ROOFMEISTER INSIDE – De vangende snotneus & recente monstervangsten

31/03/2019
ROOFMEISTER INSIDE – De vangende snotneus & recente monstervangsten

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

Simon Towercreek –  Vangende snotneus

Ik (Sjoerd Beljaars) ken Simon Torenbeek al weer een tijdje, ik denk sinds 2010 ergens. Destijds was het al een tijdje een bevlogen roofvisser en maakte hij met name indruk met eigen maak kunstaas. Daarnaast echt zo’n etterbakkie die veulste veel vis ving 😉

Simon Torenbeek jaren terug. Wat een schatje he?! 😛

Het duurde niet lang of hij werd ‘gescout’ door de Fransman Frederic Julian. Deze Franse roofviscrack lijfde hem al snel in voor het merk Gunki. Daar zal hij geen moment spijt van hebben gehad. De twee zijn goede vrienden geworden en Simon werd een uitmuntend boegbeeld van Gunki.

Gouden handjes. Hij maakte de meest brute jerkbaits.

Gescout door Frederic Julian (r).

Ik herinner mij nog een sessie met Simon in de polder. Het zou een gezellige vissessie moeten worden, maar de snotneus haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. De snoek was taai die dag en lag stijf onder duikers. Met mijn geklungel kreeg ik het kunstaas er niet tot nauwelijks onder. Simon wel. Door te skippen, lees het kunstaas over het water te stuiteren, gooide hij kunstaas bij wijze van spreken onder de volgende duiker door. Hij ving er 8, ik 1. Ik zie nog die smerige grijns voor me…

Die snotneus had dat skippin’ veel te goed door.

Nu heeft Simon de overstap gemaakt naar Berkley, Svartzonker, Abu Garcia, Spiderwire en Mitchell. Niet als pro-staffer, maar als productontwikkelaar. Een droombaan, waar Simon zich ongetwijfeld als een vis in het water voelt. Afgelopen week ging ik met hem bellyboaten voor een videoreportage.

Op pad met Simon op groot water met zijn Berkley bellyboat.

Een taai begin, maar dan begint het te lopen bij Simon. Binnenkort de film hier op Roofmeister.

Later op de dag neemt hij ons nog mee naar een kanaaltje. Niet voor niets 😉

Een ding is Simon sowieso niet verleerd, het vangen van vis, dat kan hij als de beste. Op mijn SD kaart prijken nog immer dikke baarzen en dito snoekbaarzen. Het weekend voor sluiting van het seizoen een Whatsapp bericht, hij vangt doodleuk even zijn pr snoek van 128 cm. Hoe bedoel je het seizoen in stijl afsluiten?! Bizar. Gaan we nog veel van horen van die Simon, dat kan niet anders.

De kop van de dino die Simon dit weekend ving. Hij houdt ons nog in spanning met de rest van de foto’s. Wie kent weet.

 


 

Jullie vangsten

Ja ja, nog een paar uur en het seizoen zit er op. Benieuwd of er nog wat nachtbrakers zijn die zelfs tot middernacht hun geluk beproeven… Begin deze week vroegen we jullie om je meest recente vangsten. Hier een selectie.

Yannick Besselink met een mooi gekleurde double hook-up.

Robert Noorland doet dat na met snoekbaars.

Rick Simmerman met een bak van een baars. Yeah!!!

Jens de Goffeau met zijn laatste snorkel van dit seizoen.

Bart van de Walle in zijn element. Op straat met vis in zijn handen 🙂

Idem dito voor zijn vismaat Johannes Elzinga.

Sophie Neitzel heeft de lente in haar bol met deze al afgepaaide vis.

Vette plaat van het terugzetten door Gwyll Mead. Superb.

Joseph Matos met snoek van het grote water.

Prachtige vis Karl West, wat een bizar vette tekening!!!

Mark Verhoeven: “Werpend tussen de baarzen en snoekbaarzen deze groenjas gefopt…”

“Niet groot, maar wel gretig. Piglet verzwolgen door deze ‘jack’,” aldus Anne Nijland.

Pr snoekbaars voor Robert Spigt. Beauty man!!!

Een peuikie op de foto kan zogenaamd echt niet meer, toch heeft het wel wat bij deze foto van Sander Wolf. Bizar mooie vis overigens, daar gaat het tenslotte om 😉

Stefan Elgers met een dikkerd in polderwater.

 


Orka testdag

Het Brielse Meer, je hoort er eigenlijk weinig over en dat kan een goed of slecht teken zijn. Of er wordt geen schub gevangen en logisch dat je dan weinig voorbij ziet komen. Of, er huizen regelrechte bakken en men houdt wijselijk zijn mond.

Sean Wit en Sjoerd Beljaars in de Black Fish van Orka.

Ff die gashendel open naturlich 😉

Hoe dan ook zou dit de locatie worden voor Roofmeister om de Black Fish boot van Orka (klik HIER) aan de tand te voelen, daarbij bijgestaan door Sean Wit van White Label Fishing. Thijs Mostert van Orka wilde zelf niet mee, hij wilde een zo objectief mogelijk verslag van ons.

Als er iemand verstand van boten heeft is dat Sean wel.

Natuurlijk hebben we hard gevaren, wilden we ook driften en hebben we ook gevist. Dat laatste werd van een koude kermis thuiskomen, want op een luie volger na, nul, zero, niente, rien… De snoek wilde niet. Waarom? Drie keer raden. Inderdaad, de paai was hier al in volle gang. Zo zagen we plotseling in het wateroppervlak een dikke snoekenlichaam draaien.

Letterlijk onder de rook van de industrie van de Europoort.

Dat Brielse Meer, feitelijk een dode rivierarm van de Maas, blijft adembenemend mooi, zo letterlijk onder de rook van de intens industriële Europoort. Reden genoeg om hier na de gesloten tijd nog eens polshoogte te nemen.

 


 

Geknipt voor jou

Tijd voor wat extreem mooie vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten 😉

Eind goed, al goed 😛

De Poolse legende Pjotr Piskorski van Salmo met Nederlandse folklore van 125 cm!!!

Prachtige artistieke plaat van Bertus Rozemeijer.

Grandslam op één plaatje.

Ok

Rico ’t Mannetje van Avicentra met een bak van een baars. Wauw!!!

Wie kent het niet?!

Jan Vos neemt het Rex Hunt-kusje wat te serieus…

Bloed ten teken van succes, waar zie je dat nou elders 😉 Zo te zien heeft Thijs van der Sanden het seizoen mooi afgesloten.

Gouden tip: zoek je stekken altijd op plekken waar het water in beweging is.

Ondertussen op de KWO-redactie.

Rick Simmerman is stekken voor ons aan het claimen.

Kun je nagaan wat voor monster van Lochness er daar onder water rondzwem… Epic…

 


JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.