Roofmeister INSIDE – Black bass helden – Full package actie!

22/05/2022
Roofmeister INSIDE – Black bass helden – Full package actie!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Stap bij ons aan boord voor een spectaculair roofvis avontuur op de adembenemend mooie Grensmaas in Limburg met onze amigo Leon Haenen. Dit keer mannen met een missie: Vang 4 roofvissoorten. Hier op dit water zwemt snoek, snoekbaars, baars, roofblei, meerval en zelfs kopvoorn. Gaat het ons überhaupt wel lukken om er vier af te tikken, of drinken we net een biertje te veel 😛


 

Falen in gesloten tijd

Volgend jaar moet het anders, we hebben er een potje van gemaakt. Geen woorden en… geen daden, dat uit de mond van deze Rotterdammert, Sjoerd Beljaars. Praatjes voor tien voor de gesloten tijd, plannen werden gesmeed, maar het kwam er niet van. Wij zouden die  roofvis lockdown wel even doorkomen. Het zijn twee loodzware maanden geworden.

Lang lang geleden een keer tijdens de gesloten tijd aan de Zuid-West kust van Ierland.

We moesten en zouden een trip naar Spanje ondernemen, liefst een klein stuwmeertje, overladen met black bass. Ahhhhh black bass… Alleen al denkend aan deze roofvis raak ik in vervoering. Bo en ik zagen het helemaal gebeuren, maar we lieten het niet gebeuren. Noem het nalatigheid.

Extremadura, wat een gebied, ruig!

Laten we dan een voorbeeld nemen aan Huib en Frank van Neptune Fishing. Deze mannen verkopen in hun webshop hyper exclusief kunstaas (klik HIER), hebben een drukke full time baan, maar draaien ook overuren met hun zoektocht naar dat spul dat je nergens anders kunt krijgen. Ondernemende baasjes aldus. Ook zij hadden het voornemen om naar Spanje te gaan, maar bij hen geen kans voor beren om op de weg te liggen. Dan gaan ze gewoon.

Vol avontuur 😅, onlangs bij Huib en Frank aan boord. 

Inmiddels hebben we behoorlijk wat sessies met ze gevist en zijn we vrienden geworden. En ja, natuurlijk kwam Spanje ter sprake en ja, ze vroegen of we meegingen. Niet gedaan. Huib en Frank hadden het vizier gericht op de grotere stuwmeren in de provincie Extremadura ten zuiden van Madrid. Ikzelf ben daar al eens geweest, op het meer Cijara, en van een koude kermis terug gekomen. Een spaarzame black bass en een paar snoekjes tijdens 6 dagen hardcore vissen. Ik word er midden in de nacht nog zwetend van wakker. Nee, we zouden dus niet meegaan, teveel trauma opgelopen.

Iets met neus en boter.

En jawel, je voelt hem natuurlijk al aankomen. Waren we maar meegegaan met de Neptune boys. Ze hebben goede zaken gedaan, erg goede zaken. Met name de dagen dat ze wadend in baaien van een groot stuwmeer aan de slag gingen.

Wadend tijdens een wolkbreuk.

Ahhhhhh die wil ik.

Snoekbaars als de black bass ging vervelen. Grrrrr

Als vanzelf kregen we foto’s, met de grootst mogelijke moeite opende ik ze. Wat een prachtige black bass. Black bass hebbie taalkundig geen meervoud voor. Sowieso doen ze daar niet aan bij het Engels als we het over vissen hebben, maar dat terzijde. Huib en Frank hebben hoe dan ook de aantallen gevangen en dikke units ook.

Waar zou die term large mouth bass vandaan komen?

Mijns inziens geen rover die meer de passie bevredigt als roof- c.q. kunstaasvisser dan de black bass. Met een beetje fantasie kun je je voorstellen dat deze vis speciaal geschapen is voor ons. Volgend jaar gaan we een expeditie opzetten, mark my words.

 


 

Freeze the action

Roofvissen, wat hebben we toch een prachtige hobby. Uit het niets die allesverlammende dreun op de hengel en sowieso het continu lekker bezig zijn. Wij waren op zoek naar de mooiste bevriesmomenten van dat soort gebeurtenissen.

De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste roofvis blooper foto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.

MeerMeister Goran Krnjic in de hengel voor big ass meerval. Mooi die blauwtinten, die benadrukken een koude dag in de ochtend of avond.

Prachtig Martijn Dekkers, vanuit een out of the box perspectief met ook nog eens een heel bijzondere vissoort.

Niet een heel scherpe plaat, maar dat geeft juist een heel tof effect Albert Dekker. In het holst van de nacht, koud, regen en een dikke tegenstander aan de andere kant van de lijn. Magisch.

Sjoerd van Schie uit zijn kajak. Vette actie shot, maar die kop van een T-rex??? Mascotte?

Hendry van der Meijden in een bruut gevecht gewikkeld met meerval. Leipe foto man!

Beetje wazige plaat, maar ook hier wordt dat vergeven Pike Hunting Meister. Tof beeld zo.

Smijten met die handel, waarschijnlijk in de Europoort. Tof hoe je de kracht over gebracht ziet worden in de blank van de hengel Hans Hofman.

Merijn Fishing met de blank krommend tot in het handvat. As we speak wordt daar nu de KWO In Action Day georganiseerd. Succes karpervrienden!

Betoverende dril in de Europoort van Serge Sonneveldt in een dito omgeving.

Wauw Volkmar Strikkers, prachtig. Bijna zwart-wit, of zepia. Tegenlicht met jou als werpkanon in silhouet. Jagend op Spanish mackerel vanaf de kant. Benieuwd of je ze gevangen hebt.

Ronald Traas altijd weer met prachtige inzendingen. Deze kan ook zo aan de muur.

Toffe plaat van een dropshotmontage Brandon de Roo, loepjezuiver. Mooi!

Gewoon een stoere plaat Frans Westerveld, mooi stukje natuur.

Toedeledoki Tobias Stuurman, je krijgt niet weer foto van de week 😛 Wat een zieke foto!

Niet helemaal de bedoeling van dit thema Chris Schaufeli, maar we konden hem niet laten gaan. Schilderij dit!

Nee joh Cornelis van Leeuwen, wat een waanzinnige actie plaat. Kraakhelder, vader en zoon ( gaan we even vanuit) en dat in een sloot nabij Ermelo 😛

Yessss Hans Cramer, naar dit soort foto’s waren we exact op zoek. Niet normaal mooi!

Idem dito Wim van Maercke, toch maar even het water in om die uithaal van een vis te pareren. Met zo’n foto krijg je meteen weer zin.

Prachtige bevriesmoment van Martijn Leus.

Panorama foto met toch ook actie in het. Knappe shot Anthony Smit.

 

***Foto van de week***

Yes yes yes Roel Orsel, we hoopten op zo’n foto en we kregen hem binnen. Foto met alles er in. Mooie omgeving, actie, teamwork, spektakel, vooraangezicht, kromme hengel, euforie! Het moment van vangen. Prachtig vastgelegd met de camera. Foto van de week! Gefeliciteerd.

 


 

De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste roofvis blooperfoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.