TOP 5 ZUPER DUPER BESTEMMINGEN VAN WERELDVISSER ANDRÉ DE WIT (NUMMER 2 West-Papua)

08/11/2018
TOP 5 ZUPER DUPER BESTEMMINGEN VAN WERELDVISSER ANDRÉ DE WIT (NUMMER 2 West-Papua)

André de Wit is wat je noemt een wereldvisser en heeft zowat de hele aardkloot al afgestruind. Wij stelden hem voor een onmogelijke opdracht, maak een top bestemmingen… 

Op 5 Canada, nummer 4 Mexico, nummer 3 Guyana en dan nu nummer 2, West-Papua.

Door André de Wit

Like it is in heaven! Een totaal andere wereld. 

NUMMER 2 West-Papua

Een andere droom was het vangen van een GT, ofwel giant trevally. In West-Papua zou nog een vrijwel onbevist gebied zijn. Een plek waar nog echte monsters zouden zwemmen. Het groepje vissers was snel gevormd en zo gingen we op expeditie.

We kwamen terecht op een klein eilandje waar slechts een paar locals woonden. Na het opzetten van onze tentjes en een basic keukentent, worden nog diezelfde middag de eerste GT’s geland! We zijn op onszelf aangewezen, vangen vis als avondmaal en moeten naar een waterbron in het oerwoud als ons water op is!

De giant trevally, de meest sterke roofvis misschien wel! André kan hem van zijn checklist halen…

Een prima locatie om de film Jurassic Parc op te nemen… Wauw, wat een omgeving om ook nog eens ziek bijzondere vissoorten te vangen…

Spanish Mackerel, zelden zul je een vis tegenkomen die agressiever is. 

Overal waar we kijken zien we scholen aasvis. Omringd door GT’s, Spanisch mackerals en barracuda’s, er is geen ontsnappen aan voor die arme aasvis! De Spanisch mackerals leveren de spectaculairste acties op. Ze springen zomaar twee meter hoog het water uit als ze onze poppers proberen te onderscheppen!

Regelmatig missen ze de popper volledig, maar het spektakel is er niet minder om! De GT’s daarentegen missen zelden, een explosie in het oppervlak staat garant voor een run de diepte in. Gevolgd door een zware dril proberen we de GT uit het rif te houden!

Je kunstaas wordt hier letterlijk en figuurlijk aan gort gebeten. 

De kracht van een GT is nauwelijks voor te stellen. Gewapend met een zware popperhengel en de molenslip vrijwel dicht, is het een ware uitputtingsslag. Maar ook de ‘kleinere’ soorten leveren genoeg sport op en zijn een lust voor het oog. Wat te denken van knalrode snappers, prachtig getekende groupers en de mooiste uit de trevally familie, de bluefin!

De kracht van een GT is nauwelijks voor te stellen…

|De mooiste van de familie, de blue fin trevally.

Als bonus worden we tijdens de lange terugtocht nog getrakteerd op het zien van een aantal gigantische walvishaaien. Totaal niet gevaarlijk, maar wel erg imposant als we er naast zwemmen!

Ons onderkomen in West-Papua met voor de geïmproviseerde tent ons avondmaal. Avontuur ten top. 

Maandag de ontknoping! Nummer 1. De Seychellen, Noorwegen, Australië of misschien gaat hij ons verrassen met een dooddoener zoals oost, west, thuis best.