Stage 4 – Fishing on the Edge

23/04/2024
Stage 4 – Fishing on the Edge

Beste lezer, ik ben Jacco Bentveld en ik heb kanker in stadium 4. Verschrikkelijk natuurlijk, maar toch probeer ik het mooiste uit het leven te halen. Ik ben fanatiek roofvisser en het leek mij fantastisch om een roofvisevent te organiseren voor lotgenoten. Daarvoor heb ik contact opgenomen met Roofmeister en nu gaat het dan toch echt gebeuren!

Jacco is een verwoed roofvisser en het is zijn grote wens om deze dag te organiseren!

Op 6 juni (of 11 juni als uitvalsdatum i.v.m. weer) gaan we met een veelvoud aan visboten en professionele vissers het Hollands Diep op voor een onvergetelijke visdag. Het is de bedoeling dat elke deelnemer met zijn/haar begeleider aan boord stapt bij een professionele visser. Het Hollands Diep is bij uitstek geschikt voor een dergelijke visdag. Niet alleen is het een van de meest visrijke wateren van Europa, ook heeft het alle faciliteiten om een dergelijke dag tot een succes te maken.

Het event zal plaatsvinden op het Hollands Diep met als uitvalsbasis Horecagelegenheid De Banaan, Sluispad 1 te Ooltgensplaat.

’s Ochtends om 09:30 uur zullen we met koffie en gebak verzamelen bij Horecagelegenheid ‘De Banaan’ aan de oevers van het Hollands Diep. Hier zijn toiletten aanwezig en zal een medische post ingericht worden door oncoloog Erik Geijteman, voor eventuele calamiteiten.

Verzameld wordt er bij De Banaan, vervolgens kan men lopend of desnoods met de auto naar de trailerhelling, waar iedereen op de boot kan stappen.

Bij de trailerhelling kun je relatief eenvoudig vanaf een verhoging in de visboot stappen.

Vervolgens wordt bekend gemaakt welke deelnemer (plus begeleider) bij welke pro visser aan boord stapt bij de zeer ruime trailerhelling. Omstreeks 10 uur zullen alle visboten zich naar de eerste stekken begeven. Dan kan er gevist worden tot 13 uur in de middag. Mocht dat voor iemand te lang duren, of zijn er calamiteiten, dan kan er natuurlijk onmiddellijk teruggevaren worden naar de trailerhelling!

Met dit soort visboten kun je deze dag rekening houden. Goed voor 3 personen (pro visser, deelnemer en begeleider). We zullen waarschijnlijk met name op snoekbaars vissen en alle apparatuur en vismateriaal is aanwezig.

Uiterlijk 13:30 uur is iedereen terug bij de trailerhelling en om 14 uur willen we de dag met een drankje en een hapje afsluiten bij De Banaan. Natuurlijk hopen wij op een visrijke dag en onvergetelijke momenten! Hieronder enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Vervelend om te vermelden, maar voor deze visdag dient de deelnemer in een redelijke fysieke conditie te verkeren. Het varen met de visboot kan een hobbelige rit zijn en ook is het de bedoeling dat je vanaf de steiger in de boot kunt stappen.
 • Het event is bedoeld voor deelnemers die bekend zijn met het vissen op roofvis.
 • Voor de deelnemers/begeleiders zijn er geen kosten verbonden aan dit event.
 • Alle visuitrusting voor die dag zal op de visboot aanwezig zijn. Wel dient iedereen zelf warme en waterdichte kleding mee te nemen. (Belangrijk: ook al lijkt het een warme dag te worden, op het water kan het een stuk kouder zijn)
 • Een VISpas/vergunning voor de dag is niet nodig. Sportvisserij Nederland heeft speciaal voor de deelnemers en begeleiders ontheffing geregeld.
 • Aanmelden voor en vragen over deze visdag kan via mij: jaccobentveld@live.nl & 06 384 276 70.
 • De deelnemer dient deze dag te allen tijde in het gezelschap te zijn van zijn/haar begeleider.
 • Aan boord van de visboot zal verplicht door iedereen een reddingsvest gedragen moeten worden. Deze zullen op de boot aanwezig zijn. Op elke boot is ook een EHBO-kit beschikbaar.
 • We vragen de deelnemer zelf zorg te dragen voor een lunch, medische voorzieningen en medicijnen.
 • De lokale ambulance post weet dat dit event plaatsvindt en zal stand-by staan, mochten er calamiteiten plaatsvinden. Bij ongeregeldheden kan te allen tijde mijn telefoonnummer gebeld worden: 06 384 276 70.
 • Tijdens het event zal er gefilmd en foto’s gemaakt worden. Mocht je om wat voor reden dan ook niet in beeld willen komen, dan zullen we dat respecteren. Hiervoor zullen we je vooraf toestemming voor vragen middels een formulier.
 • Voor alle deelnemers, begeleiders en vissers zal er vooraf een groepsApp aangemaakt worden, waar, indien gewenst, foto’s in gedeeld kunnen worden.

Hieronder overzichtelijk het dagschema voor 6 (of 11) juni:

09:30 uur ontvangst met koffie en gebak.
10:00 uur opstappen visboten.
10:00 uur13:00 uur vissen.
13:30 uur terug bij trailerhelling.
14:00 uur afsluiting bij De Banaan.

 

Stage 4 is een initiatief van Jacco Bentveld en wordt mede georganiseerd door Roofmeister, ondersteund door Sportvisserij Nederland.