Zeebaars in de STRONT

17/08/2018
Zeebaars in de STRONT

Hitterecord na hitterecord, de zon schijnt overuren. Zonaanbidders baden in weelde, de discussie snoekvissen met warme temperaturen laait op ‘ethisch verantwoord om op de jacks te vissen’? Het zoete water lijkt zelfs in NL niet eeuwig voorradig.

Dan opeens slaat het weer om. Er valt iets uit de lucht dat we niet zo goed meer kennen. Dikke druppels water, het wordt ook wel regen genoemd. Hoezeer we de zon ook welgezind zijn, eindelijk afkoeling. Ook voor de vissen heeft het zijn voordelen, de watertemperatuur kan dan snel zakken vanwege hemelwater.

Maar deze plotselinge weersomslag kan ook haar nadelen hebben. Lange droogte, gevolgd door flinke regenval is de achilleshiel van onze riolen. Die kunnen zulks niet aan en grote kans dat ongezuiverd water gespuid wordt.

Zo werd er vandaag negatief zwemadvies gegeven in de zee bij Hoek van Holland, tussen ’s Gravenzande en de Nieuwe Waterweg. In het zeewater aldaar zou een hoge concentratie poepbacteriën gevonden zijn. Gadverdamme!

Arme zeebaars… Laat het water maar snel afkoelen…

Een minuut stilte voor de strandgangers die nu op een houtje moeten bijten. Gelukkig is er nog Roofmeister die meeleeft met de zeebaarspopulatie in deze hoek van de kust. Arme beesten, letterlijk en figuurlijk in de shit zitten. Een voordeel, stropers zullen nu wel drie keer nadenken voordat ze hun netten nat maken…

Team Roofmeister