ROOFMEISTER TOP GEAR – Kunstaasbouwpakketten & netten voor XXL baars

22/02/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR  – Kunstaasbouwpakketten & netten voor XXL baars

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister

 


 

Chatter actie

De Zman Chatterbait Freedom leent zich perfect voor het vissen op snoek, snoekbaars en grote baars. Dankzij het vibrerende blad zorgt dit aasje voor ontzettend veel tumult onderwater. Daarnaast is deze Chatterbait voorzien van een Quick Lock waarmee de haak zeer eenvoudig kan worden gewisseld. Tevens zorgt dit systeem dat de haak (met shad) veel bewegingsvrijheid heeft, dit zorgt voor nog meer actie. De Zman Chatterbait Freedom beschikt over een VMC wormhaak, ideaal voor een weedless montage. Gezien bij Fauna Hengelsport. Klik HIER.

Verkrijgbaar in 6 verschillende kleurpatronen.

 


Tijd voor Aspius

De winter is bijna als sneeuw voor de zon verdwenen. Als we het al een winter mogen noemen. Geen nood, met het steeds weer warmer wordende water worden de roofvissen weer actiever en dat geldt in extreme mate voor de warmteminnende roofblei. Shimano is er als de kippen bij met een gloednieuwe Yasei Aspius hengel. De perfecte allround roofblei hengel met een snelle actie en ideaal voor verre worpen. Precies wat je nodig hebt voor de zilveren sprinte. Klik HIER voor verkooppunten.

 


Japanse braid

De standaard bij gevlochten lijnen is meestal 6-braid dyneema; het voordeel van die lijn is natuurlijk de prijs. Nadelen zijn vaak dat de lijn platter wordt in gebruik. Daardoor wordt de werpafstand nadelig beïnvloed.  Verder geven die lijnen redelijk wat ruis onder water omdat ze met 6 draden redelijk ruw gevlochten zijn. 20 % sterkte verlies op de knoop is meestal ook een gegeven.

Met die redenen brengen ze bij Patriot daarom een 12 braid gevlochten dyneema . Voordelen zijn dat de lijn perfect rond is, langdurig zo blijft en 55% stiller onder water is dan een 6 braid. Bovendien is er sprake van slechts 4%  sterkteverlies op de knoop en kun je er 20% verder mee werpen. Wordt geleverd op een rol van 115 meter. Voor meer info klik HIER.


Waterdichte oplossing

De Voyager XXL Welded Bag, een robuuste, waterdichte oplossing voor de opslag van grote hoeveelheden materiaal in één tas. De Voyager XXL Welded Bag is ontworpen voor gebruik met de Voyager Medium Welded tassen en/of de Voyager Welded Accessory tassen voor een compleet opslagsysteem. Ontworpen om plaats te bieden aan twee Voyager Medium Welded tassen. Kan tevens worden gebruikt in combinatie met de Voyager Welded Accessory Bags voor een precies passende stapel oplossing.


 

Element serie Raymarine

Sooooo dan! Next level fishfinders van Raymarine, de Element serie!!! Het gonsde al in de wereld van waterelektronica, maar nu krijgen we druppelsgewijs steeds meer te zien van die spraakmakende Element serie. Veel nieuwe feautures en toch zeer toegankelijk qua prijs. Check de video! Check vooral die bizar hoge resolutie van deze nieuwe units. Klik HIER voor verkooppunten.

 


Zeer langzaam binnen te vissen

De Raven Jig N Swim Shad, Deze softbait kun je dankzij de vorm van de staart zeer langzaam binnen vissen en is perfect te combineren met lichtere loodkoppen. Iedere roofvisser zal positief verrast worden door deze shad. Verkrijgbaar in 3 lengtes, 7.5cm, 9.5cm en 12cm. Klik HIER.


Bij Wout van Leeuwen zijn ze altijd bezig met de nieuwste vangende vistechnieken.

Kant-en-klare Jika rig

De ZERO-Dan Worm217 van DECOY vertegenwoordigt een volledig geassembleerde Jika-rig, die voornamelijk wordt gebruikt voor het vissen op grote baars. De afzonderlijke componenten zijn van hoge kwaliteit. Lood en haak zijn bevestigd aan een wartel om maximale manoeuvreerbaarheid te garanderen. Gezien bij Wout van Leeuwen. Klik HIER.

Carl Greve, een van de roofvisspecialisten van Wout van Leeuwen die je in de winkel het hemd van het lijf kunt vragen.

 

 


 

3 modellen waarmee je in praktisch alle gevallen perfect mee uit de voeten kunt.

Geniale stinger

Een simpeler product dan een stinger is er niet, toch…? Een kort haaklijntje et voilà! Toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Er is een behoorlijk lijstje aan eigenschappen waar goede stingers aan moeten voldoen. SPRO komt nu met een compleet assortiment aan stingers waar overduidelijk aandacht aan is besteed! De kwaliteit van een goede stinger wordt natuurlijk mede bepaald door welke haak er wordt gebruikt. De Softbait Stingers van SPRO zijn gemaakt met de welbekende Gamakatsu 13B dreg.

De Softbait Stingers van SPRO zijn gemaakt met de welbekende Gamakatsu 13B dreg. Wil je meer specifieke info over een van de drie nieuwe stingers?
Softbait Pike Stinger 7×7: 
Softbait Zander Stinger 7×7:
Softbait Zander Stinger

In het ideale geval wil je een lijntje dat geen invloed heeft op de actie van de geviste softbaits. Daarom is er bij de SPRO Softbait Stingers voor gekozen om samen te werken met AFW; American Fishing Wire, een gerenommeerd merk als het gaat om leadermaterialen. Het enorm soepele 7×7 staaldraad weert roofvistanden glansrijk af. Klik HIER voor verkooppunten.

Dit stoppertje zorgt ervoor dat je het lusje van de stinger kunt insluiten over het oogje van de loodkop waardoor de presentatie altijd gestroomlijnd is.


Droombaan

Opgelet Roofmeisters, een droomvacature voor diegene die van zijn werk zijn hobby wil maken. Rapala, sowieso misschien het meest bekende en toonaangevende kunstaasmerk. Is dit iets voor jou, wees er snel bij, je zult niet de enige zijn 😉 Klik HIER voor meer info.


Do it yourself lures

Hoe cool zou het zijn om je eigen kunstaas te maken? Nog vetter, er op vangen! Dat is toch de ultieme voldoening. Moeilijk? Nee hoor en nog superleuk ook. Bij Lureparts vind je complete bouwpakketten voor het maken van pluggen, chatterbaits, jerkbaits, spinnerbaits, spinners en softbaits. Klik HIER voor de mogelijkheden.

Zelf een chatterbait maken? Klik HIER voor het volledige bouwpakket.

 

Lureparts.nl staat vol met allerlei tutorials voor het zelf maken van kunstaas. 

 

 


Nieuwe winkel

Zet m in je agenda lieve Zuiderburen, de officiële opening van Hengelsport Heusden Zolder in België op 2 en 3 maart. Een sfeervolle allround winkel met uiteraard ook aandacht voor roofvissen. O.a. een ruim assortiment met top of the bill producten van Westin, Savage Gear, Berkley, Shimano, Abu Garcia en meer! Tijdens de opening geeft o.a. Luc Coppens demo’s in een waterbak. Oh ja, Nederlanders zijn natuurlijk ook welkom om langs te komen. Volg HIER alvast hun Facebookpagina.

De winkel is nog bezig met voorbereidingen, maar de schappen zijn nu al goed gevuld.


 

Kustlijn van 3.000 km

Ze zeggen dat Ierland één van de landen is met het hoogste bier verbruik per capita. Maar naast Guinness drinken kan je ook fantastisch goed vissen in Ierland  Dit eiland is een top visbestemmen zowel voor het zoetwater vissen als het zeevissen. In de duizenden meren en rivieren kan je snoek vissen, zalm vissen, forel vissen en witvis vissen.

Ierland heeft een kustlijn van meer dan 3.000 km die gekenmerkt wordt door haar rustige baaien, de lange zandstranden en spectaculaire kliffen. Bij de kust kan je vliegvissen, slepend vissen, bodem vissen en spinvissen. Op hoge zee wordt vaak op de wrakken op kabeljauw, leng, rog, conger, rode poon, haai en pollak gevist.

Ierland blijft een van de mooiste landen van Europa om te vissen.


 

Klein en nerveus

De Salmo Sparky Shad is een klein nerveus aasje. Het plugje is gemakkelijk te werpen met een lichte spinhengel of te slepen vanuit de boot. Dit allround plugje loopt 1m tot 1,5m diep en is een echte allesvanger, zoals baars, snoekbaars, roofblei en zelfs snoek is er mee te vangen. Het plugje heeft een speciaal ingebouwd Long Cast systeem waardoor het plugje gemakkelijk ver te werpen is. Door de hoge frequentie veroorzaakt het plugje onder water veel trillingen.


 

Extreem licht

Ben jij een liefhebber van finessetechnieken, streetfishing of gewoon van super licht materiaal? Dan moet je de nieuwe MX9 van Mitchell echt even checken! Deze molens zijn extreem licht, draaien als een zonnetje en zijn bovendien zeer duurzaam dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen.

Wat te denken van een lichte magnesium body en rotor en een hoofdas van massief titanium! Daarnaast is de slinger van de MX9 gemaakt van carbon en is deze daardoor lichter dan vergelijkbare slingers van aluminium. Nu horen we je denken: ‘Allemaal leuk en aardig, maar ik heb geen €300,00 liggen voor een molen met die specificaties.’ Dat is misschien wel het mooiste, want de adviesprijs van de MX9 is blijven steken op slechts €169,99! Juist ja…

 


 

In no time warme soep

Ook roofvissers hebben af en toe de behoefte aan een warme maaltijd, koffie, thee of soep. Een kookstel is nu niet het eerste wat je meeneemt tijdens een vissessie, maar de hulp is nabij met de Jetboil Flash brander. Licht van gewicht en klein van formaat. Met dit apparaat heb je in slechts 100 seconden kokend water. Klik HIER voor verkooppunten.

 


 

De HTO Nebula leent zich perfect voor het vissen met kunstaas op zeebaars, maar kan natuurlijk ook worden gebruikt voor het vissen in binnenwater. Deze hengel is voorzien van een zeer snelle actie, hierdoor is de Nebula zeer gevoelig en beschikt hij over fantastische werpeigenschappen. De HTO Nebula is afgewerkt met hoogwaardige RVS Fuji ogen en een Fuji VVS molenhouder. Klik HIER.

Klaar voor het zeebaarsseizoen?

 


 

Onthaken in het net en snel kijken of er meer moois rondzwemt op die ene stek.

Of je nu vanaf de kant of vanuit je bellyboat op grote baars vist, met de Savage Gear Pro Finezze ben je veel meer verzekerd van het daadwerkelijk verzilveren van aanbeten. Hij is gemakkelijk mee te nemen en drijft op het water. Wanneer je een baars vangt kun je deze hier rustig inleggen zodat jij nog een extra worpje kunt maken. Want… waar er één zwemt zwemmen er vaak meerdere. Een absolute toevoeging voor de grote baars visserij.

Baarzenspecialist Nick Landman van Savage Gear gaat de deur niet uit zonder zijn Pro Finezze. 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl