ROOFMEISTER TOP GEAR #4

09/11/2018
ROOFMEISTER TOP GEAR #4

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister

excentrieke swimbait

Op zoek naar echt uniek, exclusief kunstaas dan ben je bij Wout van Leeuwen aan het goede adres. Nieuw in het assortiment, de Megabass Vatalion 115F, een juweel van een swimbait die je nergens anders zult vinden.

Veel beter en mooier wordt het niet. 

De Vatalion heeft een zeer fraaie actie waarbij deze bait niet alleen van links naar rechts beweegt, maar ook nog eens een hele mooie flankende actie heeft. De perfecte afwerking van de Vatalion maakt het geheel compleet en af! Met een lengte van 11,5 cm en en gewicht van 38,5 gram is de vatalion zowel voor de kantvisser als de bootvisser een welkom stukje kunstaas. Klik HIER voor meer info.

ROOFMEISTER APP

De Roofmeister app is uit! Voor Android klik HIER. Voor IOS klik HIER. Download hem nu en je kunt overal en altijd het laatste nieuws op Roofmeister volgen.

Een waar walhalla voor de wadende visser. Een boot is nog niet eens zozeer nodig om je scheel te vangen aan snoek!

unieke zeeforel-snoek combi

Veel roofvissers kachelen maar wat graag naar Zweden of Noorwegen. Terecht, hier vind je fantastische visgronden, maar een land wordt daarbij overgeslagen, Denemarken en dan met name het supermooie eiland Møn. Behalve de prachtige krijtrotsen kun je hier als roofvisser volle bak je ei kwijt op niet alleen grote zeeforellen, maar ook dito brakwatersnoeken. Visreis.nl heeft de perfect bestemming voor jou in petto!

Het mooiste stuk van Denemarken met bizar mooie vismogelijkheden. 

Brakwatersnoeken die ook nog eens flink uit de kluiten gewassen kunnen zijn. 

Onder die beroemde, betoverende krijtrotsen is het fantastisch vissen op zeeforel, hier worden bovendien zo’n beetje de grootste exemplaren gevangen.

Iets westelijker kun je je lol op met brakwatersnoeken. Het is nog niet zo lang algemeen bekend, maar je waant je hier in een absoluut snoekparadijs. Het meest bizarre is nog wel dat de snoeken hier super ondiep jagen en dan hebben we het over nog geen 50 cm water. Spektakel gegarandeerd! Klik HIER voor meer informatie.

Sjoerd Beljaars van Roofmeister:
“Wat een bizar snoekwater! Snoeken die jagen op water tot onder de knieën. We hebben hier vanuit de boot gevist, maar wadend ook fantastische momenten beleefd!”

jerkbait met hoge rug

Zeer knap en kundig hoe het pure Nederlandse merk Rozemeijer steeds maar weer met kunstaas op de markt komt die werkelijk een eigen uitstraling, kleurstelling en ontwerp heeft. Rozemeijer kunstaas is direct herkenbaar en eigenlijk met geen één ander merk of model te vergelijken. De Rozemeijer hardbaits bezitten alle een aantal unieke en zeer herkenbare details en vormen.

Wauw, wederom totaal verschillend kunstaas ten opzichte van het bestaande aanbod. 

De karakteristieke Rozemeijer kleuren. 

Sinds een paar weken is er weer zo’n uniek stuk kunstaas van Rozemeijer op de markt. De MAORI. De Maori is een korte jerkbait met een hoge rug. Deze jerkbait heeft een korte van links naar rechts slaande actie waarbij de rug werkelijk goed kantelt. Door de hoogte krijgt de Maori een aantrekkelijke en water verplaatsende actie. Luister daarbij naar de enorme ratel en een prachtige prooi voor snoek is een zekerheid.

De Maori heeft een lengte van 12cm en weegt 64 gram. Een langzaam zinkende Jerkbait met een gemiddelde zwemdiepte van rond de 40cm a 60cm diep. Natuurlijk voorzien van VMC9650 dreggen, dregbeschermers en het 360RSHS systeem waar Rozemeijer ook iets unieks mee op de markt heeft gezet. Klik HIER voor dealers in de buurt.

Natuurlijk is deze jerkbait uitvoerig getest. 

Genoeg proefkonijnen die de vangkracht hebben onderstreept. 

haka valsspeler

Er is geen stuk kunstaas in de Nils Master collectie die zoveel verschillende rovers weet te verleiden dan de Haka 7 cm. Je moet haar zien zwemmen om te begrijpen wat haar zo apart maakt. De ultieme vluchtende aasvis imitatie uit de handen van de meesterbouwers uit Finland.

De Haka, een echte allrounder voor snoek en grote baars. 

Snoeken en monsterbaars op het oog? Dan is de Haka 7 DD je partner in crime! Agressief met een vluchtende actie en de duikdiepte bedraagt 5 meter. De Haka shallow loopt zo tussen 80 en 50 cm diep en is daardoor het perfecte wapen voor op bijvoorbeeld vaarten en sloten.

Dieplopende Haka’s. 

Haka’s voor sloten en vaarten…

Spinnen, twitchen, stop & go… alles vinden ze leuk.. Hoge of juist lage snelheden ze doen met je mee. De Haka 7 van Nils Master is handgebouwde kwaliteit uit hout en zoals alle Nilsmaster producten compleet loodvrij gebouwd. Check HIER voor winkels in de buurt.

Roofvisser Hilco van Nuil:
“De Haka 7 gebruiken? Het is bijna valsspelen te noemen!”

it’s a cranky

De Strike Pro Cranky X Deep 6 cm is de nieuwste crankbait van Strike Pro. De Cranky X haalt zo’n 3 meter diep bij het werpend vissen, trollend is zelfs de 4 meter mogelijk. De Strike Pro Cranky X Deep 6 heeft een hoog frequente beweging en ingebouwde ratels.

Deze crankbait is bovendien eenvoudig te werpen door het interne balanceer systeem. Dit is de perfecte plug om de vis te zoeken op groot water doordat je snel kunt inwerpen waarna je het kunstaas met een redelijk snel tempo binnen kunt vissen. De totale lengte is 9 cm (body 6 cm) en hij weegt 16 gram.

Een dieploper die niet alleen ideaal is voor het trollen, maar ook voorzien van optimale werpeigenschappen!

gunki in the box

Leuk en aardig allemaal voorgerigde shads, maar in een tackle box kan het een grote chaos worden, al helemaal tijdens het transport. Daarbij, de haakpunten van de jigkoppen worden er niet scherper op als ze in die boxen liggen te stuiteren. Gunki heeft daarvoor een ideale oplossing, de Gunki Fix Box. In de bodem van deze boxen een foam laag waar je de jighaken in kunt prikken. Zo blijven je haken scherp en kun je je shads veel ordelijker opbergen.

Relaxed toch om zo je shads op te kunnen bergen. Bovendien voorkom je dat de verschillende kleuren aan elkaar gaan afgeven. 

Ook ideaal voor het opbergen van al je losse loodkoppen. 

Simon Torenbeek van Gunki:
“Fijn om zo je shads op te kunnen bergen. Echt een voordeel tijdens met name het struinen vanaf de kant.”

vissen met vis

PreBaits is hét aasvis merk voor het roofvissen met doodaas! Inmiddels verkrijgbaar bij zo´n dertig hengelsportzaken in Nederland en België. Dit bedrijf levert een prachtig assortiment aasvissen en toebehoren bestaande uit: Voorn middel, voorn groot, spiering, Turkse spiering, haring klein, haring groot, makreel klein, makreel middel, sprot, sardines, horsmakreel, horsmakreel XL, voorn XL, zalm olie, sardine olie en injectie naalden.

Een rijk gedekte tafel voor snoek, baars, snoekbaars en meerval!

Altijd verse vis van de beste kwaliteit en netjes vacuüm verpakt! Geschikt voor het vissen op snoek, baars, snoekbaars en meerval! Op zoek naar een verkooppunt? Klik HIER!

subtiel ankeren

Stel, je vindt een hotspot met een school roofvis, vlakbij heb je een mooie ondiepte en van daaruit wil je de vis aanwerpen. Vervelend is het dan als er stroming of wind staat die je boot van de stek af laat driften. Ankeren is dan een optie, maar voordat je dat anker eenmaal uit hebt… Daarnaast kan die doffe klap op de bodem de visstek behoorlijk verstoren en dan is alle moeite voor niets geweest.

Met zogenaamde Power Pole systeem behoort dat probleem tot het verleden. Hiermee kun je snel en toch heel subtiel je boot vastleggen op de plek waar jij hem stil wilt laten liggen. LUND IJsselsport is de verdeler van dit unieke product.

texas en carolina hengel

Leuk om te zien hoe steeds weer nieuwe vistechnieken populair worden. Neem nu de Texas en Carolina rig. Niet alleen is het een hype, ook kunnen ze op sommige momenten echt het verschil maken. Westin heeft nu een speciale hengel voor dit werk, de W3 Finesse T&C.

Een juweel van een hengel voor de nieuwste baars- en snoekbaarstechnieken!

Ook al is deze hengel een echte allrounder voor de visserij met kleine soft- en hardbaits, voor de T- en C-rig is hij speciaal ontwikkeld. De blank is superlicht, strak en gevoelig en toch krachtig genoeg om goed de haak te kunnen zetten.

roof vis deals

De meesten van jullie zullen bekend zijn met Visdeal. Je kunt hier 24/7 terecht voor alle hengelsportdeals en dat scheelt behoorlijk in de portemonnee! Wist je dat Visdeal ook veel te bieden heeft voor de diehard roofvisser? Westin, Savage Gear, Fox Rage, Delalande ,Salmo , Sebile en zelfs Castaïc, allemaal merken die je terug kunt vinden in het assortiment van Visdeal.

Een veelheid aan gerenommeerde roofvismerken in het pakket. 

De voorraad wisselt natuurlijk vaak en snel, dus houd de WEBSITE  goed in de gaten of volg Visdeal op FACEBOOK.

Meld je HIER aan voor de Visdeal nieuwsbrief! 

oogballen als mikpunt

Nieuw in de schappen bij Hengelsport Fauna te Raamsdonksveer, de Iris Fatboy van Spro. Dit kunstaas combineert een aantal unieke eigenschappen in een verleidelijk en compact kunstaas ontwerp. Het realistische en volumineuze lichaam is gecombineerd met oversized holografische ogen, die de visuele zintuigen van voorzichtige roofvissen prikkelen. De Iris Fatboy is voorzien van een onderscheidende en sterk rollende actie, een zware interne ratel en is vervaardigd in zwevende uitvoering.

Oewwww, that’s the shit! Willem Stolk met een van de meest fancy boten in NL op het moment. 

De Fatboy laat zich zeer eenvoudig binnen vissen en doet zijn ‘verleidelijke dans’ tussen de 30cm en de 100cm diep. Dit universele stuk kunstaas laat zich uitstekend jerken, twitchen en trollen, maar is wellicht nog het meest effectief wanneer je het in één tempo binnen draait.

Laat de Fatboy plotseling stil vallen en deze zweeft als een echte vis onder het water oppervlak…wat het de ideale prooi maakt voor menig roofvis. Bestel hem HIER.

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl