Roofmeister Inside – Ruim 50 actuele vangsten, bananen & snoeken

15/11/2020
Roofmeister Inside – Ruim 50 actuele vangsten, bananen & snoeken

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Bananen & snoeken

Thijs van der Sanden van Rozemeijer vertelt gisteren uitvoerig over het water waar we gaan vissen… Mooie aantallen in het verleden, geen garantie voor de toekomst, etc. Dat soort praat. Midden in zijn verhaal pak ik, Sjoerd Beljaars, er achteloos een banaantje bij en pel hem open. Meteen spuwen Thijs’ ogen vuur en stopt hij abrupt zijn verhaal. Natuurlijk weet ik al lang dat bij hem aan boord geen bananen komen.

Vlak voordat Thijs de banaan zit 😛

En ja, dat gaat ver… “Als ik thuis wat fruit pak voor de visdag, dan zorg ik er voor dat ik de bananen in de mand met geen vinger aanraak. Doe ik dat wel, dan is de sessie gedoemd om te mislukken.” Aldus Thijsmeister. Johan Cruijf spuugde voor de wedstrijd op de helft van de tegenstander, bij Thijs aan boord een bananen embargo.

Honderden korte worpjes, de ene stek nog mooier dan de andere.

Misschien is het je opgevallen, maar ik ga maar wat graag met Thijs op stap. Thijs is een op-en-top snoekvisser en geweldig gezelschap. Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen maar leuke sessies gevist. Soms buitengewoon met grote snoeken of bizarre gebeurtenissen, sowieso altijd interessant genoeg. Al tijden roept hij dat die genadeloze blank een keer gaat komen. Al is het volgens de statistieken. Ik ga daar niet in mee, besluit het lot te tarten en zodoende een bananensessie…

Old skool kunstaas in een nieuw jasje.

Deze dag geen groot en geen klein water. Een lange vergeten rivierarm met niet te troebel en niet te helder water. I love it! Het zijn de wateren waar je die heerlijke korte worpjes kunt maken. Elke keer weer kun je een nieuw interessant ogend plekje aangooien. De elektromotor of wind brengt je steeds weer bij iets nieuws.

Het is niet de eerste keer dat Bo de show steelt.

De eerste vis is voor cameraman Bo Staartjes… Bo steelt de show met een prachtig, bijna veenwater, gekleurde Esox. Het heeft wel even geduurd, op de vis ook enkele parasieten. Die lag zonder twijfel strak tegen de bodem. Datzelfde zien we de aasvis doen op de fishfinder. Alsof het januari is met een snijdende, koude oostenwind… Maar het is medio november, een watertemperatuur van om en nabij de 12 graden. Vreemd. Misschien toch die vervloekte banaan…

We hebben een primeur. Check die reel. Coming up!

Een nieuw merk, high end. Stay tuned Roofmeisters. Dit wordt om van te watertanden…

We beginnen dat alle drie steeds meer te denken als ik dan eindelijk een vis werpend pak. Maar het heeft lang geduurd en het duurt daarna lang. Tja, het is altijd uitkijken met het uitspreken van verwachtingen aan het begin. Aantallen zouden we vangen, veel actie. Helaas moeten we dat scenario bijstellen. Is werpen dan wel de aangewezen techniek? Wij denken van niet en besluiten te gaan trollen.

Kleiner en lichter kunstaas vandaag.

De laatste die werpend en twitchend over de streep getrokken werd op een Rapala Super Shadow Rap.

De eerste die trollend klos is.

Tegenwoordig is het trollen bijna taboe geworden, alsof je vloekt, alsof je het daadwerkelijk over die gedrongen kleine lelijkerd hebt. Zonde, trollen kan soms een onverslaanbare techniek zijn. Lekker lui in de stoel hangen, hengeltje in de hand. Hmm, ja dat wel een klein beetje 😉 In ieder geval niet voor de kapitein de koers uitstippelt, stuurt en ook zelf vist. Saai? Nou, ik had ook de vervelende neiging om dat over het slepend vissen te zeggen. Totdat ik een aanbeet krijg. BAM! Snoeihard, ik waan mezelf al gelukkig met een mooie 80’er maar een klein schobbejakkie is de klos.

Af en toe een pluk aasvis maar constant strak tegen de bodem…

Geen vuiltje aan de lucht toch Thijs?! 😛

Die aanbeten zijn gewoon heerlijk. Ik krijg er nog een op en ook Bo mag die stroomschok door zijn hengel voelen. En Thijs… Niks! Deze dag vangt hij niks. Hij heeft geen stootje gehad, geen volger gezien…  Degene die bananen het hardst vervloekt. Het laatste nieuws is dat hij het logo van Chiquita op zijn voorhoofd heeft laten tatoeëren 😛

 


 

***Vangsten update***

Wat een week Roofmeisters, wat een mega vangsten, onze servers staan bijna in de fik. Eerst de evenaring van het Nederlands record snoek, klik HIER, daarna een megabak voor Hugo Hegeman van 131 cm, klik HIER. It’s in the air, de grote vissen hebben er zin in, getuige ook jullie vangsten. Lekker bezig Roofmeisters! Trots op jullie!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Na twee vruchteloze uren vissen kreeg Nico Goossens dan toch de verlossende aanbeet van deze mooie snoek. Lekker bezig, Nico!

Johan Lammers: ”Even overschakelen naar jerkbaits… Raakte amper het water of deze beauty knalde erop….” Wat een ontzettend gave foto, Johan!

Poseren is niet altijd makkelijk! Deze snoek van Jimmy van den Berg was duidelijk niet gediend van een fotoshoot. Lekker hoor, Jimmy!

Een beauty bij zonsopgang voor Nick van der Wiel. Dat is heerlijk de dag beginnen!

Joost van der Maas doet het beter bij zonsondergang. Deze snoekbaars kon de dode voorn onder de dobber niet weerstaan. Killer!

Een hele taaie zondag, maar deze 97cm snoek maakte de dag van Paul Sosef wel goed!

Een heerlijke dag op het water voor Ruud van Bokhorst: Een mooie 42 cm baars. Moddervet en mooi hoog. Lekker gevist, Ruud!

Ook Ruud zijn vismaat Renee Brinkman had succes met deze mooie snoek. Lekker bezig, mannen!

Een nieuw PR baars (42cm) voor Peter van Dijk. Klasse, Peter!

Cornelis van Leeuwen: ”Wouter Nijlant mocht zijn PR op de vliegenlat uit de bellyboat vangen…..wat een prachtdag! 121cm!” Super gaaf, Cornelis en Wouter. Wat een topvangst!

Met 86 cm een nieuw PR snoekbaars voor Serge Sonneveldt. Top Serge, keep going!

Wat een unit voor Eric Westra! Met 90.5cm een absolute bak van een snoekbaars. Ga zo door, Eric!

Marcel Hoekman blijft ook maar de ene na de andere grote snoek uit het water te krijgen. Klasse Marcel, wat een vangsten iedere week!

Jeroen van Luik: ”Vismaat Melvin was zo gul dat ik zijn hengel mocht pakken bij een aanbeet. Hij was zelf ook al verwend met een 1,08 in de ochtend!” Doe ons ook maar zo’n vismaat Jeroen! Mooie vangst ook wederom.

De eerste échte poldersnoek voor Jens de Goffau. Toffe plaat ook weer, Jens!

Deze dame kon de statisch aangeboden aasvis van Remon Broekhuis niet weerstaan. Top Remon, die smile zegt genoeg!

Geen gemakkelijke sessie voor Glenn, maar toch een succes vanuit de bellyboat. Die vangsten zijn voor het gevoel toch het fijnst, Glenn!

Na een tijdje wist Patrick Franken weer eens een snoek op de vliegenlat te vangen. Dat blijft bijzonder vet, Patrick!

Een mooie dikkerd van 77 cm voor Sharon van Rossum. Lekker bezig weer, Sharon!

Jef Peeters is zeer gelukkig met deze Belgische schoonheid op de dropshot. Snappen we volkomen!

Het was een mooie, maar zeer taaie zondag vanuit de bellyboat voor Rob Haaksema. Toch kwam deze mooie snoekbaars wel aan boord. 

Peter Berkhout: ”Beet rustig in m’n shad voor de boot in z’n staart en dook weer weg. 5 minuten later hangen op de fireball.” Lekker revanche genomen, Peter!

Dubbele cijfers voor Jurgen van Schijndel en vismaat Tom. Goed hoor mannen, dat moet een topdag geweest zijn!

Michel Dekker: ”We gaan lekker verder met vliegeren 😀 beetje regen en wind vinden de snoeken wel fijn!” Zo hoort het, Michel. Zijn niet van suiker!

Nachtvissen loont, dat bewijst Ricardo Hendriks met deze mooie baars van 52 cm. Lekker bezig, Ricardo!

Een gruwelijke sessie op de rivier voor Roy Schenk. Geen aantallen of gewichten, alleen deze foto… Spreekt boekdelen!

Weer zo’n varken! Tobias Stuurman met een echte Hollandse rivierbuffel uit een dieper stuk. Deze foto straalt precies uit wat die ruige visserij inhoudt, Tobias!

De baarzen liggen al aardig op de winterstekken bij Mark Verhoeven. Mooie vangst en topfoto, Mark!

Een mooie 90 cm vanuit de bellyboat voor Cornelis van Leeuwen. En wat vechten ze al heerlijk, aldus Cornelis. Lekker man!

Zou Enzo Claessens de laatste zeebaars van het seizoen gevangen hebben? Top gevist, Enzo! Wat een machtig stuk zilver!

De eerste doodaas sessie voor Jeroen Bouwer leverde direct deze mooie en grote snoek op. Top, Jeroen!

Carl Smeets: ”De eerste snoekbaars die mijn zoon Louis vangt is meteen een prachtige vis van 78cm 💪🏻” Heel gaaf Carl, die is zeker het inlijsten waard!

Mike Huis: ”Zaterdag Mooi weer om te vissen ,dus gaan met dat kunstaas, gevangen met een shadje van 7cm.” Snoek met inkijk 😛 Keep ‘m coming Mike 🙂

Rex (5 jaar), het zoontje van Jeff Waleboer, heeft afgelopen weekend dit mooie snoekje op de spinnerbait gevangen en heeft direct al de kieuwgreep geleerd van zijn vader! Wat stoer Rex!

“Even voor het werk wat slootjes afstruinen met een Dr. Spoon, blijft toch een onderschat aasje!” Aldus Sander Paans. Heerlijk old skool amigo!

Tim Vermeersch met zijn eerste pelagisch gevangen snoekbaars. Klasse Tim!

Kenny van den Berghe: ”Het kantje afgooien met een mikatech real shad 8cm resulteerde in deze mooie 45cm baars.” Mooie vangst weer, Kenny!

Michel Beerta: ”Nieuw pr op de grote voorn onder de dobber. Hele middag niks, de zon gaat bijna onder en daar was ze. 113 cm en heeeel erg dik. Dankzij alle berichten van alle andere roofvissers, was ik ook maar eens weer gaan doodazen. Wat ben ik er blij mee! 🎉” Gaaf Micha zo hoort het, elkaar verder helpen!

Een mooie 87 cm snoek voor Jasper Veldkamp, gevangen aan een haring. Goed bezig, Jasper!

Een veel gavere achtergrond ga je niet vinden! Dennis de Wilde ving samen met Rick Habermehl deze meerval op een geweldig punt, waardoor de visdag al gelijk niet meer stuk kon. Heel gaaf, mannen! Meerval met 3 bekende 010 bruggen op de achtergrond. 

Arie van de Camp: ”Deze snoekbaars van 92 cm ving ik afgelopen zaterdag op de dropshot. Mooie sport op zo een slap hengeltje. Hier kan ik nog de hele week van genieten” Heel mooi Arie!

Eindelijk kon Stein Honders weer eens gericht op snoek vissen en wist gelijk weer een mooi exemplaar te vangen. Welkom terug Stein! 

Jasper van de Beek: ”Rivier monster op de Rijn gevangen met de fireball techniek, op de voorn. Deze techniek is uitstekend voor de koude aankomende maanden! 🐊🎣” Wat een bak, Jasper!

Het kan verkeren, een dagje snoekbaarzen liep voor Mikky de Boon uit op een nieuw PR snoek. Gefeliciteerd, Mikky! Goed gedaan.

Vlak naast de boot klapte deze snoek op de jerkbait van Thijs van der Sanden. Prachtige vangst weer, Thijs!

 


***Foto van de week***

Een dag vol actie met als kers op de taart nog deze bijzonder getekende snoek. Jullie snappen wel dat het weekend van Melvin Bruinink één groot feest was! Moet je nagaan hoe dit weekend voor Melvin zal zijn, waarbij zijn foto is uitgeroepen tot foto van de week! Lekker bezig Melvin, ga zo door en blijf die topvangsten vooral insturen!

 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.