81 zeebaarzen in Ikea tassen

04/02/2019
81 zeebaarzen in Ikea tassen

Tot 1 oktober was het verboden om zeebaars mee te nemen, daarna was het toegestaan om er één per persoon per dag mee te nemen voor consumptie. Een Rotterdammer heeft daar in Zeeland vannacht een schepje bovenop gedaan. Hij werd door de politie aangehouden met 81 zeebaarzen, verdeeld over 4 Ikea tassen.

Door Team Roofmeister

Het persbericht dat vandaag op NU.nl verscheen roept de nodige vragen op. 81? Waarom geen 80 dan? Meer brandend natuurlijk is de vraag, het is hartje winter, hoe krijgt hij het voor elkaar om zoveel ‘baars’ te vangen? Gesproken wordt over de Zeeuwse gemeente Sluis en omstreken, verder geen gedetailleerde info en misschien maar goed ook. Vast staat in ieder geval dat de man een onvervalste stroper is.

81 zeebaarzen, terwijl je er maar 1 per persoon per dag mee mag nemen. Lekker bezig Rotterdammert. 

Tja, wat doe je dan als politie zijnde met zo’n vracht aan zeebaars met een straatwaarde van 10 Euro de kilo? In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om het aan een goed doel te schenken. Een goed besluit, verkopen aan restaurants en het geld investeren in onderzoek naar de zeebaars die het al zo moeilijk heeft? Vanaf nu voor 1 Euro zeebaarsballetjes bij Ikea voor onze armere medemens? Nee, aan Vogelopvang De Mikke te Middelburg…

Team Roofmeister