Roofmeister INSIDE: De actuele vangstberichten & Real Madrid of RKC Waalwijk?

03/06/2024
Roofmeister INSIDE: De actuele vangstberichten & Real Madrid of RKC Waalwijk?

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Doe mee en krijg 20% KORTING op je roofvisspullen ***

Man of vrouw, jong of oud, of je nu met een (belly)boot vist of vanaf de kant, IEDEREEN kan meedoen met de Yamaha Pro Fishing Cup op 15 en 16 juni!  Klik snel HIER. Doe jij mee aan de YPFC, dan profiteer jij van 31 mei t/m 14 juni van 20% korting bij DeRoofvisser.com!

 


***Vrijdagmiddag video***

Visgids Juul Steyn van Yamaha & UFX gaat de strijd aan met Charlie Abbing van Charlie’s Fishing. Voor Charlie tellen alleen snoeken, voor Juul alleen baarzen en snoekbaarzen. Gaat die metersnoek van Juul 0 punten opleveren en idem dito die 50’er baars voor Charlie? Of zijn de rollen omgedraaid? We kunnen alvast verklappen dat het een heel bijzonder scoreverloop wordt met veel gevangen roofvis.


 

Real Madrid of RKC Waalwijk

Aan het begin van een nieuwe ronde Eredivisie Voetbal kun je weinig conclusies trekken. Na één of twee speelrondes kan een RKC Waalwijk zomaar eerste staan. Datzelfde geldt voor de Predator Tour, de meest prestigieuze roofviswedstrijd van Europa. De eerste dag ben je lucky en loop je tegen een snoek van 111 cm aan en daarna nog een mooie baars van 49 cm. Daarna is nog niks zeker. Anders gezegd, het deelnemersveld moet zich gaan settelen. Het klinkt wat oneerbiedig, maar het kaf moet nog van het koren gescheiden worden.

Bo en Rick vorig jaar. Om in hun woorden te praten, meedoen was leuk, maar…

…deze editie waren de messen geslepen.

Deze editie van de Predator Tour deden Bo Staartjes & Rick Habermehl mee namens Roofmeister. Op dag twee rond de middag een telefoontje van Bo, enigszins buiten adem en schor van het schreeuwen: “Sjoerd, kijk eens naar het live leaderboard!” Natuurlijk deed ik dat  en ik scrolde rond die top 50. Geen Bo en Rick, top 20… Idem dito. Top 10? Het zal toch niet!? Top 5? “Holy fuck, daar staan ze! Op plek 3!”

Hier ligt nog alles bij elkaar bij de start. RKC Waalwijk, FC Twente en ook Feyenoord en Ajax, maar ook Manchester City en Real Madrid.

We hadden al eerder contact gehad met elkaar en de start was al lang niet slecht. Ze verkeerden in een heerlijke vibe en ergens voelde ik al dat dit geen RKC Waalwijk was. Ik ken ze beiden door en door als visser. Bo een regelrechte held op het gebied van finesse visserijen en onze Rick fanatiek tot in zijn oorlel en dat sublieme neusje voor goede stekken. Eindigen in de top 50, dat was het bijna onuitgesproken doel.

Je PR snoek vangen tijdens een bloedstollende wedstrijd. Het gebeurde Bo op wedstrijddag 2 met een spoorbiels van 117 cm! En ze stonden er al zo goed voor. Wauw!

Nu dus derde en die heerlijk euforische geur van de overwinning waar Team Roofmeister aan mocht ruiken. En dat in een deelnemersveld met bijna 150 boten, inclusief de beste roofvissers van Europa! Wat was (en ben) ik trots op dit dreamteam!

El capitano. Een heel groot parcours met het Haringvliet, Hollands Diep, Merwede en Amer, maar deze toppers wisten dit selectief tot een overzichtelijk speelveld te krijgen.

Deze gaan we natuurlijk nog even inlijsten!

Ik ben van mening dat het in die -laten we zeggen- top 20 à 30 ook veel op de factor geluk aankomt. Heb je je na twee dagen vissen hierin geworsteld, dan heb je laten zien dat je tussen de grote namen hoort te staan. Daarna is het een kwestie van echt buitencategorie XXL roofvissen vangen. Natuurlijk zijn ook dan de skills en knowhow keihard nodig, maar je hebt het simpelweg niet voor het zeggen of die specimen nu bijt of een echte huge ass unit!

Wat de toekomst deze heren bieden met wedstrijdvissen? De basis is gelegd en hoe?!

Dat laatste was helaas niet toebedeeld aan Bo en Rick, ook al hebben ze daar bijna 1,5 visdag kneitertje hard voor gestreden. Mijn waardering voor hen is er niet minder om, maar wat gunde ik het ze! Uiteindelijk een twaalfde  plek, wat -geloof mij- een waanzinnige prestatie is! Geen schaduw voor deze mannen, ze mogen vol in het licht van de grote vistoernooien staan! Gasten om oprecht rekening mee te houden! Trots!!!

 


 

Actuele roofvis vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde2. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Jo Mebis: “Deze zwaargebouwde snoekendame kwam mijn streamertje halen boven zo’n 12 meter water. De Sage ging minutenlang diep en hoepelrond. Beresterke vis, loeizwaar en goed voor een nieuwe PB op de vliegenhengel. Mooier dan dit wordt t snoekvissen niet…” Wauw, wauw, wauw Jo! Wat een ongelooflijke unit! En dat op de vlieg!

Edwen Wijnalda: “Zat nog te twijfelen om te gaan vanwege het weer. Gelukkig was het in de middag even droog. Maar blij dat ik gegaan ben en direct mijn pr snoekbaars maar even overtopt naar 97 cm. Met daarnaast nog een 92’er was het een bizarre dag.” Dat druk je nog heeeeeel voorzichtig uit Edwen. Een snoekbaars van 90 cm is voor velen een fish of a lifetime, laat staan twee in deze categorie… Laat staan op 1 dag! Insane!

Thomas van Liempd: “Bijzondere baars met ‘buikwaterzucht’. Ik had er nog nooit van gehoord dus ik heb het op moeten zoeken. Mooie en bijzondere vangst op de rivier met de chatterbait.” Buikwaterzucht? Ook nog nooit van gehoord, die zoeken we op. Neemt niet weg dat dit een waanzinnig fraaie foto is!

Marco Jagtenberg: “Eindelijk weer die verslavende beuk op de top heerlijk!” Wat zijn ze lekker he Marco?! We love it!

Caughtbyadutchman: “Het is een nieuw PR baars!” Ahhhh en wat een beauty man, zo mooi donker gekleurd. Dat zie je niet vaak!

Finn De Graaf: “Ik heb een mooie seizoensopening gehad! Super vet!” Met zo’n kneiter mag je dat gerust zeggen Finn! Wat een unit!

Wiebe Jouke Elzinga: “Het seizoen goed begonnen met deze mooie dikke meter vis.” Ongekend hoe dik deze snoek is Wiebe! Wauw, alsof het hartje winter is…

Thijs de Groot: “Dit was mijn 2de van het nieuwe seizoen, een mooie 88’er vanaf de kant.” Nice one Thijs, dat er nog vele mogen volgen dit seizoen! Vast wel!

Steve De Bruycker: “Eén eerste van het nieuwe seizoen!” Gouden zilver Steve, wat een power zit er in deze vis. Dat zie je meteen!

Renzo van Berkum: “Gisteravond gauw nog een sluisje meepakken. Met succes, een gigantische beuker op de Salmo Slider van 68 cm! Pure kracht!” Die aanbeten kunnen zo onwijs verwoestend zijn! Goed bezig Renzo!

Anton.vander.Velden: “OMG, De eerste vis van het seizoen. Wat een baars!” Dit is manier hoe een kick -off er uit moet zien topper! Kneiterbaars!

Dirk de Jong: “De opening van het nieuwe seizoen kon niet beter beginnen!” Je hebt kastelen en volledige burchten Dirk! Wat een kanon amigo! Mooi al die vinnen en stekels uit!

Freddy Mulder: “Snoekbaarzen met de pen blijft toch geweldig om te doen.” 100% Freddy en wij moeten daar onderhand eens mee beginnen ook voor een video. Je inspireert ons in ieder geval!

Robert van der Sluis: “De predatortour neemt het Haringvliet in beslag, dan maar even kort de haven in van Stellendam.” Slim gespeeld Robert en niet onverdienstelijk zo te zien! Toffe industriële plaat!

Pieter Terlouw: “Toch wel apart om zo je 1e maatse snoekbaars te vangen… 86 cm. En dat al bij de pas 6e keer vissen op snoekbaars. Wat een verslaafde hobby gaat dit worden!” Hahaha, yep, je hebt het te pakken! Maar dit is een heerlijk begin Pieter!

Rene Hogenbirk: “‘T blijft ’n heerlijk spelletje!” Waar hebben we dat eerder gehoord 😉 Hoogstwaarschijnlijk weer zo’n spijkerharde aanbeet.

Dave Hofman: “Een seizoensopening om nooit te vergeten! 47 vissen en dan zulke plaatjes!” Yes, dat zijn de aantallen Dave! Wat een dagen zijn dat! Wat een leipe foto inderdaad!

Geert Veldhuis: “Na bijna een jaar ziek en nog…. Niet gedacht dat vissen er nog in zou gaan zitten. Dankzij een hele lieve vriendin toch naar het water. En dan 5 vissen mogen landen waarvan dit de grootste. Toch weer een blije dag.” Supermooi verhaal Geert. We wensen je heel veel sterkte toe en meer van dit mooie vangsten!

Freek Janssen: “Seizoensopening 2023/2024 kon niet spectaculairder beginnen dan met topwaters. De Riser Bait 006 van Illex moest KAPOT!” Dat kun je wel overlaten aan onze zoetwatertarpon Freek! Zoals altijd weer een super toffe plaat man! Thanks!

Jespe Winters: “Prachtige roofblei gevangen op de popper! Heerlijk begin van het seizoen!” Doe ie ff die Jespe! Waanzinnig man, op een topwater! Dat zijn de meest brute aanbeten!

 

***Foto van de Week***

Natuurlijk zijn grote, dikke vissen altijd indrukwekkend, maar bij de Foto van de Week kijken we naar het totaalplaatje en is de grootte van de vangst niet zozeer doorslaggevend, maar bij het zien van deze vielen we van onze stoel! Wat een bizarre bak is dit! En… Heel bruut op de gevoelige plaat gezet! No doubt Foto van de Week Jo Mebis! Gefeliciteerd!

***Houd svp je DM in de gaten, waar we je je adresgegevens vragen voor onderstaande prijs!***

JO MEBIS wint een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde2. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.