Roofmeister Inside – De grillen van het Volkerak, ruim 40 actuele vangstfoto’s & METERSNOEKBAARS

13/09/2020
Roofmeister Inside – De grillen van het Volkerak, ruim 40 actuele vangstfoto’s & METERSNOEKBAARS

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛


 

Volkerak medogenloos

Jeremy Staverman van Abu Garcia: “Bizar hè Sjoerd. Eerst heel lang niks en dan pakken we twee snoeken snel achter elkaar. En nu is het weer heel lang niks.” Het was even stil tussen Jeremy en mij, we waren in gedachten verzonken en hij haalde de woorden uit mijn mond. Wat een bizarre dag weer. Wat Jeremy zegt is zo’n beetje een karakterisering voor het Volkerak geworden.

Tal van trailers bij een van de hellingen…

…en toch is het nog steeds moeilijk voor te stellen dat op zo’n enorm water sprake kan zijn van dressuur.

Sowieso lijkt er deze periode geen touw aan vast te knopen te zijn. Vind je wat vis, denk je het lek boven te hebben, vervolgens sta je louter lucht te happen. Het zijn de vandaag kenmerkende grillen van dit enorme Deltawater. Hoe dan ook blijft het ons roofvissers trekken als een magneet. We weten allemaal wat voor monsters van over de 130 hier rondzwemmen en theoretisch kan er elke worp een op klappen. Dat speelt toch echt wel in het achterhoofd.

Een mooierd op de eerste stek, maar daarna blijft het weer heel lang stil.

En wij zijn niet de enigen natuurlijk. Het Volkerak is populair en niet zo’n klein beetje ook… Wij Nederlanders omarmen dit water, maar dat is grensoverschrijdend, want  al helemaal in het weekend hebben de Duiters en Belgen hier de overhand. Het is een druk bevist water, de hengeldruk ligt er hoog en dat maakt het doorgronden van deze grootse slok water er niet makkelijker op.

Vandaag aan de slag met de nieuwe Mc Hybrid van Abu Garcia.

Veel waterplanten, maar prima tussendoor te vissen…

Maar dan heb je een drift te pakken en kijk je elkaar even tevreden aan. Ja, alles voelt goed. De wind wakkert wat aan, nog net geen schuimkoppen aan het oppervlak… De fishfinder vertelt ons kilometers lang dat we boven een diepte van 1,5 t/m hoogstens 3 meter water liggen. En ja… volle bak waterplanten. Niet teveel zodat je er goed door heen kunt vissen, genoeg voor grote snoek om er een ambush in te leggen. Ook het doorzicht is prima. Niet te helder, niet te troebel.

Vis vangen, de code gekraakt denken te hebben en dan weer in het duister tasten.

Twee vissen van hetzelfde kaliber op één plek en dan weer niks…

Zo ook bij ons tegen het einde van de dag. Een tijd lang niks, maar dan opeens toch twee snoeken. Niks bijzonders aan die specifieke plek. Hoe dan ook sterkt het ons vermoeden dat deze drift meer potentie heeft. Dan het bovenstaande citaat van Jeremy… Een seconde later laat hij zijn gloednieuwe Mc Hybrid voor de boot nog even in het water hangen. BAM!!! “Ja, hangen!” Schreeuwt Jeremy. Ik heb net uitgeworpen en draai als een bezetene mijn kunstaas binnen.

Plug & play Mc Hybrids.

Een verslagen roofvisser…

Ondertussen kromt de Rocksweeper hengel van Jeremy zich tot in het handvat. Hij ziet een eerste glimp. “Nee johhhh… Dit is een meterbak en geen kleintje. Deze gaat over de 110!” Roept Jeremy, maar nog geen tel later dat ellendige gevoel, alle spanning die van de lijn valt. De vis foetsie. “#$%@# en… &*($%@#.” Verslagen gaat Jeremy in de punt van de boot liggen.

Smijten, smijten, smijten… Dan het moment, maar dan een anticlimax van heb ik jou daar. Ook dat hoort erbij…

Hier sta je voor te smijten heel de dag. Dit moment. Zo’n moment dat alles samenvalt en een door de wol geverfde meterbak besluit een schot te wagen. Eindelijk! Maar deze snoek zit lang niet goed gehaakt… Alles wil je schuld geven, maar het is gewoon ons lot op dat moment. Niks aan te doen. Vorige keer heeft Jeremy mij keihard uitgelachen omdat mijn hengel overboord kieperde, klik HIER (scroll naar onderen),maar natuurlijk gun ik hem dit niet. Temeer omdat wij samen zo’n vis lossen. Het is vissen ten voeten uit en de megavangst die we volgende keer verzilveren zal des te zoeter smaken! Daar moeten we het mee doen, onze hobby is meedogenloos 🙁

 


 

***Vangsten Update***

De nazomer is een feit met 30 graden in aantocht. Toch zijn de temperaturen de afgelopen week mooi geweest. In ieder geval genoeg voor weer oogverblindende vangsten van jullie!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Tijs Peters wist na een tijdje alleen op zeebaars te vissen weer eens een ochtendje succesvol de baarzen te belagen. Mooie vangst en foto, Tijs!

Jeroen Bouwer: ”In de vakantie een middagje samen met mijn vriendin op diep water getrold. Ze durfde hem alleen niet vast te te houden.” Volgende keer een nieuwe poging doen, Jeroen!

Rik Sieben wist zijn vrije uurtjes weer nuttig te besteden. Prachtig kasteel, Rik!

Bjorn Eertmans: “Dochter gevangen pappa wel vast houden.” Prima teamwork 🙂

Op extreem licht materiaal kreeg David Keuzenkamp een aanbeet die hem bibberende knieën bezorgde. De blijdschap was dan ook groot toen de snoek veilig in het net zat. Goed gevist, David!

In navolging van zoon Jim en dochter Nicky bewijst ook Jack van de Mortel dat grote vissen vangen in de familie zit. Deze snoekbaars viel voor een diep geviste McPike shad. Klasse, Jack!

Rinus Robaard was eigenlijk op baars aan het vissen, maar deze fijne snoekbaars was meer dan welkom. Good angling, Rinus!

Wederom succes voor Mika Kroese. Deze week viel deze dikke snoekbaars voor een Fishup Scaly Fat aan de Kickback-rig. Netjes, Mika!

Een mooie vangst voor Oenejaap Reitsma. Deze baars van 31 cm wist Oenejaap te strikken op de nieuwe shad van Predox, een creatie van Yair Nauta!

Ben Hakstege: ”Vissend op baars, klein diepduikend plugje en uit het niets gaat er iets zwaars aan hangen, gelukkig niet al te licht vissend ( 40 grams hengel ) 127 cm als resultaat.” Wat een unit, Ben!

Succes op de rivier voor Koen de been. Gewoon lekker werpend vanuit de bellyboat op de rivier. Prachtig, Koen!

Een originele close up van deze roofblei ontvangen van Lau Boom!

Nick van der Wiel ving afgelopen week deze flinke baars. Mooi beest, Nick!

Arjan van Dorp met een metersnoek (101) op de dropshot. Dat was even billenknijpen, aldus Arjan. Snappen we helemaal!

Een nieuw PR voor Cornelis de Jong: Verpulverd van 102 naar 103 cm! Deze snoek kwam op een spinnerbait. Gaaf, Cornelis!

Maurice Leltz wist afgelopen weekend een aantal mooie snoeken te vangen samen met zijn dochter. Goede opvoeding, Maurice!

Een dikke 90’er voor Daan Pit op de dropshot. Goed gevist, Daan!

Bart Vercauteren: ”Gisteren even de waterkant opgezocht voor baarsjes. Op een gegeven moment de nieuwe Ringcraw van Westin op mijn W3 T&C gemonteerd met loodkop. 2e worp BAM! nieuw PR 1,03m en gelijk eerste metersnoek ooit (ben sinds november  aan het vissen)” Gaaf Bart, hopelijk nog meer nieuwe PR’s aankomende maanden!

”Altijd leuk dat geweld op de popper!” Aldus Patrick Korse. Niks aan toe te voegen!

De eerste metersnoek op de vlieg voor Remco de Vries. Goed gedaan, Remco!

Wow, wat een enorme bak! Een dikke metersnoekbaars (103 cm) voor Lucas van Meurs! Binnenkort meer over deze waanzinnige vangst!

Gregg Hofstede met een enorm mooie snoekbaars, gevangen op de Asskicker van Yves Robyn. Goed gedaan, Gregg!

Snoek houdt van kreeft! Martijn Sturkenboom wist deze snoek van 102 cm achter een krib vandaan te plukken op de IJssel. Gaaf, Martijn!

Op een dag twee keer je PR verbreken, het overkwam Jonathan Kater met eerst een snoek van 115 cm en daarna deze bak van 119 cm. Gefeliciteerd, Jonathan! Een dag om nooit te vergeten. Bizarre achtergrond joh 😛

Een snoeiharde aanbeet bij Kenny van den Berghe, vlak voor zijn voeten! Gaaf, Kenny.

Een hele serie foto’s ontvangen van Kurby Koppejan, waaronder deze mooie snoek! Goed gevist, Kurby.

Succes vanuit de bellyboat voor Jefferson. Heerlijk die vrijheid op het water!

Er lijkt geen eind te komen aan de grote snoeken die Marcel Hoekman vangt. Ga zo door, Marcel!

Geraldo Verlaan geeft de nieuwe generatie een hoop enthousiasme mee om ook aan het vissen te beginnen!

Dik ook! Tijdens vakantie vist Rico Stougie lekker door en vangt onder andere deze barracuda uit Willemstad! Jaloers…

Ian Bos: ”Voor deze snoek baars moest ik heel ver onder de brug gooien maar de aanhouder wint, haar grote zus kwam ook nog voorbij in het netje.” Netjes, Ian!

Hoppa! Een prachtige meerval van 103 cm op de snoekbaarshengel voor Mark Waasdorp, wat een gevecht moet dat zijn geweest!

De enige echte Pike-Triangle kon eindelijk weer eens achter de snoeken aan na een tijdje niet gevist te hebben, met onder andere deze dubbel een super geslaagde dag!

Een goeie 50’er baars geoogst op de crankbait door Bart van Wanrooij. Netjes man, en wat een heerlijke locatie!

Eindelijk weer tijd voor Dave Hofkens om achter de snoek aan te gaan. Deze 112 cm maakte de sessie meteen goed! Klasse, Dave.

Bert Rijkers: ”Lensdrukken, zo doe je het niet. 😉 Zeer tevreden met deze dame en hopelijk is dit het teken dat de big mama’s terug wakker worden.” Laten we het hopen, Bert!

De eerste vangst op de Twinler voor Joey Maessen. Gaaf, Joey!

Succes op de crankbait voor Oscar Lauwers. Wat een beauty, Oscar!

Jasper Veldkamp: ”Met 112 cm en een drill van 10 minuten, mocht ik eindelijk mijn nieuwe PR vasthouden. Gevangen met een horsmakreel onder de dobber.” Gefeliciteerd met je nieuwe PR, Jasper!

Jeroen van Luik met een prachtige snoek op een heerlijke zonnige dag!

Geen mega vangst, maar wel een heerlijke dag op het water voor Frits Onderstal!

 


 

***Foto van de week***

Heel erg veel mooie foto’s deze week, maar deze zeebaars van Dennes Bekkenk springt er toch wel bovenuit! Dennes vertelt: ”Eerst wat baarzen gevangen, later ook kwam er ook nog een school makreel voorbij, gouw een pilker er aan en vangen!! Dit was toch wel de mooiste baars van de avond. Full metal jacket. Bedankt Hidde voor de foto’s!” Gaaf Dennes, aan jou de eer deze week!

 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.