De Grand Slam van Freek in de avonduurtjes

12/09/2019
De Grand Slam van Freek in de avonduurtjes

Heerlijk die lange zomeravonden, ook nu nog blijft het relatief lang licht, dus kunnen we nog die uurtjes extra meepakken. Laat je inspireren door Freek Schoonderwaldt van Kunstaasoutlet die juist tijdens die laatste uurtjes zijn slag weet te slaan. 

Door Freek Schoonderwaldt

School baars met er onder overduidelijk grotere signalen die op de loer liggen.

Op warme zomeravonden mag ik graag met de bellyboat achter de dikke baarzen aan gaan. Heerlijk dobberend op de plas met relatief kleine shads en licht materiaal achter die mooie rovers aan. Zo ook een recente avond in de zomer, ontzettend warm, drukke dag op het werk… Er is voor mij dan niks beters dan even een paar uurtjes er op uit. Zo gezegd zo gedaan, lichte verticaal stok mee, tasje vol met shads en rond 19.30 uur lag ik op het water.

Een van die bonusvissen die er onder lag 🙂

De betreffende plas zit op het moment vol met grote scholen baars tot een centimeter of 30. Mikpunt van de avond waren de grotere jongens die zich -duidelijk zichtbaar op de fishfinder- onder die scholen kleinere baars ophouden.  Als aasje gebruikte ik de Deep Creek Lures Goby Minnow op een licht loodkopje van TT Lures.

Een baarssnoepje pur sang.

Het duurde niet lang voordat de eerste kleine baarsjes in de boot kwamen. leuke sport, maar niet waarvoor ik kwam. Een iets zwaarder loodkopje zorgde ervoor dat ik sneller door de school baars naar de bodem kon komen en niet snel daarna kwam een mooie 40+ cm baars in de boot; de avond was voor mij toen eigenlijk al geslaagd. Toen er ook nog een mooie snoek op knalde was ik rond 20.30 uur eigenlijk al wel weer klaar om naar huis te gaan.

Z Man SwimmerZ is ideaal voor het uitkammen van stekken.

De zon begon te zakken en het werd  snel donker. Wetende dat de vissen in de schemer het ondiepe gedeelte nog wel eens willen bezoeken,  besloot ik op weg naar de kant nog even het ondiepe gedeelte van de plas af te vissen met een 4″ Z Man SwimmerZ; een iets groter profiel dus ik hoopte dat ie onder water wat meer ‘herrie’ zou maken en zodoende meer op zou vallen.

De kers op de taart.

Bijna bij de kant, op zo’n halve meter water, volgde ineens enorme dreun op de hengel! Ik dacht dat de shad door een grote snoek was gegrepen. De dril leek echter niet op die van een snoek en toen de vis zich na een aantal minuten liet zien, bleek het om een bak van een snoekbaars te gaan… Na het onthaken en een paar foto’s door een voorbijganger die toe stond te kijken, en nog nooit zo’n grote vis had gezien, bleek de snoekbaars maar liefst 84 cm te meten.

In anderhalf uur tijd de Grand Slam in de boot, echt een absolute topavond met een geweldige afsluiter in de vorm van een 84 cm snoekbaars 🙂 Ik ging zeer tevreden terug naar huis, maar dat zul je wel kunnen begrijpen.