Roofmeister Top Gear – Nieuwe zeebaars sensatie & topper onder de topwaters

14/08/2020
Roofmeister Top Gear – Nieuwe zeebaars sensatie & topper onder de topwaters

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Lowrance blijft up-to-date!

Lowrance, wereldleider op het gebied van sportvis elektronica sinds 1957, heeft afgelopen maand een software-update aangekondigd voor zijn HDS LIVE, HDS Carbon en Elite Ti2 fishfinders/kaartplotters. Update 20.0 bevat allerlei nieuwe functies, zoals ondersteuning van de Ghost trollingmotor voor binnenwater, registratie via mobiele app, NMEA 2000® updatemogelijkheid voor Mercury® VesselView® Link en Mercury stuurautomaatfuncties.

Dankzij de nieuwe software-update, die het volledige potentieel van Ghost beschikbaar maakt, kunnen sportvissers hun compatibele fishfinders gebruiken voor ankeren, vastzetten van de koers, regelen van de snelheid en navigeren via geprogrammeerde routes. Het Ghost voetpedaal kan ook volledig worden ingesteld met een menu op het display. De nieuwe software omvat ook de introductie van de Lowrance app, die nu kan worden gedownload in de app store van uw mobiele apparaat (Apple App Store/Google Play). Met deze nieuwe app kunnen gebruikers hun Lowrance display registreren, toegang krijgen tot klantenondersteuning, meldingen ontvangen over de nieuwste software-updates en waypointgegevens beheren.

VesselView Link is een Mercury black box motorinterface die de eigen gegevens van SmartCraft® verbindt met het NMEA 2000 netwerk. VesselView Link werd van oudsher bijgewerkt via een SD kaart, waardoor het moeilijk was om een update uit te voeren als VesselView Link op een moeilijk toegankelijke locatie was geïnstalleerd. Met deze softwareversie kunnen VesselView Link software-updates vanaf een MFD worden uitgevoerd via een NMEA 2000 netwerk. De Mercury stuurautomaatfuncties Drifthook, Bowhook en Heading Adjust zijn nu beschikbaar en hoeven niet meer apart te worden aangeschaft.

Meer informatie over Lowrance producten vind je HIER! Op zoek naar een Lowrance dealer? Klik HIER voor een overzicht.

 


 

Uniek en onverwoestbaar

Precies wat wij vissers nodig hebben dus: De Pioner Active 14 boot. Een bijzondere boot van een bijzonder merk. Dat kun je zeker zeggen van de onverwoestbare boten van het Noorse merk Pioner, die door Yamaha worden verdeeld over de dealers in Nederland en België. De Pioners zijn gemaakt uit één mal van het onverwoestbare polyethyleen kunststof. Een van de 19 modellen – ook zeewaardige modellen – is de recente Pioner Active 14; een pracht visboot die tegen een stootje kan…

De Pioner 14 Active is een no- nonsense boot met een traditioneel design waarbij functie en veiligheid een cruciale rol spelen. Zo heeft deze boot een antisliplaag op de vloer en aan de linkerzijde een vak waarin je langere voorwerpen, zoals visgerei, kunt opbergen. Onder de twee zitbanken is er tevens opbergruimte voor een externe brandstoftank of accu. Aan alles kun je zien dat deze boot doordacht functioneel is, ideaal voor de sportvisser en recreant.

Meer informatie over deze ideale visboot vind je HIER of bij je lokale Yamaha Dealer!

 


 

Ook voor zeebaars

De Fox Rage Super Slick Shad. De grote broer van de bekende Slick Shad, verkrijgbaar in 18 en 23 cm en in 5 kleuren. Deze grote versie heeft een prachtige uitslaande staartactie en is op vele manieren in te zetten. Vis hem bijvoorbeeld eens werpend over de plantenbedden of bied hem eens pelagisch aan…

Wist jij dat de Fox Rage Zander Pro Shads, naast een snoekbaarskiller, ook een enorm goed aas voor zeebaars blijkt te zijn?! Zeker de kleuren UV pearl en UV pink candy zijn zeer gewild op het zoute… Doe er zeker je voordeel mee in jouw visserij! Meer informatie en productnieuwtjes vind je via de Website.

 


 

Snoektrip in de herfst?

Nederland wordt geroemd om zijn roofvisrijke wateren en zouden we een centrale plek moeten kiezen voor al dat moois, dan komen we uit bij de grote Deltawateren. In Hellevoetsluis aan het Haringvliet zit je dan super goed en laat daar nu een full package vakantiepark liggen, dat sinds kort speciale visarrangementen aanbiedt. Resort Città Romana. Wil jij een geheel verzorgde visvakantie met of zonder visgids in eigen land, klik HIER

Action's – Resort Citta Romana – Hellevoetsluis – Netherlands

 


 

Go West(in), to the sea

De Westin W4 Powershad is de perfecte hengel voor het zeebaarzen langs de kust of voor het roofvissen vanaf de oevers langs rivieren. Daarnaast kan de hengel ook perfect gebruikt worden voor het werpen vanaf de boot. De hengel is super gevoelig, waardoor je de bewegingen van het kunstaas heel precies kunt controleren en waarbij je iedere voorzichtige aanbeet direct voelt.

Deze hengel is verder perfect afgestemd voor het werpen van shads, en kan ook ideaal gebruikt worden voor het werpen van pluggen en poppers. De MH-actie zorgt er verder voor dat er makkelijk ver en accuraat geworpen kan worden en daarbij is deze hengel ontzettend mooi afgewerkt. Verkrijgbaar bij o.a. Wout van Leeuwen, klik HIER.

 


 

Topvisser kiest voor Element

Velen zullen hem kennen, Martin Korner. Zo niet, neem eens een kijkje op zijn Facebook en aanschouw monstervis na monstervis. Sinds kort heeft hij de keuze gemaakt voor een Raymarine Element 12 fishfinder. Zijn eerste indruk: “Het 12 inch scherm geeft veel mogelijkheden. Ik gebruik verschillende views voor verschillende technieken. Het grote scherm is eenvoudig op te delen in verschillende views zonder dat het te klein word om goed af te lezen.

Het grote  scherm is goed af te lezen onder verschillende hoeken en met een zonnebril, heeft een eenvoudige bediening en met zeer gedetailleerde beelden maakt dat dit een fijn toestel is. Zo direct uit de doos is deze unit al goed te gebruiken zonder dat er lastige of specifieke kennis van instellingen nodig is.” Binnenkort een uitgebreid interview met deze topvisser. Stay tuned! Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Nieuwe zeebaars sensatie

HART komt met toppers voor met name het zeebaarsvissen. Bijvoorbeeld de Hart Absolute Eel Combo + Spare Body. Deze  zandaal-combo is aantrekkelijk geprijsd en toch bizar effectief. De Hart Absolute Eel Combo wordt geleverd in complete combo met spare body. Game on! Klik HIER.

Datzelfde geldt voor de Hart Absolute TX Bodies in combinatie met de Hart TX Jigheads. Ook hier weer mooi de haak weedless weggewerkt en een wat massievere body voor de hongerige zoute stekels.  Last but not least, ook deze softbaits met een aantrekkelijk prijskaartje 🙂 Klik HIER voor de combo plus spare body, HIER voor 3 bodies en HIER voor 2 TX jigheads.

 


 

Zeebaarsmolens voor iedereen

Zoals je wellicht wel weet, bevindt zich binnen het Shimano assortiment een serie molens die specifiek is ontwikkeld voor zoutwater technieken – de zogenaamde SW modellen. Dat wil niet zeggen dat andere Shimano molens niet voor zoutwater omstandigheden gebruikt kunnen worden. Integendeel zelfs, maar er zijn simpelweg specifieke eigenschappen die geschikter zijn in een molen voor veel zoutwater technieken. Zo ook het vissen op zeebaars. Deze visserij vraagt om snelle, maar extreem duurzame werkpaarden. 

Voorheen kwam je in deze serie dan uit bij een Stella of TwinPower SW en dat is qua budget niet voor iedereen weggelegd. Shimano streeft er altijd naar om voor iedereen een geschikt product op de markt te brengen en sinds kort is er dan ook een specifiek SW model in een lagere prijsklasse verkrijgbaar: De Spheros SW! Deze molen was al beschikbaar in de grotere maten vanaf 5000 t/m 20000 maar vanaf nu ook in 3 kleinere formaten, te weten: C3000HG (compact body – vergelijkbaar met een 2500 maar met meer spoel capaciteit zodat je tijdens een dril niet ineens aan het eind van je lijn zit), een 3000XG met een iets grotere body en het grootste model: de 4000XG. Klik HIER voor meer informatie. 

Ben je op zoek naar een betaalbare molen voor het werpend vissen met (kunst) op onder andere zeebaars, vraag dan eens naar de Spheros SW bij je dichtstbijzijnde Shimano dealer. De adviesprijs van deze krachtpatsers begint al vanaf €109,95! En je kunt ze eventueel al scoren via de link HIER!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Shimano nieuws? Volg ze dan via de Shimano Facebookpagina!

Het BELEVEN van de hengelsport met Shimano - Roofmeister

 


 

Hard, maar toch zacht

We hebben deze week weer een nieuwe teaser van Svartsonker te melden. De nieuwe McHybrid kunstaas range! Bij de McHybrid kunstaas serie komt het beste van twee werelden bij elkaar: De baits zijn zowel hard als zacht. In de praktijk betekent dit dus dat het bij de kop wat harder en steviger materiaal is, en bij de staart juist zachter en flexibeler voor de beste natuurlijke actie!

Het realistisch ogende kunstaas heeft een dwalende en elegante stijl van bewegen in het water, waardoor de aandacht van de roofvissen niet lang uit zal blijven.  Naast deze bijzondere eigenschappen is het kunstaas ook vrij van lood, uitgevoerd met Berkleys Fusion19 treble haken, een ronder lichaam en fraaie details in het patroon.

Nog niet verkrijgbaar, maar we hebben wél al de eerste beelden. Zie boven 🙂

 


 

Die ratelt maar door…

De Hornet was al een klassieker, maar is nu nog attractiever gemaakt! Je kunt dezelfde effectiviteit en sterke actie verwachten als van de originele Hornet, maar nu met toevoeging van een ratelend geluid.

De ingebouwde ratel en het ‘Long Cast SICS systeem’ maken van deze plug een universeel, allround wapen dat kan worden ingezet voor het vissen op alle soorten roofvis. Meer informatie en een overzicht van alle kleuren, klik HIER!

 

One Boat Network

Slim bedacht door Minn Kota: Het One Boat Network! Vele vissers steken veel tijd, moeite en geld in het vinden van de perfecte visstek. Met de slimme apparatuur van Minn Kota kan apparatuur middels het opslaan van data er voor zorgen dat jij niet alleen die ene stek perfect kan opslaan, maar bijvoorbeeld ook een specifieke vaarroute kan laten herhalen. Wil jij je gevoelige informatie graag uitwisselen met een vismaat? Ook dit is mogelijk bij het One Boat Network. Ideaal! In onderstaande video wordt eenvoudig uitgelegd hoe het ingenieuze systeem werkt:

Maar dat is nog niet alles, in de blogpost HIER wordt alles nog eens fijntjes en duidelijk uitgelegd, hoe jij dit effectief kan inzetten in jouw visserij. Wil jij je eens laten adviseren door een verkoper met verstand van de producten? Je vind HIER een overzicht van Technautic Dealers!

 


 

Het scherpst van de snede

Iedereen kent het wel, je haakt een grote vis, wellicht zelfs je PR, maar dan net na de aanbeet en een korte dril schiet hij los. Kl*te! Waar ligt het aan ga je je dan afvragen, zat de vis slecht gehaakt, heb ik de lijn slap laten vallen, allerlei scenario’s schieten door je hoofd. Bekijk je echter wel eens je haken voordat je begint met vissen? Veel vissers zullen hier met ‘Nee’ op antwoorden, en dat begrijpen wij van Rozemeijer ook wel. Je hebt zin om te vissen, je pakt je favoriete aasje uit je Tackle Tainer en begint met vissen.

Haken en dreggen hebben echter veel te voorduren, ze raken rotsen, gaan door planten heen, door het zand en uiteraard aanbeten, waarna je de haak vast pakt met een onthaaktang om hem uit de bek van de vis te halen. Alles opgesomd is simpel, botte haken en/of haakpunten zorgen gewoon voor een slechtere inhaking bij een aanbeet. Karpervissers weten dit maar al te goed, maar roofvissers…

Een botte haak/ dreg is vanaf nu verleden tijd met de Flexible Hook Sharpener! Dit kleine handige flexibele tooltje zorgt ervoor dat jij op ieder moment snel je haakpunt vlijm en vlijm scherp kunt maken en zo altijd op het scherpst van de snede zult vissen! In bovenstaande video licht Thijs van der Sanden toe hoe hij deze sharpener inzet in zijn visserij, en daar zijn voordeel mee doet:

 


 

Camou bellyboat

Het liefst zou je met deze tropiaanse temperaturen de hele dag in het water liggen, maar voor degene die niet al te nat wilt worden is een bellyboat natuurlijk ook een prima optie! De eerste actiebeelden van de Guardian Bellyboat van HART zijn inmiddels ook online verschenen:

De Hart The Guardian Float Tube behoort tot de toppers van het Spaanse Hart. Deze extra sterke uitgevoerde dubbelwandige pvc bellyboat is van hoogwaardige kwaliteit, voorzien van peddels, stabilisatiebalk en 2 ruime waterdichte tassen. De drijvers van de Hart The Guardian Float Tube hebben een doorsnede van maar liefst 35 cm. Deze gecamoufleerde boot ligt door zijn kiel en grote drijvers zeer stabiel in het water en brengt jou met gemak naar de plek waar de vis zit! Meer informatie of een aanschaffen? Klik HIER!

 


 

Dé kans op XXL zeeforel

Wil jij grote zeeforellen vangen – Dit is je kans! – Cinnetic Zeeforel Cup 2020

De compleet nieuwe groepsreis van Visreis.nl. Wil jij ook eens een keer gericht op zeeforel vissen en kans maken op een serieus formaat? Dan is dit de beste optie van dit jaar. Van zaterdag 7 t/m 14 november 2020 op het Deense eiland Moen organiseert Visreis.nl een exclusieve groepsreis voor minimaal 8 en maximaal 11 deelnemers.

Dit is de perfecte week om alle Corona kriebels van je af te vissen en een serieuze poging te wagen om je PR zeeforel bij te stellen. Deze visreis is bestemd voor actieve roofvissers die het leuk vinden om kennis en ervaring met elkaar te delen, kunnen genieten van een dag hard werken en soms met geen en soms met 5 zeeforellen op de camera terug komen. Alles is hier mogelijk. En met de persoonlijke begeleiding van Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl en zijn beroemde kookkunsten wordt dit een gegarandeerd succes. Klik HIER voor meer info!

Coronavirus nieuws van Visreis.nl | Beet Magazine

 


 

Eerlijk alles delen

Deel jij je vakantie kiekjes met je visvrienden? Zo ja, waarom niet de echt belangrijke informatie, zoals stekken, hotspots en vaarroutes? Met de nieuwe Boating app van Navionics kun je eenvoudig je bezochte plekken opslaan en delen met wie jij dat wilt.

In de app zijn de gegevens gemakkelijk op te slaan en te bekijken door anderen. Zo kan je bijvoorbeeld een vaarroute opslaan of een stek markeren. Ideaal wanneer je een plek slechts eenmalig bezoekt en een bekende graag een eindje in de goede richting wilt helpen!

NavionicsLogo-2020(11-march)-FinalSignature

 


 

Wiervrij naar succes

De Float Plus Compact Edition+ zou een Nobelprijs voor revolutionaire uitvindingen moeten krijgen. Zijn voorganger was al in en in innovatief, deze unit spant de kroon met tal van features. Een daarvan is de wiervrije motoraandrijving. Iets waar topvisser Rik Sieben onlangs onwijs profijt van had in zijn zoektocht naar grote roofvissen. Bovenstaande snoekbaars is slechts een van de vissen die hij die sessie ving. Klik HIER voor meer info over de Float Plus Compact Edition+.

 


 

Top topwater

De Whopper Plopper van River2Sea is met zijn speciale, roterende schoep en kleuren tijdens het binnendraaien identiek aan dat van een vluchtende, jonge watervogel! Jonge vogels staan namelijk hoog op de menukaart van de snoek, zeker tijdens de warmere maanden! Wil jij absoluut spektakel tijdens je visserij, zorg dat je dit kunstaas meeneemt. Bestellen kan HIER.

 


 

Oppervlakte spektakel

Heb jij al eens met poppers gevist en gevangen? Dé tijd daarvoor is nu aangebroken! De nieuwe Ikiru Pop 65 is daarbij jouw ideale partner. Met zijn 6,5 cm lengte is deze popper de ideale maat voor vele soorten roofvis. In DIT artikel laat Han van den Eertwegh zien hoe hij de IKIRU Pop succesvol inzet!

Han van den Eertwegh heeft het spektakel van de IKIRU Pop al ervaren. Ben jij benieuwd hoe hij te werk ging bij deze giga roofblei? Bekijk het artikel. 

Dankzij de gewichtsverdeling gooit deze popper als een kogel. Ondanks het beperkte gewicht gooit deze popper nauwkeurig én ontzettend ver! Daarnaast zorgt de gewichtsverdeling ervoor dat je dit kunstaas zelfs bij ruig weer en flinke golfslag nog goed kunt vissen. De holle uitsnede in de neus is zo gevormd dat hij maximaal herrie veroorzaakt bij het binnenvissen. Het bellenspoor en de luid ploppende geluiden zullen door iedere roofvis opgemerkt worden. Bereid jezelf voor op hartverzakkende, spectaculaire aanbeten! De IKIRU Pop 65 is verkrijgbaar in 6 catchy kleuren en weegt slechts 6 gram, waardoor je hem uitstekend aan een lichte spinhengel kunt vissen.

Al met al is de IKIRU Pop 65 een super effectief stuk kunstaas voor onder andere baars en roofblei! Binnenkort te verkrijgen bij de betere hengelsportzaak. Wil jij op de hoogte blijven van de allerlaatste tips en tricks, vangsten én meedoen aan fantastische winacties? Volg SPRO op FacebookInstagram én Youtube!

 


 

Zien en gezien worden!

Gezien bij SeabassJunky Ideaal voor de nachtelijke dwalers onder ons, de Zexus ZX-R10 hoofdlamp. De ZX-R10 is een oplaadbare ‘clip-on’ hoofdlamp, waardoor hij eenvoudig aan diverse kledingstukken te bevestigen is. Ook is deze lamp geschikt om aan diverse materialen te bevestigen, zoals je tacklebox of statief. Handig!

Met één simpele hoofdknop zet je de lamp aan of uit. Ook heeft de lamp een dimgeheugenfunctie, waardoor de lamp terug in de oude stand springt, wanneer de hoofdknop langere tijd ingedrukt wordt. Wanneer de hoofdknop 3 seconde ingedrukt blijft tijdens het uitzetten, geeft een rood lampje aan dat de lamp vergrendeld is waardoor deze niet per ongeluk aan kan gaan tijdens bijvoorbeeld het reizen. Ten slotte heeft deze lamp ook een  batterij indicator die het batterijniveau aangeeft (groen voor 100% tot 55%, oranje voor 55% tot 10% en rood voor 10% tot 0%)

Voor wie het zich afvraagt, deze lamp kost slechts €49,50 en is te bestellen via de link HIER!

 


 

Nog niet uitgechatterd?!

Nieuw in het assortiment bij BaitNation: De nieuwe Hulachat Chatterbait series van Nories! Een nieuwe, hoogwaardige chatterbait van het Japanse topmerk Nories. Je kan deze chatterbait op verschillende manier binnenvissen: jiggend of spinnend. Door de siliconen skirt kun je hem ook gebruiken in dichtbegroeid water. De goed uitgebalanceerde kop zorgt ervoor dat het kunstaas horizontaal blijft zwemmen. De high-end ultradunne blade creëert een geluid dat de roofvis niet kan weerstaan.

Deze chatterbait wordt standaard geleverd met 2 Hulabug softbaits die je als trailer kunt monteren voor extra aantrekkingskracht. Daarnaast is dit kunstaas verkrijgbaar in 7,10 en 14 gram en leverbaar in 6 verschillende kleuren: Black Blue Purple, Bone Blue Gill, Bright Chartreuse, Live Ayu, Live Gold Ayu en Muddy Crazy Black. Klik HIER.

 


 

Dropshot deal

Ideaal voor de visser die eens kennis wilt maken met het dropshotten: De Savage Gear Black Savage Dropshot hengels! Nu te koop met een mooie korting bij Fish Inn. De nieuwe Savage Black Savage Dropshot serie is nagenoeg perfect! De prijs-kwaliteit verhouding van deze Savage Black Savage Dropshot serie is uniek. De lichte en tevens gevoelige blanks zijn geperfectioneerd voor de moderne kunstaasvisserij. De geleideogen die op de Savage Black Savage Dropshot serie zijn gebruikt zijn van het wereldberoemde SiN. SiN staat bekend om zijn duurzame en betrouwbare geleideogen.

De Savage Black Savage Dropshot serie heet niet voor niets Black Savage, zijn ontwerp en kleurenpatroon verraadt de naam en is voor een veel vissers een lust voor het oog. De blanks hebben matte afwerking die nog eens extra in het oog springen. De Savage Black Savage Dropshot serie is extra klein gehouden om het overzicht te bewaren. Dit doet echter niet onder voor andere hengelseries. Juist door de compacte en overzichtelijkheid van de Savage Black Savage Dropshot serie kan iedere visser heel goed overweg met zijn hengel. Je scoort deze hengel nu met maar liefst 44% korting via de link HIER!

Fishinn

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl