***UPDATE*** Doe het zelf onderhoud – VIDEO IS OFFLINE

29/04/2021
***UPDATE*** Doe het zelf onderhoud – VIDEO IS OFFLINE

Excuses Roofmeisters, hier zou je een video moeten zien, maar die hebben we verwijderd. Met de beste intenties hebben wij getracht een video te laten zien over het onderhoud van een molen. Experts van Shimano hebben deze te zien gekregen en ons meteen geadviseerd om het off line te halen.

Door Team Roofmeister

Grootste probleem is dat we Ball Bearing Grease op de slipplaten boven op de molen aanbrengen, iets dat door Shimano sterk wordt afgeraden. NIET DOEN als je molen je lief is. En ja, dat hadden wij gezien op een YT tutorial, maar daar zit hem het probleem volgens de experts. Er komt gewoon meer kijken bij het op een goede manier onderhouden van een werpmolen.

Het bewuste fragment, ofwel het aanbrengen van Ball Bearing Grease (vet) op de slipplaten. NIET DOEN!

Ook zeggen wij in de video dat als je de molen echt wilt openmaken en super grondig wilt servicen, dat er dan andere tutorials op YT staan. NIET DOEN zegt Shimano. Veel beter is het om je molen naar de dealer terug te brengen voor onderhoud. Wij zijn nu uitgenodigd bij de onderhouds- en reparatieafdeling van Shimano voor het opnemen van een video hoe het WEL moet! Stay tuned!

Oorspronkelijke tekst: Het is sterk aan te raden om je molen zo nu en dan een goede service beurt te geven. Sterker nog, de grote merken adviseren hetzelfde, puur om je molen een langere levensduur te geven. Moeilijk? Nee, dat is het totaal niet, maar er zijn wel wat zaken die je moet weten. In deze video legt Roofmeister Sjoerd Beljaars uit hoe je in de basis je molen snel en eenvoudig een basis service geeft.