Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangstfoto’s & Rotterdams Maasmonster van 218 cm!

23/08/2020
Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangstfoto’s & Rotterdams Maasmonster van 218 cm!

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛


 

Meerval van 218 cm in Rotterdam

Mijn (Sjoerd Beljaars) eerste kennismaking met meerval vond plaats in 2006 op de rivier de Ebro in Spanje. We vingen ze toen op aasvis en pellets. Lang voordat in Nederland de meerval van de Rode Lijst geschrapt werd. Dat gebeurde in 2012, nu al weer ruim 8 jaar geleden.

Aan boord bij Rick Habermehl, een wandelende meerval encyclopedie.

En wat is er sindsdien veel gebeurd. Sowieso is het algemeen besef gegroeid dat er volop meerval in NL rondzwemt. Bij mij duurde dat wat langer, maar hoe mooi als je vlak bij huis deze monsters in levende lijve ziet. Ander gezegd, dan dringt dat besef door tot in je teennagels.

In de upcoming video alle ins & outs over het meervalvissen.

Ik mocht mee met Rick Habermehl (010_catfish) de Nieuwe Maas op in Rotterdam. Rick heeft zo’n beetje meerval door zijn aderen stromen en de wateren rondom de Maasstad tot zijn targetgebied gemaakt met inmiddels al vele mooie vissen op zijn naam.

De meervalpuristen zullen de stek herkennen. Hier klachten over het geluid wat het kwakhout produceert.

Later die dag zou Tobias Stuurman aanschuiven, nog zo’n meervalheld met kennis en kunde waar je U tegen zegt. Ik voelde me gezegend temidden van deze toppers. Nu moest er zeker weten een Silurus glanis boven water komen. Dat kan dan gewoon niet anders.

En ook nu kwam de arm der wet polshoogte nemen en concludeerde dat we niets verkeerd doen. Hier midden in de nacht clonken (wordt gedaan) zorgt wel voor dusdanig overlast, opdat deze agenten zullen optreden. Met hen soort van tot overeenstemming gekomen dat je op deze stek kunt clonken van 9 t/m 20 uur in de avond.

Aan het begin van de dag gezonde zenuwen, het kan natuurlijk altijd nog in de soep lopen. Dat het een regelrecht krankzinnige dag zou worden kwam niet in mij op. Een vis van 170 voor de camera zou voor mij echt een heuse bonus zijn.

De eerste vis voor Rick die dag. Ik was er al in de wolken mee, maar er stond nog meer te gebeuren. Nog veel meer.

Rond het ochtendgloren lagen we op de eerste stek en het duurde niet lang voordat Rick succes oogstte. Maar liefst twee meervallen van rond de 130 cm waren de klos. En jawel, een merkwaardig besef voor mij, zo’n brute, prehistorische roofvis in wateren waar ik op snoekbaars vis.

Tobias in zijn element.

Hierna verscheen ook Tobias in zijn bellyboat op het strijdtoneel. Het bekende kletspraatje, maar daarna lag hij full focus boven de eerste hotspots. Rick en ik waren druk in gesprek toen we hoorden: “Hangen! Volgens mij een grote!” Tobias hing al in de steigers met onder zich onmiskenbaar iets groots dat zijn hengel tot in het handvat deed krommen.

De eerste glimp van het Maasmonster.

Alles daarna leek als in een film. Tobias die flink tegengas moest geven om te voorkomen dat hij regelrecht naar de open rivier getrokken zou worden. Een gevecht dat ik zelden in NL heb gezien. Rick noemt het niet voor niets big gamen in ons kikkerlandje. Meteen zie je dat meerval qua gevecht andere koek is. Ga je aan de slag met 30/00 nylon en een karperhengel (ziet Rick nog vaak genoeg) dan heb je ronduit niks te vertellen.

Check de omvang van deze vis!

Moeilijk in te schatten hoe lang het gevecht duurde, maar eenmaal boven een ondiep stuk verhoogde Tobias de druk en kwam de vis voor het eerst boven. Ik was met stomheid geslagen. Wauw! Wat een vis! Zo groot, zo massief! Dat zwemt hier gewoon even rond… Misschien wel 2 meter lang. Misschien nog groter…

Wauw wauw wauw!

Even later kon Tobias de vis landen, met zijn hand in die enorme muil! Daarna het meten, filmen en fotograferen. Dat was op deze stek allemaal niet zo makkelijk, maar met deze routiniers ging dat voortvarend. Toen het meetmoment. Rick: “Sorry Toob, deze vis gaat de 2 meter niet redden.” Kleine teleurstelling in de ogen van Tobias. Totdat… Weer Rick met een grote grijns: “2 meter 18 man!” Onwerkelijk gewoon, ik wist niet wat ik daar zag liggen en bij het terugzetten met een sierlijke zwaai weg zag zwemmen. Zelfs voor Rick en Tobias was dit uitzonderlijk en zo hebben we het maar even een kwartiertje in alle rust en met een biertje laten bezinken…

Twee meervalhelden die een missie hebben behaald! Een prachtig moment!

En dat was nog niet alles, want een paar uur later ving Tobias wederom een gigant. Dit keer een meerval van 187 cm. Te bizar voor woorden. Daarbij alle informatie die ik van deze twee gasten mee kreeg en op video. Inderdaad, die camera heeft overuren gedraaid. Ik kan nog duizenden woorden over deze dag neer pennen, maar met een super meerval video op komst is dat overbodig! Stay tuned, dit wordt een heule mooie!!!

De 187 cm vis van even later. Alles staat op film Roofmeisters. Van A tot Z… Stay tuned 🙂

 


 

***Vangsten Update***

Eindelijk mensen, eindelijk is die hittegolf ten einde. Dat betekent onder water ook weer wat aangenamere temperaturen voor onze roofvisvrienden. Toch blijft het oppassen met met name snoek. Het is onbekend wat de temperatuur gaat doen aankomende week. Een goede kritische grens voor snoek is 22 graden. Is het water warmer, dan raden wij het gericht vissen op snoek af. Zie onder weer talloze supervette inzendingen van jullie 🙂

HIER en HIER belangrijke informatie.

Albert Dekker met weer een grote meerval. Deze man heeft het spelletje wel heel goed door! 

Angelo Latorre met een handjevol baars! Wat zijn ze toch mooi!

En nog een op de popper voor Angelo!

Benjamin van Pelt: “Wat is dat verslavend, een bellyboat! Na twee weken elke avond op pad, ook de eerste pelagic snoekbaars weten te vangen.”Lekker bezig Benjamin… Er gaat vast nog meer moois uit komen!

Daan Siderius met snoekbaars op de ondieptes. Hij had er zin in zo te zien 😛

Dave Mieremet: “Lekker ochtendje dropshotten bij het CS; zo vang je 3 weken geleden je eerste en zo vang je er 7 achter elkaar.” Je hebt het spelletje door Dave! Goed bezig. 

Nee joh Dave Roelse, wat een beauty!

Dennes Bekkenk: “Even wat anders dan roofbleien, de stad uit en het zoute opzoeken. Een van de vele die avond!” Gelijk hebbie Dennes!

Ellen Bloem: “Visgids Herman Schuurman leert David hoe hij mooie vissen kan vangen! ‘Kan ik met deze vis ook in Roofmeister mama.'” Jazeker David! Wat een vis gast! Mooi man!

Emile Warren Nieuw met een nieuw PR zeebaars van 81 cm en 4,9 kg. WTF Emile, eentje om in te lijsten. Figuurlijk dan he 😉

Eric Westra: “Bizarre nacht gehad met 4  80+ snoekbaarzen… Deze brute snoekbaars van 86 cm was de grootste … pelagisch gevangen uiteraard.” Dat kun je wel een bizarre nacht noemen inderdaad 😛

Erwin Bensbach: “Dag ervoor kwam er een knetter van de hengel door een aankomende onweersbui, dus maar gelijk gestopt!” Heel verstandig Erwin! De beloning kwam erna 😉

Friso Boomsma: “De ultra stek levert mooie vissen op! Nieuw PR snoekbaars,  statisch met staartstuk makreel.” Leipe foto Friso! 🙂

Glenn Sgrs met zout zilver.

Een waanzinnige baars van 51 cm voor Jarosław Tabaczyk, meteen ook een nieuw PR. 

Jens De Goffau: “Met de temperatuur van afgelopen dagen laat ik de rovers even met rust, met de kortst op winde is een leuk alternatief.” Supermooie plaat Jens. 

Jeroen Bouwer: “Een super leuk alternatief is pelagisch vissen op snoekbaars! Wat een verslavende visserij is dat! Deze vis van net geen 80 is mijn grootste tot nu toe…” 

Jordy Van Loo met een heerlijke zander op groot water.

Koen Van Rijen: “Roofblei gevangen op de Twitchbait. Was eigenlijk achter de baarzen aan. Maar wel zeer welkom.” Moet een heerlijke aanbeet zijn geweest Koen 🙂

Kris van der Zwaag: “Na 3 weken eindelijk weer eens een mooie snoekbaars gevangen.” Na regen komt zonneschijn Kris!

Kurby Koppejan met mooie maatse zeebaars van de Oosterschelde onder de bekende Zeelandbrug.

Lennard Vermeule met zijn eerste Nederlandse meerval van exact 1 meter op een van onze prachtige rivieren. Mooi man!

Prachtige sfeerplaat van Mark Verhoeven.

Martijn Laagv: “In Portugal vissen we gewoon lekker door als het 30+ graden is. Deze mooie largemouth kon mijn grote roze spinnerbait in ieder geval niet weerstaan.” Ahh jaloers Martijn!

Martijn Reijenga: “Mooi vanaf de boot op m’n nieuwe hengeltje.” Mooie zomerplaat Martijn 🙂

Martijn Wassink: “Eerste foto van een dikke vis, gevangen met mijn nieuwe LiveScope!” Knap staaltje techniek of niet Martijn?! Topvis! Wauw!

Mika Kroese: “Mijn eerste barbeel gevangen in Frankrijk op een FishUp tanta!” Supervet om deze vissen op kunstaas te vangen. 

Mourat Akkouh, onze trots op zeebaarsgebied. Deze man zit er lekker in dit seizoen! Zuperrrr

Nick van der Wiel met een beauty. Wat een vette zomerfoto!

Nigel Wirtz: “Lekker trollen met kleine plugjes, en dan ineens verrast worden door een klap op je lichte hengeltje.” Winde of kopvoorn? That’s the question. 

Regina met haar PR snoekbaars van 67 cm, maar liefst een verbetering van 9 cm! Gefeliciflapstaart 🙂

Ricky Vermeer met een kasteel op een eigen gemaakte shad. Hoe cool is dat?!

Rico Stougie: “Ook mijn vriendin wilt af en toe wel eens mee een lijntje uitgooien…” Stiekem de vis achter haar rug wegvangen 😛

Robert-Paul Wolters: “Nieuw PR baars, werpend op de rivier op de 7 cm Rawbite!! 53cm!!” Niet normaal Robert-Paul, dit zijn buitencategorie baarzen!

Sean van Hamond met een 49 cm rivierbaars! Niet te geloven wat een grote baarzen deze editie van Inside!

Shane Webbe met heilbot in den verre! Wat een toffe foto!!!

Sven Bonouvrie: “Prachtige snoekbaars op de pen! Och… wat een verslavend spelletje is dat. Prachtig om die pen te zien wegschieten.” Misschien wel de mooiste visserij op snoekbaars Sven. 

Stefan Elgers met zijn eerste Nederlandse meerval, gevangen tijdens het snoekbaarzen. Wauw, wat een bijvangst.

Thomas Danckaert ging achter de windes aan met spinners en topwaterbaits. Binnenkort een artikel hierover van deze topper!

Wim Van Maercke: “Geen makkelijk dagje, maar toch een paar meervalletjes kunnen vangen.” Goed bezig Wim!

 

***Foto van de week***

Wederom een lastige ronde om de mooiste foto te kiezen, maar Enzo Claassens schoot er toch wel tussen uit met deze prachtige zeebaars. Stekels en vinnen op, een beetje weggedraaid voor de lens en alles loepjezuiver in beeld. Groot uitprinten Enzo deze foto! Superplaat.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂