Vliegvisser vangt snoekbaars van 90,5 cm

08/06/2020
Vliegvisser vangt snoekbaars van 90,5 cm

Doorzetten en in gezonde mate maling hebben aan de omstandigheden kan zeker lonen. Neem topvliegvisser Steffen Schulz, prostaffer van Hardy. Hij had het een dag voorzien op grote snoekbaars. Veel wind, maar ondanks dit kon hij een XXL snoekbaars vangen van 90,5 cm op een streamer.

De zogenaamde Fulling Mill Salty Baitfish Mullet streamer waar Steffen de vis op heeft gevangen. Binden maar Roofmeisters 😛

Steffen bevond zich op een vrij steil talud dat afliep van 1 tot 6 meter. Ergens wist hij gewoon dat er een dikke vis lag te wachten, maar de harde wind maakte het niet makkelijk om goed op de stek te blijven liggen. Met een boot zet je dan je digitale anker aan. Met een bellyboat is dat een stuk lastiger. Toch kon Steffen zich in die modus vinden uiteindelijk en zijn streamer tergend langzaam aanbieden. Iets dat toch cruciaal is bij het vliegvissen op snoekbaars.

De gloednieuwe bellyboat van Abu Garcia. Gemaakt van heavy duty materialen. Geïnteresseerd, klik HIER.

BAM! Opeens loon naar werken. Een prachtig kasteel van 90,5 cm op zijn (#6) Zephrus SWS vliegenlat van Hardy. Kun je je voorstellen wat een gevecht dat moet zijn geweest?! En dat met zijn gloednieuwe bellyboat, de Abu Garcia Beast Bellyboat, een boot die pas net op de markt is.