Waanzinnige snoekbaars double – Twee keer in ’t uur je pr verbreken

05/05/2020
Waanzinnige snoekbaars double – Twee keer in ’t uur je pr verbreken

Je hebt van die dagen… Van die dagen dat alle puzzelstukjes in een vallen. Dat alles lijkt te kloppen. Dat ook de vis meewerkt en je eigenlijk weinig verkeerd kunt doen. Dat overkwam de Finnen Hannu Vesaranta (Team Westin) en Saku Laaksonen (Team Garmin). Hannu ving maar liefst twee keer zijn pr snoekbaars.

Tijdens afgelopen weekend besloten de twee Finse vrienden om een nieuw water te bevissen. Altijd spannend natuurlijk, maar ze wisten nog niet dat dit een legendarische dag zou worden. Na een tijd zoeken vonden ze enkele mooie vissen pelagisch dichtbij de oppervlakte. Met behulp van de Garmin Livescope wierpen ze verschillende stukken kunstaas naar deze vissen. Er gebeurde weinig, totdat Hannu het probeerde met een Westin Zander Teez van 17 cm in de kleur ‘Volga Zander’, die werd bruut gepakt. De vis dook meteen naar de diepte, het begin van een felle strijd. Uiteindelijk kon de vis geland worden. Een inmmens grote snoekbaars van 94 cm en 11 kilo! Meteen een nieuw pr voor Hannu.

11 kilo! Check wat een moddervet monsters. Wauw!

Dan durf je niet op meer te hopen toch? Toch gebeurde dat slechts een uur later. Dit keer een snoeiharde aanbeet op de BullTeez van 18 cm in de kleur ‘Motoroil Pike’. Ook deze vis dook meteen de diepte in, maar ook hier ging het goed. Houd je vast, dit keer een snoekbaars van 97 cm en 12,3 kilo. Het pr van Hannu van even daarvoor was alweer gesneuveld.

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, binnen een uur er een kasteel bijvangen van 12,3 kilo. Wat een karaktervissen!

Zulke sessies kun je je toch nauwelijks voorstellen toch? Dit waren overigens de enige vissen die onze Finse vrienden die dag vingen… Pfff, zou iedereen daar niet voor tekenen? Twee snoekbaarzen met een gezamenlijk gewicht van 23,3 kilo. Nog steeds zijn Hannu en Sako met stomheid geslagen. Je zou bijna stoppen met vissen. Zoiets gaat nooit weer gebeuren… Onzin natuurlijk, de drive van de beide heren is er alleen maar groter door geworden!