Roofmeister INSIDE: Oud & Nieuw vangsten en de Roofmeister hoogtepunten van 2023

02/01/2023
Roofmeister INSIDE: Oud & Nieuw vangsten en de Roofmeister hoogtepunten van 2023

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


🏆DIT IS THE WALKING BEST🏆

Stay tuned voor de aller tofste roofvisserie op YouTube. Kantvissen op haar mooist, 4 teams, 8 absolute topvissers en 6 onderlinge duels waarbij alles op alles gezet wordt. In deze video alles over de spelregels van The Walking Best.

🎁Doe mee aan de The Walking Best Poule. Voorspel de uitkomst van de 6 verschillende battles en win fantastische prijzen, klik HIER.


 

Terugblik Roofmeister 2022

Allereerst voor iedereen een goed nieuw jaar en natuurlijk tight lines. Zoals altijd een balansmoment die 31e en 1e. Bovenal een uitstekende gelegenheid om met het glas half vol naar de hoogtepunten van het afgelopen jaar te kijken. En ja, daar stroomt het weer mee over.

Wat hebben we toffe vissessie beleefd met dito vissers vanuit het hele land. En moet ik kiezen dan begin ik met onze visdag met Arend van der Heijden ergens in het begin van 2022. Niet zozeer vanwege enorme vangsten, maar hoe een dag van redelijk kansloos in een jackpot kan eindigen. Een enorm regenachtige dag op de rivier met zeer spaarzaam wat aanbeetjes die volledig omslaat in een haven met een baarzen bonanza.

Niet veel laten samen met mijn vismaat Bo in de polder. Geloof me, we hadden wat taaie dagen achter de rug en de moed was in de schoenen gezakt. Maar hier was het knallen, volop actie van wat kleinere vis en toen voor mij die prachtige metersnoek op nog geen 70 cm water.

Later in het jaar dachten we dat Bo deze vis dubbelde, maar niets is minder waar. Dit was een totaal andere snoek en ook groter hoogstwaarschijnlijk. Het meest bizarre… Bo ving hem op een Whopper Plopper oppervlakte plug.  En we hebben alles live op beeld kunnen vastleggen. Die gaan we zeker niet snel vergeten.

We gaan door met snoek  en dan die van de regelrechte topvisser Jan Boomsma. Als iemand het pelagisch aanwerpen van roofvis onder de knie heeft… Niet normaal. Een dag op snoek op groot water. Redelijke formaten en dan opeens lijnbreuk bij een aanbeet. Shit. Maar de lijn zien we nog drijven. Vlug pikt Jan de lijn op met zijn hengeltop, knoopt hem vast en draait het terug op zijn molen. Dan weet hij nog niet wat voor insane groot monster aan de andere kant van de lijn zwemt… De rest is geschiedenis.

Eigenlijk zou het verplicht zijn om elk jaar een paar keer naar het Volkerak te gaan. Moeilijk water, maar wat huisvest het toch legendarische roofvissen. Wat zou een Duitser of Fransman dit water dolgraag voor zijn voeten hebben liggen… Afgelopen jaar bezochten we het o.a. met onze amigo Niels Piersman. Enfin, als je ergens kans maakt op zo’n vis die je dag redt, dan is dat het Volkerak wel… En dat gebeurde die dag.

Dat gebeurde ook met onze topper Thijs van den Acker… Wat een visser is dat! Knap hoe hij altijd in zijn plan blijft geloven en terecht. Deze dag was tekenend op een afgelegen meertje. Hij had al best prima snoeken gevangen, maar toen greep deze spoorbiels van een snoek vlak voor zijn voeten zijn kunstaas. Niet te filmen, of jawel, toch wel 😛

En dan die IJsselsessie met onze vismaat Hendrik-Jan Verheij, altijd goed  voor iets geks, iets bizars, maar dit keer sloeg alles. Een dril van bijna 3 kwartier met een bedenkelijke climax. Even later hetzelfde verhaal en dan pak ik zo’n beetje het Nederlandse record brasem… En dat niet alleen, er worden ook gewoon heule dikke snoekbaarzen gevangen.

Beetje flauw om te zeggen dat lek visdag wel iets bijzonders heeft en daarmee zo’n beetje elke Roofmeister video, maar toch is het zo. 2023 wordt het jaar waarin we gaan doorpakken met onze reportages, maar wel het niveau van filmen en edits gaan opkrikken. En geloof maar dat dat aan Bo is besteed. Stay tuned Roofmeisters!

 


 

Oudjaarsvangsten

Zo’n beetje de laatste 2022 vangsten van jullie, de volgende RM Inside niet uitgesloten. Wat een bizar weer toch?! Voor het vissen slecht? Niet bepaald, het lijkt wel herfst.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Koen Langedijk: “Mooie 84 snoekbaars, mijn pr!” Gefeliciteerd Koen en ook de achtergrond mag er wezen. Tof!

Mooie volle baars Martijn Leus! en de tevreden glimlach is op zijn plaats. 

Yannick Troch: “Na 10 jaar eindelijk mijn pr gevangen, lekker modder vet!” Unit alarm Yannick! Wat een bakbeest man. 

Goran Krnjic: “Het was een avond van snoeken op een snoekbaarswater. Bizar hoe dominant snoeken zijn als ze aan het jagen zijn. Geen enkel snoekbaars te herkennen.” Wauw Goran! Wij snappen die snoekbaarzen wel 😛

Pedro Van Gaver: “Als we 2023 mogen starten zoals we gisteren mochten eindigen hoor je mij niet klagen.” Een zo’n vis zou al prachtig zijn Pedro. Meer gevangen?

Harm Henstra Fishing: “Geweldig die kneiterharde aanbeten! Hooked!” Hahaha meteen verslaafd! Heerlijk plaatje amigo!

Christian van der Veen: “Een ochtend met Jeroen Bouwer mee op de boot en de sessie beginnen met deze dikke dame (92cm).” Oef, wat een dikzak Christian! En een tekening om van te watertanden. 

Giovanni D-s: “Fier op mijn zoon Thorben met zijn PR snoekbaars!” Prachtig Giovanni, daar doe je het toch voor 🙂

Gertjan Bus: “Op tweede kerstdag deze mooie dame van 105 mogen vangen.” Sooo dan, die heeft het hele witvisbestand van dat water in haar buik. Wow!

Pikefishing Vegt: “1 januari goed begonnen met een mooie meter + vis.” Wauw, happy family en kijk dat kereltje eens veelzeggend kijken. 

Thomas Wending: “Dikke snoekbaars vanaf de kant. Begin ze steeds leuker te vinden.” Logisch met deze prachtvangsten Thomas! Beauty!

Joost van Aalst: “Dikke vette winter baars.” Mooier ga je ze zelden vangen Joost. Wauw!

Jasper Van de Beek: “Dikke 49cm Baars op de dropshot!” Voor jou geldt hetzelfde Jasper. Wat een parel! En op de dropshot, dat hoor je (te) weinig. 

Jessica Vis: “Daar is ‘ie dan… De allereerste van 2023! Denk dat men dit bedoelt met ‘knallend het nieuwe jaar’ in gaan.” Jou kennende zal dit ook zeker niet de laatste zijn. Tjiezus!

Edwen Wijnalda: “Nog even een mooie knaller voor het eind van het jaar… Meer dik dan lang… past precies bij mij.” Hahaha, maar ook prachtig gekleurd man. 

Arnold Veijer: “Het jaar afsluiten met 92 cm snoekbaars uit de volle stroming van rivier.” Daar kan geen vuurpijl of oliebol tegen op Arnold. 

Sven Bonouvrie: “Prachtig kasteeltje vanuit de polder. Wat zijn die vissen uit de polder toch hoog!” En wat zijn ze super mooi goud/brons gekleurd. 

Bert Pocquet: “Geslaagde release foto, laatste mooie baars van dit jaar.” Het mooiste moment van de vangst en prachtig op beeld vastgelegd. 

Koen Van Rijen: “Joshua’s eerste Snoek met de vlieghengel. Streamer gemaakt door papa. Super trots!” Super Koen, heel mooi dit. 

 

<<<><Foto van de Week ><>>>

Jorne van den Dool: “Die smalle polderslootjes waar de meeste vissers aan voorbij gaan herbergen vaak mooie gezonde snoeken in de winter.” Zeker weten Jorne. Heerlijke foto, echt tijdloos, bijna ouderwets, maar dat heeft haar charmes. eerste foto van de week van 2023. Kun je dan ff mee vooruit 🙂

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.