Tackle Meister Review – HART Boushido – Dun & strak

29/01/2020
Tackle Meister Review – HART Boushido – Dun & strak

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Robert Noorland over de Boushido van HART.

Door Robert Noorland

Hengels….. bijna iedere roofvisser heeft er meerdere tot zijn beschikking. Voor elke toe te passen techniek zijn er tegenwoordig hengels op de markt. Het merk HART heeft ook een compleet assortiment aan hengels. Voor dit merk mag ik een hengel testen die perfect past bij mijn visserij. Met het opgegeven werpgewicht zie ik meerdere mogelijkheden om te proberen! Snel een reel erop schroeven en testen maar!

 


Specificaties

Merknaam: HART
Productnaam: Boushido
Type Product: Casting hengel (Extra Heavy)
Lengte: 2,26 meter
Werpgewicht: 14/ 80 gram
Gewicht: 164 gram
Kleur: Paars
Bijzonderheden: ééndelig
Winkeladviesprijs (ongeveer): 95,- euro


 

Eerste indruk

De Boushido een echte knaller voor tal van visserijen.

Het is alweer even geleden dat ik de HART Boushido in mijn handen gedrukt kreeg. Deze hengel heeft een triggergrip en is daarmee geschikt voor het vissen met een reel. Wat mij opviel is dat de blank van de hengel dun en strak oogt en de top van de hengel lijkt me op het eerste gezicht gevoelig. Qua werpgewicht staat er op de blank 14 tot 80 gram, waarbij 80 gram mij wat aan de zware kant lijkt. Een ander positief detail zijn de geleideogen. Deze Fuij ogen en ook de reelhouder zien er solide uit! Iets dat ik zeker kan waarderen.

Nog niet de pelagische skills van deze hengel kunnen bekijken, maar dat ga ik zeker nog doen en daar heb ik hoge verwachtingen van…

Waar ik Boushido voor denk te gebruiken: Als hengel in stads- en polderwater met jerkbaits en swimbaits, als zware verticaalhengel voor het diagonalen en pelagic vissen met grote shads. Ook voor het trollen met diepduikende plugjes lijkt deze hengel me uitermate geschikt. Zin om deze hengel eens in de praktijk te testen!

Check onderstaande korte video met de specificaties en de details van de geleide-ogen en reelhouder van de HART Boushido.

 

 

De proef op de som

Ideaal voor kunstaas van 40 à 50 gram…

De eerste sessie vond plaats op een prachtige nazomerdag. Met de boot de rivier op. Al trollend een stuk water in kaart brengen waar ik nog niet zoveel was geweest. Door de strakke blank en de gevoelige top was de bodem, stenen en mosseltjes op de structuren, onder water prima te voelen. Al snel volgden er enkele snoekbaarzen en baarzen. Op een volgende stek aangekomen een grote shad met een zware loodkop op snelheid gevist. Al diagonalend enkele mooie maatse snoekbaarzen. Heerlijk! Op naar een volgende testsessie!

Mijn wapen voor de polder dit jaar.

Een aantal volgende sessies vonden plaats in de polder. Als lid van HSV Groot-Rotterdam mag ik in bijna alle polders van Zuid-Holland vissen. Al vissend met een kleine jerkbait, swimbait of shad worden er vele kilometers water afgevist.

Genoeg redenen om de polder te bestoken 😛

De lengte van 226 is net wat langer dan de standaard jerkbaithengel wat gemakkelijk is bij het vissen langs rietkantjes of over obstakels in en langs het water. Al snel volgen er enkele poldersnoeken. Prima sport met deze hengel. Qua werpgewicht vond ik hem het lekkerste vissen met 40 à 50 grams kunstaas.

 

Aanschaf

Het merk HART is redelijk nieuw binnen Nederland en misschien ook nog niet voor het grote publiek bekend. Dit Spaanse merk is onderdeel van de zogenaamde EVIA groep. Met zo’n 30% aandeel het belangrijkste merk naast nog 8 andere merken.  Het Spaanse HART wordt in de Benelux verdeeld door de groothandel Ultracast. Deze groothandel heeft 31 verkooppunten in Nederland en 20 verkooppunten in België. Klik HIER voor de verkooppunten.

 

Slotsom

Een hengel die heel wat de technieken de baas is en met name een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Ofwel, een prikkie voor iets wat echt goed en mooi is.

Al met al kan ik concluderen dat deze hengel voor meerdere doeleinden geschikt is. Qua vissen was de lengte van de hengel met 226 cm heerlijk. Alleen qua transport vond ik het lastig, de hengel is namelijk ééndelig! Dit is iets om goed rekening mee te houden. De prijs/kwaliteitsverhouding is naar mijn mening prima. We gaan zeker meer horen van HART de komende jaren… Daar ben ik van overtuigd.

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Robert Noorland
Geboortejaar: 1990
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars met uitstapjes naar andere roofvissoorten.
Specialismen: Verticalen.