ROOFMEISTER TOP GEAR – Nieuwe shads van Fiiish & 3D waterkaarten

19/04/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Nieuwe shads van Fiiish & 3D waterkaarten

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Super realistisch kleurenpatroon.

 

Ultra UV Shads & super natural

Fox Rage is klaar voor het nieuwe seizoen; in ieder geval met de Pro Shads, die sowieso al populair zijn bij ons roofvissers. Verkrijgbaar in de maten, houd je vast, 10, 14, 18, 23 en 28 cm. Zo is geen enkele roofvis veilig meer. Nu ook 3 nieuwe kleuren: Ultra UV Stickleback, Ultra UV Perch en Super Natural Tiger Trout.

 


 

 Unboxing the Element

De spraakmakende Elementserie van Raymarine staat aan het begin om op de Nederlandse wateren haar kunsten te vertonen. Zo ook is topvisser en Raymarine pro-staffer Volkmar Strikkers uitgerust met een topunit. Zijn eigen woorden: “De gesloten tijd is een mooie periode om klusje te doen die ik aan de vrouw heb beloofd… eh wacht, mijn Element is binnen! Die zal ik eerst gaan installeren :-).” Klik HIER voor meer info en HIER voor verkooppunten.

Dat houtwerk kan echt wel even wachten hoor Volkmar 😉

 


 

Voorn a like

De Savage Gear LB Roach Paddle Tail is een schitterende imitatie van een voorn en is perfect  voor het vissen op baars en snoekbaars. De soepele schoepstaart, levensechte vinnen en de stevige body geven deze shad een enorm grillige actie. Zowel werpend als verticalend te vissen. Klik HIER om hem te bestellen.


 

De bodem in 3D

Tel twee merken bij elkaar op en krachten worden gebundeld. Dat is precies het geval met de samensmelting van Navionics en Garmin, de best of the best op het gebied van waterkaarten. Profiteer van deze bundeling van krachten met de aanschaf van BleuChart g3 rn BlueChart g3 Vision. Waanzinnige producten waarmee je o.a. een 3D presentatie krijgt van de bodemstructuur. Klik HIER.


 

Sterk & soepel

De nieuwe Kairiki 8 is een vernieuwde 8 carrier gevlochten lijn die geproduceerd is in Japan en beschikt over een ‘VT constructie methode’ vlecht technologie. Het is een ontzettend sterke en soepele PE-lijn die perfect geschikt is voor het werpen op grote afstanden. Beschikbaar in diameters variërend tussen 06/00 tot 42/00 met een ongelooflijke breeksterkte van maar liefst 46,7kg.

De lijn heeft ideale eigenschappen voor zowel het spinnen in zoetwater als zoutwater vanwege de hoge gevoeligheid en soepelheid, wat weer resulteerd in een verlaagd geluid. Er zijn twee extra kleuren beschikbaar naast Mantis Green en Steel Grey, namelijk Yellow en Multi. De Multi Colour variant is met name interessant voor het vissen op grotere dieptes. Dankzij de soepelheid, lage diameter en dus lage weerstand in het water, is Kairiki 8 ook fantastisch voor het jiggen. ‘Mysterious Power!’ Klik HIER.

 


 

Zelf softbaits maken

Waanzinnige eigen creatie van Oscar Wissink, de kunstaaswizzard.

De kunstaaswizzard Oscar Wissink is de laatste tijd bezig geweest met het ontwikkelen van een softbait van 53cm. Deze kan je maken icm met het Softbait Pakket  en de 2 grote verpakkingen fimo klei. Wat ik heb gedaan is het volgende.

The making of…

Ik heb een master gemaakt van FIMO klei en die geschuurd en afgewerkt. Vervolgens heb ik een mal gemaakt met behulp van siliconen. De twee delen (staart en lijf) zijn aan elkaar gemaakt met LUPA Softbait Repair en een shallow screw. Het uiteindelijke resultaat is de softbait op de foto met oranje twisters als vinnen:-)

Het zelf maken van kunstaas. Momenteel loopt er een leuke wedstrijd. Klik HIER.

 


 

Bijna bulletproof

Als visser wil je je tijdens het vissen zo min mogelijk druk maken om de kleding. Oftewel, het moet comfortabel zitten en je beschermen tegen de elementen. Dit geldt al helemaal voor de wadende visser. Met de Scierra X-Stretch lijkt er het optimale waadpak te zijn.

Tot het uiterste getest.

We hebben het hier over een revolutionair ademend waadpak . Het Scierra X-Stretch waadpak heeft op de Efftex niet voor niets de award voor “Best new product 2017-18” gewonnen. Deze award is te danken aan het 4-weg elastisch 100% waterdicht materiaal. De bewegingsvrijheid in dit pak is enorm comfortabel, niet alleen voor het wadend vissen, maar denk ook voor het vissen in een bellyboot.

 


 

Super prijs-kwaliteit

HTO komt met de zogenaamde Nebula hengelrange, een absolute kaskraker in wording voor de zeebaarsvisser en wat algemenere visser. Met name de prijs-kwaliteit verhouding is om over naar huis te schrijven. Ondanks een gunstige prijs niks dan kwaliteitsmaterialen met het Japanse 40T carbon, Fuji hengelogen en Fuji reelgreep. Alles voor het zo gericht mogelijk kunnen werpen en de actie te geven aan het kunstaas die het nodig heeft. Binnenkort ook een speciale 8 strength dyneema lijn van Nebula.

Uitstekende werpeigenschappen.

 


 

GPS op zijn best!

Het meest populaire knopje op de I-Pilot & I-Pilot link is het knopje met het anker erop. Simpelweg indrukken en het gps gebruikt je gps positie om je boot vast te zetten op je stek. Door de soft- en hardware te updaten en vernieuwde algoritmes is de spot lock nauwkeuriger dan ooit.

De heading sensor zorgt ervoor dat er gebruik kan maken van de zogeheten ‘Jog functie’. Dit biedt de mogelijkheid om 1,5 meter  alle kanten op te bewegen ten opzichte van je eerder opgegeven sport lock. Met andere woorden. Je kunt in stappen van 1,5 meter het water afvissen zonder zelf te hoeven sturen. Optimale benutting van je vistijd. Klik HIER voor verkooppunten.

 


 

Snel nog onwijs voordeel

Vanaf 1 mei rekenen de kapiteins op Gran Canaria weer de volle pot aan: 80 € per persoon. Tot dan kun je nog voor slechts 70 € per persoon gaan vissen. Boek je gedeelde vistrip NU vanaf Mogan, Pasito Blanco of Puerto Base (Puerto Rico). En er is nog meer… we gaan je GRATIS aan het hotel oppikken. Waarop wacht je nog?

Boek snel en profiteer van de korting 🙂

Er wordt – by the way – zeer goed gevangen op de Canarische Eilanden. Zo goed als dagelijks komen er één of meerdere tonijnen aan boord, vooral big eye tuna and blauwvin tonijn. De blauwvin tonijn wordt natuurlijk altijd netjes bij de boot losgelaten.


 

Allrounder

Op zoek naar een echte allrounder voor tijdens de opening van het seizoen, dan is de Fanatic van Salmo (7cm) het overwegen waard. Een crankbait die je net zo goed met wat jerks twitchend binnen kunt vissen. Bovendien uitstekende werpeigenschappen en zo kun je lekker veel water dekken.


 

 

Nieuws van Fiiish

Roofvisspecialist Carl Greve van Wout van Leeuwen met het nieuwste van Fiiish.

Fiiish is ongekend populair bij met name zeebaarsvissers. Vooral die Black Minnow zit in praktisch elke tackle box. Nu is het tijd voor de lancering van een nieuwe vanger, de Fiiish Mud Digger, meer bedoeld voor snoekbaars en zo gemaakt dat de shad vlak op de bodem stofwolken veroorzaakt, net als bij wegvluchtende visjes… Gaan we meer van horen, dat kan niet anders. Wout van Leeuwen in Vlaardingen is er als de kippen bij en heeft ze in het assortiment.

 

 


 

Topteams voor Berkley en Abu Garcia

Met de Predator Tour als grootste roofvistoernooi en sportvisgiganten als Berkley en Abu Garcia is het vanzelfsprekend dat de wedstrijd op alle fronten naar een nog hoger niveau wordt getild. Vraag een willekeurig roofvisser naar het bekendste roofvisevent in Europa en grote kans dat diegene de Predator Tour zal noemen. Voor zulke grote happenings is het belangrijk dat er goede partners zijn en Berkley en Abu Garcia kunnen dan ook met grootse trots zeggen dat ze de hoofdsponsoren zijn  voor alle Predator Tour events in Europa.

Vanzelfsprekend zullen beide merken ook hun beste vissers naar dit toernooi sturen met vissers vanuit allerlei belangrijke hengelsportlanden zoals Zweden, Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Denk daarbij aan grote namen als Claes Claesson en tweevoudig winnaar Jeremy Staverman. Daarnaast ook aandacht voor het Belgische Abu/Berkley Team Pieter-Bas Broeckx en Ruben Dekkers.

 


 

 

De straat op met 4Street

Er komt geen einde aan de populariteit van Streetfishing en terecht! Lekker voor de deur of in de stad vissen en met een betoverende skyline een dikke baars voor de lens toveren. Kicke toch. Quantum heeft de boodschap begrepen met haar nieuwe lijn 4Street. Stijlvol en zo te zien mooie producten. Klik HIER, more to come.

 


 

Paaskorting van 20%

Zondag 21 en maandag 22 april is het moment voor Roofmeisters om inkopen te doen voor het komende seizoen! Je krijgt namelijk 20% korting op het gehele assortiment bij Raven Hengelsport (aanbiedingen uitgezonderd).

Zet nu alvast je winkelmandje klaar op Raven.nl, want aankomende zondag 21 april en maandag 22 april profiteer je van die 20% korting op bijna alles! Liever even de spullen eerst zien en vasthouden? Alle vier de winkels van Raven zijn Tweede Paasdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Klik HIER.

 


 

Speciale Orka dag

Maandag 22 April organiseert Orka boten een open dag aan de Zekkenstraat 15 te Hoek van Holland. Op deze dag krijg je een kijkje achter de schermen. Altijd al eens willen weten hoe roofvisboten opgebouwd worden en welke materialen er gebruikt worden? Dit is je kans. Klik HIER.

De Orka Black Fish 500 Tiller. Check HIER de video.

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl