze bot of kapot is. Met zijn 76 gram is Dr. Bait diep door het kruid heen te vissen, daar waar de grote snoeken huizen… Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: Fire Tiger, Red Head en Hot Pike.

 


 

Online roofviswedstrijd

Doe mee aan deze unieke wedstrijd, waarbij je vette shoptegoeden kunt winnen. Wie kan er mee doen? Iedereen! Jong en oud, vanuit de (belly)boot en/of vanaf de kant. Het wedstrijdparcours? Heel Nederland! De volgende vissoorten tellen mee: Snoek (ovb), snoekbaars, baars, roofblei/winde, meerval en zeebaars.

Meteen inschrijven, klik HIER.

 


 

Storm & weedless

Met zijn slanke lichaam en kop zwemt de Biscay Coast Shad met een zeer attractieve, levensechte actie. Het super soepele lichaam is aan het hoofd bevestigd met een vrij bewegend scharnierpunt en een VMC®-haak die perfect verborgen ligt in het zachte lichaam van de Biscay Coast Shad.

Deze combi shad en jighead stelt je in staat om verder te werpen in winderige kustomstandigheden, en sneller te vissen in ruw water of wanneer een agressievere presentatie nodig is. Het shad-ontwerp van de Biscay Shad rolt en flitst van van links naar rechts bij alle snelheden. Met het weedless ontwerp kun je met veel meer vertrouwen op obstakelrijke plekken vissen. Klik HIER.

 


 

Dé tijd voor spinnerbaits

De Molix T3 Spinnerbait is een compacte, zeer degelijke en uiterst efficiënte spinnerbait, onstaan uit een samenwerking tussen 2 kunstaasfabrikanten. Spinnerbaits zijn weedless te vissen en daarmee is de Molix T3 Spinnerbait in al zijn kleuren, dubbele blad en scherpe haak, bijzonder effectief tijdens het vissen op snoek en baars in de zomer.

Eigenschappen

  • Spinnerbait, weedless te vissen, vooral goed in de zomer
  • Gewicht: 14 gram
  • Leverbaar in 6 topkleuren
  • Directe spinstart van de bladen na inworp
  • Speciaal staal voor extra trillingen

Gezien bij Wesdijk Hengelsport, klik HIER


 

Vriendschappelijke ‘roofvis’ wedstrijd

De volledige boevenbende.

Onlangs was Roofmeister in de hitte van een strijd verwikkeld en dan met de nadruk op hitte. Roofmeister deed mee aan de zogenaamde Raymarine Cup op de Rhederlaagse Meren op een steenworp afstand van onze Oosterburen.

Een hoofdrol voor de Element fishfinders van Raymarine. Signalen genoeg, maar als ze er geen zin in hebben, dan houdt het op…

Het deelnemersveld was er een om van terug te deinzen met cracks als Hendrik-Jan (HJ) Verheij, Jouke Jansma, Volkmar Strikkers en Yaïr Nauta, maar wij Roofmeisters hebben voor hetere vuren gestaan en ook hier weer de nadruk op ‘hetere’. Want wat was het warm. Hoe dan ook was de insteek van de wedstrijd om met name een gezellig daggie te beleven, met flarden van competitiedrang. Aan dovenmansoren gericht als je een stel fanatieke roofvissers loslaat op het water onder de noemer van een wedstrijd. Een beetje kerel wil de zege natuurlijk in de wacht slepen. Klik HIER om te lezen hoe het afliep.

Raymarine

 


 

Fish Inn spinnerbaits

Met de temperaturen van de afgelopen weken groeien de waterplanten volop. Dit maakt het vissen een stuk lastiger maar juist de dikke vissen gaan graag tussen de planten liggen. Wist je dat je deze vissen perfect kunt belagen met een spinnerbait?

Juist door de enkele of 2 enkele haken pak je veel minder planten op als wanneer je met met shads of pluggen aan de gang gaat. Daarnaast worden deze enkele haken ook nog een beschermd door de ijzerdraad van de spinnerbaits die zit namelijk in dezelfde lijn als de haakpunten waardoor de planten minder snel blijven hangen.

Met spinnerbaits van merken als Fox Rage, Rozemeijer, Westin en een mini spinnerbait van Spro voor de baars weet je zeker dat je het beste spul in handen hebt.

Het complete assortiment spinnerbaits van Fish Inn bekijk je HIER.

Fishinn

 


 

5 tips voor  zeeforel!

Het nieuwe seizoen is op volle toeren maar dit betekent niet dat de standaard roofvisser alleen maar achter de baars, snoekbaars en snoek aan gaan. Natuurlijk zijn er talloze andere soorten die roven ;). Bijvoorbeeld de zeeforel, een prachtige vis, maar niet zomaar te vangen in Nederland.

Vaak gaan mensen naar Denemarken toe om op deze vissoort te vissen. En geef ze eens ongelijk. Denemarken heeft een magisch zeeforel-bestand. Jaarlijks trekken er meer dan 50.000 buitenlandse vissers richting dit land om ‘even’een paar dagen op deze vis te vissen.

Geoff Anderson ontwerpt en produceert duurzame kleding voor aan de waterkant. 100% wind en waterdicht. Neem een kijkje op de website (klik HIER) of volg ze op Instagram (HIER) of Facebook (HIER). 

 


 

de Mystery Box

Vaderdag 2021 haast zich al snel naar voren maar nog geen idee wat jij die oude man gaat geven? Voor een fanatieke visser een kado vinden is altijd lastig. Gelukkig weet Neptune Fishing hier goed op in te spelen.

Neptune Fishing heeft verschillende soorten boxen in het assortiment (klik HIER), maar de echt uitblinker is toch wel de Mystery box! Dit is namelijk een box met van alles wat.

Stiekem toch nieuwsgierig wat jij besteld voor je vader? Klik dan HIER voor de inhoud.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl