Roofmeister INSIDE: Wall of fame roofvissen & een zegen voor de pelagisch visser

23/10/2023
Roofmeister INSIDE: Wall of fame roofvissen & een zegen voor de pelagisch visser

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Zo op het oog kunnen kanalen nogal monotoon en saai overkomen. Maar schijn bedriegt! Dat laat specialist Simon Torenbeek van Suzuki, Berkley en Abu Garcia ons zien op het Schelde-Rijnkanaal, dat tussen het Zoommeer en Volkerak in ligt. Hij weet exact waar we moeten zijn voor veel grote baars en snoek. Check deze video en je gaat gegarandeerd goed vangen op de kanalen in Nederland! Met name het vissen met ratelpluggen, twitchbaits en jerkbaits loopt als een trein!

 


 

Een zegen voor de pelagische visser

Het display van de fishfinder vult zich met aasvis. Daarna komen er grotere signalen in beeld, die hieromheen rondhangen. Roofvis. 100%! Wij willen ons kunstaas meteen naar de diepte laten zinken, maar de gids is nog bezig om zijn boot optimaal te positioneren. Dan het verlossende woord en kunstaas dat direct razendsnel naar die 25 tot 28 meter zakt.  Het gaat hier waarschijnlijk om dentex, alleen de naam al doet het bloed sneller stromen. Hoe vet zou het zijn als…

De Yamaha Pro Fishing Experience, letterlijk en figuurlijk powered by Yamaha!

We beleefden dit afgelopen weekend tijdens de Yamaha Pro Fishing Experience in het Spaanse Jávea aan de kust van de Middellandse zee. Wie in juni de Yamaha Pro Fishing Cup gevolgd heeft, klik HIER, weet dat deze roofviswedstrijd gewonnen werd door vader & zoon Goran en Dani Krnjic. Yamaha Marine wilde deze toppers nog eens extra in de watten leggen, tezamen met de winnaars in Spanje, Italië en Frankrijk. En Roofmeister mocht daar bij zijn.

Een huldiging in stijl voor vader, zoon Dani en Goran Krnjic, de winnaars van de YPFC van dit jaar!

Van A tot Z was het event tot in de puntjes geregeld. Alleen met het weer werd het nog even spannend. Het had er flink gewaaid, de wind was inmiddels geluwd, maar nog steeds was er sprake van een behoorlijke golfslag midden op de Middellandse Zee. Gelukkig viel dat zelfs mee en konden we het ruime sop kiezen.

Je kunt je een slechtere locatie voorstellen…

Daarbij ook aandacht voor de nieuwste Yamaha feature, de zogenaamde Helm Master EX. Dit kun je gerust een revolutionaire ontwikkeling noemen in de wereld van de buitenboordmotoren. Spotlock met de benzinemotor? Dat kun nu! Een bijna 100% koersrechte route uitzetten en op autopilot laten volgen? Dat kan nu! En nog veel meer! Dit alles met een joystick die de buitenboordmotor razendsnel laat reageren.

Damian Okkerse van Yamaha (r) is een specialist op het gebied van de Helm Master EX. Met name Goran weet niet wat ie ziet.

De geniale joystick die garant staat voor veel meer vaarcomfort plus tal van baanbrekende mogelijkheden.

Het is  de Helm Master slechts in een notendop, wat een mogelijkheden! Van Goran weten we dat hij het pelagisch vissen op snoek, snoekbaars en meerval tot in de puntjes beheerst en met name zijn ogen begonnen te glinsteren. Dit is het systeem voor degene met een consoleboot! Daarbij kan de boot met de Helm Master, geloof het of niet, ook zijwaarts manoeuvreren. Een lang verhaal kort: Damian Okkerse van Yamaha Marine en Goran gaan dit een keer in de praktijk testen en ook daar zal Roofmeister bij zijn!

De bonito’s waren in groten getale aanwezig, vader en zoon vermaakten zich kostelijk!

Productuitleg en genieten van de Spaanse geneugten. Dat in een recordtijd van twee dagen. Een bomvol programma, maar zonder dat we het gevoel hadden opgejaagd werden. Love it! En jazeker, we hebben gevist en er werd veel gevangen. Voor de kust lag het bezaaid met bonito’s, oersterke mini-tonijntjes, die we trollend met klein kunstaas belaagden.

Van A tot Z een strakke organisatie!

Op het eind van dag 2 besloten we toch wat grover wild op te zoeken door te gaan jiggen. Met het hart in de keel zagen we genoeg veelbelovende signalen, maar op onze boot helaas geen succes. Op een andere Yamaha boot waren ze wel succesvol met meerdere amberjacks en dentex baarzen. Supertof.

Supertof om deze vissen te vangen, maar dan wil je groter…

Nu moeten Bo en ik ons opmaken voor Zweden. Vrijdag vertrekken we. Dat zal qua temperatuur even een flinke omslag zijn, maar ook dat wordt gegarandeerd weer iets om van te genieten. We houden jullie op de hoogte 😉

 


 

De mooiste roofvis vangsten

De herfst is een feit, inclusief regen, wind en grijze luchten. Wij roofvissers malen daar niet om. Sterker nog, wij gaan er op uit. Niet zonder resultaat, ook deze week weer niet. Gekkenhuis in de inbox en voor ons een harsenkraker om er daar 20 tussen uit te pikken. Niet te doen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Rob Nullens: “Brute 120 cm die ik wadend kon vangen op de eerste najaarssessie.” Niet normaal Rob, scroll even naar helemaal onder 😉

Leni Tje: “Sinds kort weer aan het vissen met de dropshot en heb de smaak weer te pakken. En wat een genot op een licht dropshot hengeltje, en wat zijn ze sterk op het moment.” Die dropshot is en blijft dodelijk effectief Leni’tje! Lekker bezig!

Thijs Bouwhuis: “Een puntgave snoek op de spinnerbait met mijn dochtertje gevangen! Alleen vond ze het toch nog wel een beetje eng.” Kun je het haar kwalijk nemen met 700 tanden in de bek van onze Esox? Wel tof dat jij hem mocht vasthouden 😉

Chau Kar Man: “Eindelijk een keer tijd voor een lange sessie. Het kunstaas thuis gelaten en op krokodillen jacht gegaan op een zandput.” Het is weer de tijd voor Chau! Prachitge volle vis al voor de tijd van het jaar!

Marcel Gruppen: “Veel actie afgelopen zaterdag met een dubbel hitter.” Dit zijn de platen mannen! Hell leip!

Marcel Hoekman: “Grillige weersomstandigheden mooi vast gelegd met deze prachtige meterbak.” Wauw, zeker weten! Je ziet precies het midden tussen goed en slecht weer. Die vis is weer eens super indrukwekkend!

Johnny Koekerits: “Evenaring van mijn pr, alleen deze was een stukje vetter. Wat een sterke vis was dit, niet normaal.” Wat een prachtige ronde vis Johnny, groot en massief!

René de Boer: “De eindsprint is begonnen. Nog even volop genieten. Voor ze onze kust weer verlaten.” Dat is aan jou wel weer besteed René! Wat een beer!!!

Jefferson Haa: “Mijn dochter van 5 voor het eerst mee het Haringvliet op. Met een baars en paar snoeken was ze gelijk verkocht.” Hahaha, dat is nog eens een vuurdoop Jefferson! Wereldplaat!

Huibert Kraaijeveld: “Een nieuw pr..! 102 cm, er blijft dus gelukkig nog wat ruimte voor verbetering.” Gefeliciteerd Huibert! Eerst nog even nagenieten en dan dit record aan diggelen! Succes!

Maurice Willems: “Lekkere waal baars.” Wij maken er ‘mooie’ van 😛 Super fraaie vis Maurice!

Michelle van Wamel: “Een hele mooie 74 roofblei op een Vib blade. Wauw, wat een aanbeet geven deze vissen.” Yep, pure power Michelle! Super verslavend ook! Kijk maar uit!

Geoffrey Cassiman: “Goud? Zilver? Brons? Maakt niet uit.” Inderdaad, heerlijke plaat amigo!

Harald Huizing: “Deze vis leverde een pittige dril op op een 28-grams verticaal hengeltje. We moesten er een paar keer de boot voor rond, maar het is gelukt haar binnen te krijgen!” Yeahhh! Dat vereist stalen zenuwen Harald! Goed gevist!

Roy Verdonk: “Mijn zoon van 14 die na jaren heel veel achter de PlayStation het roofvissen heeft ontdekt, heerlijk buiten op pad!” Heel tof Roy! Dit zou het affiche van de hengelsport moeten zijn!

Marc Dillen: “Super pike, werpend op ondiepe.” Wat een kolos en wat een tekening! Dit zijn ze!

Freek Janssen: “De torpedo’s zijn zich al aardig vol aan het vreten. 11 cm kunstaas in deze tijd is niks te groot.” Dat is nog wat anders dan te matchen met dat vervloekte speldaas! Zeer fraaie foto weer Freek!

Todd Kranenborg: “Nieuw NL PB van 192 cm!” Gefeliciteerd Todd, iets om trots op te zijn!

Zuena Duboy: “Twitch Twitch boom, vol de twitchbait gepakt in het zicht! Zijn al goed dik.” Kicku! Dat zijn de aanbeten waar je het voor doet! Ontzettend hoog gebouwd deze vis!

Nicky Kleine Staarman: “Mooie baars uit het kanaal ze worden echt steeds lastiger te vinden nu het kouder is.” Maar als je ze vindt, dan liggen ze gegroepeerd of niet Nicky? Over jouw skills maken we ons geen enkele zorgen 🙂

 

🏆Foto van de Week🏆

Foto van de week is deze editie voor Rob Nullens. Alleen het formaat van deze vis al. Niet normaal en dat wadend, dat moet een supergaaf moment zijn geweest. Prachtig 3D, waardoor die kop nog indrukwekkender is. Finishing touch vinden wij het puntje van de staart dat net uit het water steekt, toevallig exact dezelfde kleur als de staart van het kunstaas. Gefeliciteerd Rob!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.