ROOFMEISTER TOP GEAR #9 – Slim vissen, een triple shad en het verhaal achter de Salmo Hornet

25/01/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR #9 – Slim vissen, een triple shad en het verhaal achter de Salmo Hornet

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister

2.000 updates per dag

Navionics waterkaarten zijn vandaag niet meer weg te denken en worden terecht veelvuldig gebruikt. Bij Navionics zitten ze ook niet stil met 2.000 updates (!)… per dag! Op deze manier heb jij toegang tot de meest gedetailleerde en actuele waterkaarten. Alleen al in Nederland heeft Navionics op de kaart 3.000 boeien en bakens toegevoegd of een nieuwe actuele positie toegewezen. Ook waterdieptes worden continu ge-update. Al met al brengt dit jouw visserij naar “the next level.”

Klik HIER voor info over Navionics+, HIER voor Platinum+ kaarten en HIER voor verkooppunten. Meer weten over die verdraaid handige Navionics Boating App voor op je telefoon? Klik HIER.

NIEUWE STELLA

Wil jij een betere molen vinden dan de nieuwe Stella SW van Shimano? Succes, die ga je niet vinden. Wauw, wat een juweel en wat een vette feautures. Uiterst soepel draaiend, ook met grote weerstand aan de andere kant van de vislijn en een warmteregelaar die voor afkoeling van de molenspoel zorgt. Afgelopen weekend werd dit fantastische product voor het eerst geshowed op de grote hengelsportbeurs in het Franse Clermont Ferrand en de monden vielen open. Terecht. Meer info? Klik HIER.

VIS SLIMMER

De gloednieuwe Element™ CHIRP Sonar/GPS-serie van Raymarine geeft je meer controle bij het zoeken naar vissen en hun leefgebied. De HyperVision™-sonartechnologie van 1,2 megahertz van Element biedt het scherpste beeld van de onderwaterwereld. Verhoog de resolutie van DownVision, SideVision, RealVision 3D en bereik een nieuw niveau van precisie en visherkenning. Je ziet structuren, begroeiing en vis met een fantastische, levensechte weergave; alsof je naar foto’s zit te kijken. Klik HIER voor meer info.

Westin W6 hengels

Westin heeft de W6 hengelserie opnieuw uitgebracht, deze schitterende serie bestaat uit 10 hengels voor verschillende technieken. De W6 hengels hebben een fraaie donkerrode blank en zijn afgewerkt met Fuji SIC ogen en een Fuji reelhouder. Klik HIER.

Van vaste waarde voor heel veel roofvissers. 

the story behind

De Salmo Hornet, welke baarsvisser is er niet groot mee geworden ;-). Met recht een klassieker voor vele roofvissers over de hele wereld. Zelfs in Amerika is dit kunstaas door een gerenommeerd magazine uitgeroepen tot de beste plug voor wall-eye. Reden genoeg om deze alleskunner eens in het zonnetje te zetten met een fraaie video over ‘het verhaal achter…’ Mooi ook om living legend Pjotr, the man behind aan het woord te zien. 

Geen rondslingerende tangen meer 🙂

opgeruimd staat netjes

Iedereen kent het probleem, rondslingerend gereedschap in de boot. Bij Patriot bieden ze nu de perfecte oplossing.De Tool Organizer is makkelijk te bevestigen door middel van de sterke klittenband flap. Vast als een huis op boottapijt, maar ook om aan elke reling te bevestigen. Altijd alles geordend en binnen handbereik  en je dure tangen drogen ook nog eens perfect in deze houder. En is je visdag tot een einde gekomen…. Alles in een handomdraai opgeborgen. Klik HIER voor meer info en HIER voor verkooppunten.

dood aas tas

Een grote tas die de handigheid van een rugzak combineert met de toegankelijkheid van een holdall. De Predator Ruckall vormt een fenomenaal centraal luggage item voor de roofvisser. De Ruckall is sterk en praktisch en zal de meeste noodzakelijke items kunnen herbergen op een stijlvolle en robuuste manier.

Dat gaat in onze wateren hoe dan ook scoren!

triple shad 

Out of the box kunstaas, daar houden we van bij Roofmeister. Neem nu de nieuwe Manolo & Co van Hart. Een soort  triple shad met één haak. Ofwel boots je niet één visje na, maar een klein schooltje, dat voor iedere rover een aantrekkelijke prooi moet zijn. Verkrijgbaar in veel verschillende attractieve kleurencombinaties. Bijkomend voordeel, met deze bom attractie vis je ook nog eens weedless!

Volg de Facebook pagina van dit innovatieve roofvismerk, klik HIER.

MEER DAN EEN SIMPELE WORM

Gezien bij Wout van Leeuwen, de Yamamoto Senko. De schoonheid van de Senko is zijn eenvoud. De Yamamoto Senko kan er misschien uitzien als een dikke ronde plastic worm, maar de valwaarde die wordt gecreëerd door de grote hoeveelheid zout geïmpregneerd in het lichaam, maakt vissen gek. Wanneer hij zonder gewicht wordt opgetild valt de Yamamoto Senko horizontaal neer met een verleidelijke actie van zijkant tot zijkant. Probeer ‘m als Wacky rig of Texas style. Laat de Yamamoto Senko spreken en ervaar de veelzijdigheid en effectiviteit die het biedt. Bestel hem HIER.

Probeer de worm eens wacky aan te bieden. Doet nog bijna niemand. 

De Yamamoto Senko is ontzettend veelzijdig in te zetten. Check deze video.

japanse kwaliteit

Op zoek naar crème de la crème op het gebied van kunstaas, dan kom je al snel terecht bij het merk Duo Réalis. Wauw, wat een assortiment en wat een beauty’s aan kunstaas. Momenteel hebben Duo pro-staffers de krachten gebundeld en staat er een nieuwe kunstaaslijn te wachten, genaamd Apex. De verwachtingen zijn hoog gespannen daar het team vissers bestaat uit regelrechte internationale toppers als Aaron Martens, Masahiro Adachi en Lesley McMurray Martens. Check de waanzinnige video hieronder!

Tungsten in plaats van lood. 

Pike Master Lures gaat groen!

In het kader van duurzaamheid is Pike Master Lures al enige tijd gestopt met producten waarin lood is verwerkt. Het verdeelt een ruim assortiment aan BFT producten dat uitsluitend uit wolfraam (beter bekend als tungsten) bestaat, variërend van dropshot zinkertjes tot aan Texas-rig systemen met een wolfraam kopje.

Tungsten bullet weights; harder van structuur dan lood en daardoor voel je alles op de bodem beter. 

vangstmachine

De Yolo Swim Shad, een nieuw ontworpen vangmachine in zes attractieve kleurencombinaties voor het actief vissen op snoek boven waterplanten en obstakels of op ondiep water. Met zijn interne drijflichaam is de langzaam zinkende Yolo Swim shad een onweerstaanbare delicatesse.

Of je hem nu snel of langzaam terug vist, de schoepstaart beweegt altijd zeer verleidelijk, terwijl het slim ontworpen interne drijflichaam voor de nodige stabiliteit zorgt. De optie om de dreg aan een oog bovenop het kunstaas te bevestigen, maakt haar geschikt voor gebruik in plantenrijke wateren en dat is waar de roofvissen waarop we het voorzien hebben vaak te vinden zijn.

zelf je jerkbait tunen

De Savage Gear 3D Roach Jerkster is een innovatieve jerkbait. Hij is ontworpen op basis van een 3D scan van een voorn. Daardoor heeft hij bijzonder realistische kleuren en details. Maar het meest bijzondere aan de Savage Gear 3D Roach Jerkster is nog wel dat er een kleine holte in zijn rug zit waar je een stopje uit kan halen.

Vervolgens kan je naar wens (meegeleverde) glazen en metalen balletjes toevoegen of verwijderen. Zo kan je de zinksnelheid en het ratelende effect van de Savage Gear 3D Roach Jerkster helemaal zelf instellen. 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl