Roofmeister Inside – Ruim 40 vangstfoto’s, de karperzonde & dure hengelset over boord

30/08/2020
Roofmeister Inside – Ruim 40 vangstfoto’s, de karperzonde & dure hengelset over boord

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛


 

Karpervissende Roofmeister

Ik, Sjoerd Beljaars, heb gezondigd mijn beste Roofmeisters, ik heb op karper gevist. De wel erg zware lading die ik er aan geef, het zondigen, is een bewustje en met een knipoog. Dat komt omdat ik met evangelist David de Vos op pad ben geweest. David heb ik al eens eerder de Messie van geloof genoemd. Iemand die in eigen land voor tienduizenden mensen spreekt en in het buitenland voor ongelooflijke mensenmassa’s die soms zelfs de 300K overschrijden.

Een mensenmassa in Pakistan die David toespreekt. Klik HIER voor Davids evangelie. 

David leerde ik kennen toen hij een karpersessie organiseerde met gelijkgestemden op een water in Frankrijk. Sommigen zullen de kriebels krijgen van zulks, maar alle stereotypen kunnen overboord. Ja, er werden serieuze gesprekken gevoerd, maar er werd net zo goed lol gemaakt en genoten van het vissen. David heeft humor tot en met, kan genoeg zaken ook met korrels zout nemen en is de laatste die het monopolie op de waarheid claimt. Mooi vind ik dat.

De eerste tijdens de vroege avond.

David en ik staan er anders in, niet lijnrecht op elkaar, maar toch andere zienswijzen. Dat kan tot wapengekletter leiden, genoeg voorbeelden op de wereld, maar net zo goed tot een bijzondere vriendschap. Dat laatste is het geval bij ons. Eens in de zoveel tijd spreken we af en gingen we roofvissen, nu was het karpervissen aan de beurt. Zo gingen we aan de slag op groot water vanaf zijn karperboot.

David in zijn nopjes en ik ook, mooi zo met daglicht…

Vanaf moment 1 een spraakwaterval van beide kanten. We raakten niet uitgesproken en ook de humor vierde hoogtij. En ja, ondertussen werden de hengels uitgevaren. Natuurlijk ook de verhalen uit zijn scene, de targetvissen, het ‘wereldje’, de haat en nijd, maar ook de vriendschappen. Het lijkt het roofviswereldje wel 😉

Dan valt de duisternis in.

De eerste run kwam in de avond. Een respectabele schubkarper was de klos. Alles bewust meegemaakt en ja, zelfs ik genoot er van. De andere twee vangsten was dat een ander verhaal. Die vonden midden in de nacht plaats.

Een uur of twee ’s nachts, ik zal er nooit aan wennen.

Eén om een uur of twee, de derde vis twee uur later. Ik ben er niet voor geboren, uit mijn REM slaap, volledig slaapdronken en in de war een vis drillen en alles wat er bij komt kijken. David kon er om lachen en ik zelf ook achteraf. Ik was gesloopt, maar het was het dubbel en dwars waard… Een dag ertussen en gisteren weer met een bijzondere vriend op stap, maar nu in mijn vertrouwde roofviswereld.

Bijzondere wezens die karpers…

 

Scroll tot onder de actuele vangstfoto’s voor meerrr

 


 

***Vangsten Update***

De temperaturen zijn inmiddels weer wat gezakt, dat betekent dat de snoeken weer verantwoord te vangen zijn! Weer genoeg mooie vangsten in de inbox deze week, op naar het najaar!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Kenny van den Berghe: ”De zeebaarzen hadden er niet veel zin in deze keer , dan maar op zoek naar de gewone baars , deze had er wel zin in!” Mooie zoete stekel Kenny!

Mario Laureys: ”Deze zeebaars sessie was er eentje met enorm verlies aan shads en jigkoppen, maar was daarom niet minder succesvol . Een oude stek waar ik vroeger met topwaters viste met veel minder resultaat , maakt het nu plezant om ze opnieuw te leren kennen met andere technieken . Hop naar de winkel voor Westin shads en jigkoppen dan maar weer!” Gelukkig toch vis Mario!

Een mooie, nachtelijke snoekbaars voor Eric Westra!

René de Vos: ”Dikke roofblei van net geen 80 cm gevangen op een kleine crankbait vlak onder de kant door mijn maat!” Wauw, wat een unit!

Bij Said El Felyani klappen de snoekbaarzen er zelfs bovenop wanneer de Keitechs ondersteboven worden gevist!

Dennes Bekkenk: ”Vertikalen op snoekbaars wilde maar niet, dan maar een worp richting een krib, tikte net de 50 niet aan, iig wel een PR. Mooie vissen zijn het toch!” Oef, wat een beauty man!

Johan Ketting: ”Deze mooie Snoekbaars klapte er mooi op! Op een zonnige vrijdagmiddag waarin ze behoorlijk actief waren. Beter kan je je weekend niet starten!” Wat kunnen ze heerlijk agressief zijn he?!

Mark Verhoeven: ”Binnenkort maar weer eens achter de BUFFELS aan, maar met dat warme water was het vissen op de snoekbaarzen, baarzen en roofblei ook geen straf…”

Martijn Reijenga ging samen met zijn zoon op pad in Den Bosch. Binnen tien minuten kwam er al een mooie baars op de kant!

De Ned-Rig doet het bij Rico Stougie super goed de laatste sessies!

Friso Boomsma: ”Taaie middag op de Sloterplas….deze 97 cm schoof met bruut geweld over een Bloody Burbot van 36 cm heen… alleen de staart hing buiten haar bek! Maakte heel de dag goed!”

Een nieuw PR meerval van 165 cm voor Kenny Maes!

Een prachtige snoekbaars op de dropshot voor Sven Bonouvrie, gevangen op de Rozemeijer Urban Sense V-Tail!

Nog een nieuw PR, ditmaal is het Wim van Maercke die met een 90+ snoekbaars de lat hoger legt!

Een mooi en bijzonder gekleurd snoekje voor Patrick Korse op de BFS set met een Easy Shiner!

Colin de Smedt: ”Het voordeel van een eerste keer een bepaalde vissoort te vangen? Het is altijd een PR. Super leuke visserij dus ik voel weer een nieuwe roofvis verslaving opkomen!” Haha mooi man!

Dave Mieremet: ”Zolang je blijft proberen komen de grotere vanzelf zeggen ze altijd. Dat was dit keer dan ook eens het geval. Heerlijk op zo’n licht dropshot hengeltje!” Goed bezig Dave!

Op de valreep toch nog een ‘pussy’ voor Albert Dekker!

Trotse vader Eric Westra deelt deze foto van zijn zoon, die ook prima zijn visjes weet te vangen!

Op de fireball wist Jurgen van Schijndel ditmaal geen snoek te vangen, maar wel een meerval!

Wederom een mooie baars voor Freek Schoonderwaldt op de twitchbait.

Erwin Bensbach: ”Het leek wel herfst. Stevig windje af en toe een buitje kortom heerlijk snoekbaars weer!”

Kevin Hoppie pakte deze brutale baars tijdens het werpen met cranks.

Chris Meijer: ”mijn pr snoekbaars mogen verbreken van 76 naar 78 cm tijdens het penvissen op snoekbaars.” Yeah!!!

Serge Sonneveldt: ”Feeding frenzy gisteravond…..meer dan 40 baarzen en deze dubbel” Wauw, wat een gekkenhuis Serge!

De zoveelste baars op de popper voor Angelo Latorre!

Joseph Matos was heerlijk aan het gooien met rubbers, ondertussen snoepte deze dame een voorntje van de fireball!

Benjamin van Pelt vermaakt zich prima tijdens zijn vakantie met het gezin!

Daan Siderius: ”Weer eens een wat leuker visje op de Texas rig, toch een van mijn favoriete manieren om te vissen!”

Toch weer een snoek vanaf de boot voor Kerim Spaans!

Geen grote, maar een zeer fraai gekleurde snoek voor Ton Hilvers!

Dirk Heemskerk: ”Geen grote, maar wel gezellig met mijn kleine vent. Had zijn muts op voor de regen.”

Ook Rico Koba wist succes te boeken afgelopen week! Zou dit een winde zijn?

Een mooie snoek voor Hakkert! Op een crank. Goed bezig man!

Op een winderige dag wist Peter Seinen met behulp van de fishfinder toch de snoekbaarzen te vinden, getuige deze vangst.

Dieter Gunst wist zijn slag te slaan en een mooie baars te vangen!

Een mooie roofblei van de rivier voor Maarten van de Pol!

En ten slotte een prachtig shot van een flinke snoek die Sander Wolf wist te vangen!

 


 

***Foto van de week***

Veel inzendingen van Jens de Goffau de laatste tijd, dan neemt de kans natuurlijk ook toe om een keer als foto van de week in Inside te belanden! De vis komt er goed uit en zo zie je maar, een vangst hoeft echt niet groot te zijn om een mooie foto te schieten.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


 

Dure hengelset over boord

Gisteren mocht ik mee met Jeremy Staverman van Abu Garcia en Berkley. Jeremy ken ik nog uit zijn tijd dat hij vette roofvisfilms maakte, o.a. met Luc Coppens. Dat heeft ie achter zich gelaten om full focus het wedstrijdcircuit in te duiken en dat niet onverdienstelijk.

Het Volkerak heeft altijd weer iets magisch…

Met Jeremy heb ik tal van sessie gevist in binnen- en buitenland. Altijd weer mooi en vaak genoeg met super vangsten, maar altijd weer humor. Dat is nog zachtjes uitgedrukt en het lijkt ook steeds erger te worden. We lachen de tranen in onze ogen en komen met pijn in de buik weer thuis. Altijd weer en deze dag ook.

Niks geen onstuimig weer die dag…

Het strijdtoneel was het Volkerak, voor mij toch het meest legendarische water met kans op monsterlijke vangsten. De weersvoorspellingen waren niets dan onstuimig. Windkracht 4 Bft  met windstoten tot 6 Bft, veel neerslag en ook een aanzienlijke kans op onweer. Maar goed, de laatste tijd zitten ze er in De Bilt faliekant naast. Daarnaast, voor snoek mogen er van Jeremy gerust wat witte schuimkoppen op het water staan.

De Mc Pike van Abu, nog steeds toonaangevend in de visserij met shallow screwed shads.

Zoals altijd weer keurig alle op orde aan boord bij Jeremy!

Het werd allemaal veel milder dan voorspeld. Af en toe een buitje, van onweer geen spoor te bekkenen en lang niet het aantal Bft’s dat ons voorgeschoteld was. Daarbij, de roofvis stond bij lange na niet ‘aan’. Enkele topstekken met een veelbelovende kleur water en fonteinkruid dat op snoeken werkt als een magneet. Het duurde niet lang voordat de eerste snoek zich meldde, maar ook heel lang voor de tweede zich meldde.

De eerste… Maar de tweede zou heel lang op zich laten wachten.

Na bijna de hele ochtend een bepaalde zone uitgekamd te hebben, gooide Jeremy het roer om voor een ander stuk van het Volkerak. Een stukje varen, maar met zijn ‘Beast’ in mum van tijd te overbruggen. Wauw, wat een boot heeft deze man. We schoten letterlijk over de golven. Bij aankomst op de nieuwe stekken een kleine ramp voor mij…

Over het water scheuren, maar…

… mijn hengel foetsie met deze kluwen lijn als drieste souvenir.

“Mijn snoekhengel is weg”, hoorde Jeremy aan. Overboord gevallen, maar nog wel het kunstaas op het einde van het dek… Vlug begon ik de lijn met de handen op te wikkelen. Dat duurde een eeuwigheid. Jeremy vond het echt lullig voor mij, maar een ontoombare lachbui maakte zich meester van hem, afgewisseld met hier en daar een ‘sorry man’. Daar kwam de nylon backing in zicht, maarrr… Geen hengel en de tranen in de ogen van Jeremy…

Je zou zo’n gozer toch overboord gooien 😛

De beloning…

Ook hier weer geen happige vis, maar gelukkig kwam daar verandering in op het einde van de sessie met doorbreken van het wolkendek en de nodige zonnestralen. Eerst een 35’er baars. Fijn, eindelijk weer vis en daarna de absolute kers op de taart, loon naar werken en de pleister op de wonde voor het foetsie zijn van mijn snoek set up. Een kerngezonde metersnoek voor Jeremy. Heerlijk! Wat een dag!!! Stay tuned voor een videoverslag van deze bijzondere visdag.

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.