Roofmeister Inside – Wekelijks vangsten overzicht & zijn roofvissen cameraschuw?

01/11/2020
Roofmeister Inside – Wekelijks vangsten overzicht & zijn roofvissen cameraschuw?

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Zijn roofvissen cameraschuw?

Het is een veelgehoorde uitspraak tijdens onze video reportages: ‘Zul je net zien, zijn er camera’s bij en dan hebben de roofvissen er geen zin in.’ Ofwel, hebben die gekke roofvissies bühnevrees? Ja, wijzelf herkennen het wel degelijk, maar dit jaar mogen we voorlopig niet klagen.

Meervalcrack Rick Habermehl blijft ze vangen. Ongelooflijk wat een baas!

Begin 2020 was het taai, maar de maanden voor de gesloten tijd kunnen er dan ook echt om bekend staan. Daarna ging het ons voor de wind met o.a. snoeken van 118 cm en een van 121 cm voor de lens. Dankzij crack Arend van der Heijden ook diverse 80’er snoekbaarzen op beeld en het klapstuk waren onbetwist de meervallen van 218 cm en 186 cm onder de rook van Rotterdam.

Het gaat ons momenteel niet voor de wind.

Met name veel mooie sessies na de gesloten tijd tot aan het vroege voorjaar. De echte herfst moest toen nog komen. Jawel, de absolute top tijd. Het dalend aantal uren daglicht en de zakkende watertemperaturen zijn voor roofvis het sein om zich tonnetjerond te vreten voor de benodigde reserves om de winter door te komen… Dan zou het pas echt los gaan… Toch? Nou, nee. Niet bepaald.

Natuurlijk zien wij jullie vangsten elke week de revue passeren, zie onder. En wat dat betreft, geen vuiltje aan de lucht. De ene vangst nog mooier dan de andere die blijft binnendruppelen. Toch hebben wij het idee dat er iets in de lucht zit. Iets dat de kaken van roofvis op elkaar houdt.

Op het Alkmaardermeer kwamen we Bertus Rozemeijer tegen. Ook voor hem een taaie benden en dat weet je dat het niet aan jou ligt 😛

Het werd feitelijk ingeluid door topvisser Michael Stalenhoef… Met hem trokken we naar het Alkmaardermeer. Daags ervoor al taaiheid waar je U tegen zegt. Het is dat hij een routinier pur sang is, want hij pakte in de ochtend toch flink wat snoekbaarzen. Maar toch hing er iets de in lucht.

De boys van Wesdijk. Gelukkig op het juiste moment op de hotspots.

Daarna met de mannen van Wesdijk Hengelsport aan de slag op snoek vanaf de kant in Barendrecht. Hetzelfde verhaal, de vis was zeer lastig los te krijgen. Het is dat de toppers Marnix Muis en Robert Mastbergen weten waar ze moeten zijn. Uiteindelijk met bloed, zweet en tranen drie echt mooie snoeken…

Wat kan je blij zijn met een sleutelhanger 😉

The story continues met onze toffe Belg Ruben Dekkers. Ruben vist veel vanuit de boot, maar het leek hem leuk weer eens echt te gaan polderen. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben 9 uur onze voeten stuk gelopen met uiteindelijk twee kleine snoekjes. Als voorbeeld, een kilometers lange poldersloot met een aanschakeling van duikers, T-splitselingen, begroeiing. Ze lagen er 100%!

Donderdag stond ouwe rot Jouke Jansma op het programma in de buurt van Utrecht. Huilen met de pet op. Drie kleine visjes over een hele dag. Geloof ons, als het met zo’n doorgewinterde crack niet wil lukken, dan is er iets losch…

Einde dag eindelijk…

Gisteren op pad met Jeremy Staverman van Abu Garcia en Berkley. De twee keer ervoor waren we op het Volkerak geweest met wisselende resultaten. Verandering van spijs doet eten en zo kozen we voor de Amer om daar verticalend en werpend de snoekbaars te belagen. D r a m a… 4 vissen in totaal, waarbij gelukkig nog een fatsoenlijke snoek en een beauty van een snoekbaars.

Snoek zonder cameravrees.

Tja, we zijn verwend Roofmeisters, dat ook natuurlijk… En laten we het cliché maar eens van stal halen: ‘Het is en blijft vissen.’ Tot slot een positief geluid dat ook nog eens 100% realistisch is. Al die vissen gaan zeker weten nog aan het grote vreten beginnen. Misschien is het wachten op de eerste keer nachtvorst… Of… Wij waren gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment… Genoeg mooie vangsten te zien hier onder weer… Zucht L Of, tja, roofvissen zijn echt cameraschuw geworden 😛

 


 

***Vangsten update***

Jullie hebben het misschien al gelezen boven, maar Team Roofmeister is het de laatste week niet voor de wind gegaan qua vangsten. Jullie wel. Met name die snoeken. Pffff… Wat een bakken!!! Trots op jullie!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Bij Mark Verhoeven is het dood aas seizoen in volle gang. Deze beauty ving hij op een makreel.

De zoon van Jordens…Wat een heerlijke foto!!!

 Sifra Frankema: “Samen met mijn vriend in de auto opzoek geweest naar mooi snoekwater. Aangekomen bij een klein gemaal in Friesland en daar in toch wel wat troebel water met een felle shad deze snoek eruit gehaald.”

Wauw!!! Wat een spoorbiels voor Pike-Triangle.

Johan van Waveren: “Mijn zoon Ricardo Van Waveren met zijn eerste meter snoek. 112 cm en ruim 10kg.”

David Keuzekamp met een baars van 43 cm op de Ned rig. Netjuuus!

Wat een heerlijke plaat van Thomas Wending!

Tijdens de eerste nachtelijke (statische) snoeksessie kwam deze snoek aan de spiering van Jonnie Wind proeven. Een geslaagde nachtsessie, Jonnie!

Serge Sonneveldt: “Na tijdje geleden al een 80 snoekbaars gevangen te hebben tijdens het doodazen op snoek, kwam nu deze 82 voorbij. Dit soort bijvangsten mogen van mij altijd!”

Marksabrina Oostveen: “Op het einde van de dag de mooiste afsluiter die je hebben kan. Een mooie dame van 117 cm op dood aas.”

Jason Klijnstra: ”Tijdje even niet kunnen vissen, en tijdens een avondje dropshotten deze snoek mogen vangen. Heerlijk om de hengel weer krom te hebben.” Lekker Jason, nu doorpakken!

De snoeken zijn bij Kenny van den Berghe goed los, en worden ook steeds vetter! Deze snoek kwam op een Mikatech Real Shad. Mooie vangst, Kenny!

Rob Kulowany: ”Stukjes hout uiterst traag gevist net onder het oppervlakte. Blijft een machtige visserij!” Dat geloven wij, Rob!

Joris Nieuwenhoff met 4 snoeken in 3 uur tijd vissen. Lekker in de flow deze man 🙂

Na 3 blanks op een rij een nieuw PR snorkel voor Joost van der Maas. Gefeliciteerd, Joost!

Een nieuw PR roofblei voor Jesse-Lucas van der Wal. Klasse, JL!

Nadat Jimmy van den Berg een snoekbaars wist weg te jagen, verscheen er ineens een veel groter exemplaar vanuit de diepte. Met 96 cm een enorme bak van een snoekbaars! Top gedaan, Jimmy!

Een prachtige 116cm snoek voor Jarno Vandebeek tijdens het streetfishen met een kreeftje. Lekker bezig, Jarno!

Marcel Hoekman, we gaan m nu maar eens de meterkoning noemen. Niet normaal!

Feije Graphorn met zijn eerste meerval na een gewedige dril, die lijkt gelijk een nieuwe verslaving te pakken te hebben!

Een geweldige bak van 113 cm voor Milan Ligtenberg. Goed gevist, Milan!

Een gigantische snoek voor Harjan Rumpf, die hij wist te vangen op een streamer. Top vangst, Harjan!

Geen nieuw PR, maar wel een op één na grootste baars voor Tijs Peters. Ook een mooie mijlpaal, Tijs!

Remon Broekhuis: ”Tijdens mijn doodaas sessie afgelopen weekend mocht ik deze prachtige licht gekleurde snoek in mijn net verwelkomen.” Hele gave vangst, Remon!

Heerlijk weer voor Benjamin van Pelt om er met zijn zoontje werpend op uit te trekken. Met 85 cm wist Benson zijn PR snoek dan ook aan te scherpen. Top mannen!

Ook die kleine rakkers zijn voor Regina meer dan prima om te vangen. Ga zo door Regina!

De eerste baars op een vlieg is een feit voor Daan Harmeling. ”Wat een sport en lekker gevoel!” Aldus Daan.

Geen geweldige vangsten voor Freek Schoonderwaldt, maar dat zijn 10 jarige dochter voor het eerst meeging was de mooiste bijkomstigheid! Koesteren, Freek.

Ondanks dat Cornelis van Leeuwen meerdere vissen wist te verspelen, wist zijn zoon Ruben zijn eerste metersnoek te vangen. Klasse Ruben, laat maar zien hoe het moet aan je vader!

Wiebe Jouke Elzinga: “Zaterdag deze mooie dikke 107 cm!” Nice one Wiebe!

Snoek, snoekbaars, baars, zeebaars… Said El Felyani vangt het allemaal en veel 🙂

Ook Mees ving samen met Cornelis een mooie snoek. Net geen PR, maar die komt vanzelf wel Mees!

Davey van der Leek: ”Vetzak van 112cm gevangen met de eerste worp van de dag op een Roze Fox Slick Shad van 11cm. Soms heb je mazzel!” Zeg dat wel mazzelaar, mooie vangst!

Maurice Leltz: ”Afgelopen week weer met mijn dochter gaan snoeken. Met 3 meters hadden we geen klagen samen. Topdag met haar!” Dat geloven we direct Maurice, wat een super ervaring!

Jurgen van Schijndel eens op pad met de bellyboat. Geen idee of hij wat gevangen heeft, wel een wereldplaat!

Joshua Jongbloed: ”Eventjes zelfbouw spinnerbaits uitproberen, echt een top aasje voor het najaar zonder problemen zo door de afsterven planten door te vissen.” Gaaf, Joshua!

Jesse van Huisstede met een mooie kant zanderrr tijdens het jiggen.

Ten slotte een geweldige bak voor Jean-Paul Maton: ”Hier in België met groot kunstaas vanaf de kant moet je de ene na de andere blank kunnen incasseren, maar af en toe loont het!” Geweldig Jean-Paul, wat een unit! Zo zie je maar, de aanhouder wint.

 


 

***Foto van de week***

Vissen hoeven echt niet perse groot te zijn om een mooie foto te kunnen schieten, maar als een enorme vis ook nog een goed op de plaat wordt gezet ziet het er wel erg bruut uit! Jeroen van der Meer wist deze bak van maar liefst 120 cm en 12,8 kg te vangen op ook nog eens een enorm groot water. Een fantastische vangst dus! Goed gedaan Jeroen, blijf ons je vangsten zeker delen!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.