Roofmeister INSIDE – Zeebaarskoorts & de allergrootste roofvissen

01/05/2022
Roofmeister INSIDE – Zeebaarskoorts & de allergrootste roofvissen

ooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***GEEN RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Helaas weer geen video gisteren Roofmeisters! We hoopten voor de gesloten tijd een reserve op te kunnen bouwen, maar als de vis niet meewerkt…


 

Zeebaars koorts

Zeebaars, voor ons roofvissers in de gesloten tijd een regelrechte zegen. Heerlijk op het zoute water smijten met datgeen waarmee we het liefste smijten… Kunstaas! Normaal mogen we de handjes dichtknijpen als de eerste eind april worden gevangen, maar dat gebeurde nu midden in deze maand.

Van René de Boer zagen we de eerste baarzen. Hulde!

Natuurlijk zit Carl ook weer lekker in de flow.

Nog zo’n topper, Jaimy Posthumus. Check wat een bak hij al in handen heeft.

Je kunt je voorstellen dat de jeuk bij Bo Staartjes en mij, Sjoerd Beljaars, niet te verdragen is. Dat om twee redenen. Reden één: Logisch, wij zijn hardcore roofvissers. Reden twee, wij willen als de gesmeerde bliksem toffe video content schieten. Al twee zaterdagen zonder video op ons YT-kanaal, dat baart ons zorgen kan ik je gerust toevertrouwen.

De kop van de Landtong bij Rozenburg bij hoog water en vol in de wind. Lekker bezig Staartjes en Beljaars.

Volgende keer zeker eens terug met laag water.

Ik heb de eerste blank er al op zitten, Bo al twee, morgen hopelijk een kentering, figuurlijk. Vermoedelijk is het ons probleem dat we te graag willen, dan maak je fouten. Een beetje net als dat je overhongerig je tanden in een gloeiend hete kaassoufflé zet. Zo gingen wij ook redelijk onbezonnen de Europoort in. Specialist Carl Greve van Wout van Leeuwen had een topartikel over getijden gemaakt, klik HIER. Natuurlijk hadden wij dat ook snel even gelezen, maar dan zonder te weten waar de klepel hangt zeg maar.

Het Hartelkanaal met dat strekdammetje voor de kant dat bij hoog water niet bepaald in je voordeel werkt.

We kozen voor opkomend water om dan bij de kop van de Landtong te Rozenburg te bevissen. Opkomend water vanuit zee reduceert enigszins de stroming van de Nieuwe Waterweg (die altijd stroomt) en zo kun je nog fatsoenlijk uit de voeten met loodkopjes van 14 gram en misschien lichter zelfs. We hadden dan goed naar het getijde gekeken, minder naar de windvoorspelling en die stond er ronduit fors.

Een tijd terug bij het Calandkanaal met Mehmet Buyukyilmaz. Een stek die bekend staat voor zijn beren, niet voor de aantallen. Wij wagen hier ons nog niet aan.

Niet tot nauwelijks te doen en zo weken we uit naar andere stekken. Maar feitelijk weet ik weinig stekken die met hoog water in de Europoort goed te bevissen zijn, ik moet me daar nog in verdiepen. Zodoende een klein debacle, maar we zijn het inmiddels wel gewend.

Baars van vorig jaar voor Bo. Morgen moet het gebeuren.

Hoe de kaarten morgen geschud zijn, morgen langere tijd laag water, dus 0 tot heel weinig stroming.

Morgen een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Sowieso kiezen we het lage water als startpunt. De wind is gelukkig niet noemenswaardig en we rekenen ons rijk. De plannen zijn gesmeed, de messen geslepen. Stay tuned!

 


 

De allergrootste roofvissen van NL

Afgelopen maandag vroegen we jullie je mooiste meerval foto in te zenden. Wederom talloze inzendingen en aan ons de welhaast de onmogelijke taak om er 20 tussen uit te pikken. Iedereen bedankt voor insturen en blijf dat vooral doen.

De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste roofbleifoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.

Geen hele grote voor Serge Sonneveldt, maar wat een plaatje man!

Wauw wat wet Stein Honders. Aan alles af te zien dat dit een spektakel is geweest, meerval op een snoekbaarshengel. Tof!

Prachtige vis en check die marmerachtige print. Topvis Stijn Leimreize.

Never ending meerval story Tim Marijnissen. Hoe lang was deze gigant?! Het tongetje uit de mond maakt het helemaal af natuurlijk 😛

Wesley Raiser met een wel heel bijzondere meerval. Welke soort is ons een raadsel, wel een gave plaat Wesley!

Aaron van Vugt met een Siluris met een bek zo groot, daar kan hij zijn hoofd in kwijt. Insane

Meervalkantmeister Albert Dekker met weer een prachtvis. Bijzonder wat deze mannen allemaal vangen.

Girlpower met Brigitte Zaal. Toffe plaat!

Wat een joekel Catfish Matties, mooi te zien dat deze vis langer is dan jezelf.

Evert Oostdam met meerval op groot water. Je ziet gewoon de power van deze vis afstralen.

Optimale euforie en terecht Glenn Fransen. Wat een monster, bijna prehistorisch.

Zeer fraaie plaat Jeroen van Rijn, prachtig om zo’n bak in zijn element te zien.

Zoek de verschillen hahaha. Geintje, wat een kop en wat zal er wel niet nog meer aan hangen. Bak van een vis Joep Schreuders.

De buffel jager Mark Verhoeven, nu met Siluris glanis.

Mirjam Michielsen met een plaatje van een meerval. Mooie foto!!!

Van deze foto vielen we van onze stoel Peter Hutting. 261 cm??? Is dat geen record??? Bijna photoshop achtig groot.

Prachtige meerval en dito omgeving Richard Gans.

Leip vette actieplaat van Roy Noom.

Ai ai ai Rudy Aerts, wat een monster en tof zo 3D op de foto gezet. We love it!

 

***FOTO VAN DE WEEK***

Mooi lelijk zijn die maffe meervallen, bovenal indrukwekkende verschijningen. MeervalMeister Tobias Stuurman wist wel een heel artistieke plaat te schieten van een snorremans. Wauw!!! Check dat kleine oogje, het rasppatroon aan de binnenkant van de bek en de onderlijn, vol met dat karakteristieke meervalslijm. Meervalkunst 2.0 en daarmee foto van de week!

 


De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste roofbleifoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.