Roofmeister Top Gear – Speciale Carolina hengel, een groot geheim & de Roofmeister boot

06/11/2020
Roofmeister Top Gear – Speciale Carolina hengel, een groot geheim & de Roofmeister boot

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Alles bijdehand

De Rapala CountDown Sling Bag is een hoogwaardige rugzak voor vistrips en dagjes uit. Hij heeft een ruimtelijk hoofdcompartiment waar je ook vanaf de zijkant bij kan en bezit handige opbergvakjes die van een rits zijn voorzien. In het hoofdcompartiment passen twee middelgrote kunstaas opbergboxen. Je kan zelfs een 13 inch laptop in deze rugtas meenemen! Aan de bovenkant zit een klein opbergvak met een rits.

Hij heeft een flexibel zijvak aan de buitenkant om (bijvoorbeeld) en waterfles in mee te nemen. Tevens kan je een hengel en een schepnet aan de buitenkant van de Rapala CountDown Sling Bag bevestigen. De rugzijde van deze rugzak is van ventilerend materiaal gemaakt. Dat is handig bij warmer weer. Op de schouderband zit aan de voorkant ook nog eens een handig vakje met een ris voor je mobiele telefoon. Met deze fraaie tas heb je altijd je spullen bij je!

Klik HIER om deze handige rugzak te bestellen!

 


 

De Roofmeister boot

Je hebt visboten en visboten die toch buitencategorie zijn. Neem nu de Buster XXL, eentje die op het water voor veel bekijks zorgt en niet voor niets. Wij van Roofmeister kunnen het weten, want wij mochten deze waanzinnige visboot een dag aan de tand voelen.

Wauw, wat een ervaring om met zo unit het water op te mogen. 710 kilo, maar daardoor ontzettend stabiel, twee werpplatforms waar je het hele gezin op kwijt kan en opbergruimte te over. Oh ja, deze boot is ook zeewaardig, good to know voor de zeebaarsvissers. Meer weten over Buster XXL, klik HIER.

 


 

Allround snoekplug

Het merk Svartzonker van Abu Garcia blijft met mooie snoektriggers komen. Was daar eerst de McHybrid (klik HIER), die niet aan te slepen is, nu aandacht voor de McCelly. Een allround hardbait die je op diverse manieren in kunt zetten.

Mede ontwikkeld met de Zweedse snoekbaas Claes Claesson.

Natuurlijk zal dit slepend achter een boot al voor de nodige attractiviteit zorgen. Daarnaast ook werpend prima te gebruiken. Vis je hem wat agressiever met af en toe ook flinke twitch bewegingen, dan zal de McCelly wat dieper lopen. Vergeet de spinstops niet. Net zo goed kun je hem langzaam binnendraaien boven ondieptes. Nog steeds zal hij dan verleidelijk flanken en met zijn kop schudden.

Drie uitvoeringen, die kleinste is natuurlijk heel interessant voor baars en roofblei.

De McCellly is verkrijgbaar in 3 verschillende maten: 7, 14 en 17 cm. Daarnaast in 8 verschillende kleurenprints, zodat je in elke waterkleur uit de voeten kunt.

 


 

Ogen onder water

De HOOK Reveal van Lowrance is een nieuwe fishfinder die makkelijk in gebruik is. Bovendien verloopt de installatie van het toestel erg eenvoudig. Je kunt vissen perfect herkennen op het scherm dankzij FishReveal. Hierbij wordt de CHIRP sonar gecombineerd met downscan. Hierdoor herken je perfect de aasvis en de structuren, en vooral ook de verschillen daartussen.

Bovendien maakt Genesis Live het mogelijk om aangepaste en gedetailleerde contourkaarten te maken, die je als overlay kunt gebruiken op elke kaart. Uiteraard kun je ook gewoon gebruik maken van de traditionele sonar. Tenslotte beschikt de HOOK Reveal uiteraard ook over de moderne features die je van Lowrance gewend bent, zoals DownScan en SideScan.

De HOOK Reveal is verkrijgbaar in 5-inch, 7-inch en 10-inch.

 


 

Dé Wesdijk roofvissets van dit jaar

Deze Abu Garcia Jerkbait Combo Pro Max is een kant en klare Jerkbaitset, zo uit de Abu Garcia fabriek. Met deze degelijke jerkbaitset kan je overal terrecht. Zeer degelijke kwaliteit, strak en het voornaamste, licht in gebruik. De Abu Garcia Jerkbait Combo Pro Max is lekker kort, zodat je goed de flankende beweging in je kunstaas kunt brengen. Klik HIER.

De Abu Garcia Revo X Spinning Combo. Deze volledige Abu combinatie is leverbaar in 3 super coole kleuren en in 2 lengtes en 3 werpgewichten. De Abu Garcia Revo combo’s zijn voorzien van alle Abu kenmerken die vissen zo leuk en een stuk makkelijker maken. Klik HIER.

De Abu Garcia Svartzonker X Spinning is de zwaarste uit de serie roofvis combo’s voor 2020. Met zijn feloranje kleur heeft deze Svartzonker blank een werpvermogen tot 100 gram en is daarmee zeker ook geschikt als dood-aas set! Klik HIER.

Bij aanschaf van een van deze Abu Combo’s GRATIS Eiger wintersokken.

 


 

Element blijft verbazen

Een unit die betaalbaar is en toch boordevol features in zich heeft. Het is de succesformule van de Element unit van Raymarine. Tal van zeer waardevolle functies die ook nog eens makkelijk te bedienen zijn. Denk aan DownVision, SideVision, HyperVision en het verbazingwekkende 3D RealVision. Check een preview in bovenstaande video.

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Speciale Carolina hengel

Nu ook een hengel speciaal voor de kant.

De populaire Westin W3 T&C is bij veel vissers populair, daarom is er nu een nieuwe variant aan het assortiment toegevoegd. Het betreft hier een langere hengel, speciaal voor de kantvisser dus. Waar de vorige versie 2.13 meter was (5 tot 15 gram) (klik HIER) was, is deze versie 2.25 meter lang (klik HIER). De extra lengte maakt het onder andere mogelijk om verdere worpen te maken.

De W3 Finesse T&C van Westin is de perfecte hengel voor het vissen met de Texas en Carolina Rig. De hengel is licht en gevoelig maar zeker ook snel en sterk. De TORAY Carbon blank is voorzien van een split-handgreep van premium grade EVA.

 


 

Heimwee naar de WPC

World Predator Classic – De Teams van Lowrance gaan als een trein

Snel weer betere tijden. Dit willen we weer! 🙂

Deze week zou bij Città Romana vol in het teken staan van de World Predator Classic (WPC)  die van juni naar november was verplaatst, maar zoals we allemaal weten gaat ook deze editie niet door. Daarom een kleine terugblik op hoe leuk de WPC vorig jaar was.

Città Romana heeft een goed restaurant en andere horeca gelegenheden op het resort.

Città Romana huisvestte deze grote roofviswedstrijd en was de startlocatie voor het evenement met een heerlijk buffet.  Het resort kijkt al uit naar de komst van alle WPC deelnemers en hoopt iedereen volgend jaar in goede gezondheid weer te mogen ontvangen! Tussendoor toch even het Haringvliet op? U bent van harte welkom om te blijven overnachten, klik HIER voor meer info!

 

Betaalbare Shimano range

Het Yasei BB assortiment omvat alle aspecten van het moderne roofvissen tegen een zeer betaalbare prijs. De hengels zijn van hoge kwaliteit en het is eerlijk om te zeggen dat het ontwerp ze een lust voor het oog maakt! Met de Full Carbon + HPC blanks is de look en feel van de Yasei BB hengels zowel modern als stijlvol. Anti-tangle Seaguide XOG-geleide ogen, speciaal ontworpen molenhouders en kurk/EVA-handgrepen versterken de kwaliteit van dit uitgebreide assortiment.

Verkrijgbaar in 13 verschillende modellen voor het vissen op snoek, baars, snoekbaars en roofblei: Zander Vertical, Zander Lure, Crankbait, Pike Spinning & Casting, Jerkbait, Cast & Trolling, Aspius en Perch & Street.

Ieder model met zijn eigen lengte(s), werpgewichten en acties die specifiek passen voor de bijpassende techniek of roofvis soort. Klik HIER om de verschillende modellen te bekijken.

 


 

Verticale sublimiteit

Aan de alom bekende Fox Rage terminator range is een nieuwe spinhengel toegevoegd. Het gaat om de Terminator Vertical Pin Rod. De naam verraad het al, deze hengel is uitermate geschikt om te verticalen. Dit komt omdat het een korte hengel is met een supersnelle actie. De lengte is 180 cm, en het werpgewicht is 60 gram. Omdat de hengel niet veel weegt, kun je hem met gemak de hele dag in je handen houden!

  • specifiek ontworpen voor het verticalen
  • Licht en toch sterk met een snelle actie
  • Voorzien van IM9 Multi Directional Carbon
  • Afzonderlijke kurk en Eva handvatten

Klik HIER voor meer info over de Terminator Vertical spin.


 

Top Secret

Jawel dames en heren, een nieuw merk is in aankomst. Roofmeister kreeg alleen deze afbeelding en de tekst: “Hallo daar Europa, we waren hier nog druk bezig met de verkiezingen, maar nu is het tijd om ons op jullie te focussen. Zeer spoedig verkrijgbaar bij een selectief aantal dealers. Stay tuned!” Wij weten al iets meer en geloof ons… er komt wat heel moois aan!

 


 

Dé ideale struintas

Of je nu door de oer-Hollandse polder struint, of juist door je eigen stad, een goede tas om al je benodigde spullen mee te nemen is belangrijk. Daarnaast is comfort en opbergruimte uiteraard een must in die ideale struintas. Voor dat doeleinde heeft Rozemeijer de Hardbase Carryall 4TT ontwikkeld. Zoals de naam het al zegt heeft deze tas een harde onderkant, dit heeft als grootste gemak dat de onderkant zeer makkelijk schoon te maken is. Je zou hem maar eens in de hondenpoep neerzetten…

In de tas is ruimte voor 4 Tackle Tainers, 1x een S36 met daarbij een combinatie van 3x een S24 en/of S48. Wil je groter kunstaas meenemen dan kun je 2 Shallow modellen Tackle Tainers laten vervallen en een D12 of D15 Tackle Tainer (D = Deep) in de tas plaatsen. De Tackle Tainers zijn makkelijk te bereiken, ook als je de tas nog om je schouder hebt hangen. Het gaas aan de zijkant (onder aan) zorgt ervoor dat het vocht makkelijk weg kan lopen en dat zorgt dat deze tas jaren mee zal gaan.

Check de bovenstaande video voor de complete uitleg over de Rozemeijer Hardbase Carryall 4TT door Brandmanager Thijs van der Sanden.

 


 

Jaws – vanaf het strand!

Op een duizendtal kilometer van de kust van Senegal ligt een eilandengroep die al vele jaren bekend is bij sportvissers: Kaapverdië. De voorbije jaren sijpelden er steeds meer spectaculaire vangstberichten door vanaf één van die eilandjes: Maio. Steevast valt dan de naam Michael van Stein: een 33-jarige Nederlander die zich sedert 2012 op dit nog grotendeels ongerept gebleven eiland heeft gevestigd als visgids voor Maio Fishing.

Nieuwsgierig geworden naar het volledige verhaal? Zorg dan dat je er bij bent op het Raven E-vent, want daar wordt de werkelijk spectaculaire film over deze vangst voor het eerst vertoond door Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl – via wie je trips naar Maio kunt boeken. Een korte trailer willen we jullie alvast laten zien, als smaakmakertje…

 


Uitdagende vacature

Ben jij een liefhebber van hengelsport, denk je klantgericht en ben jij initiatiefrijk? Dan is Fish Inn op zoek naar jou! In verband met de uitbreiding van het team is de Venlose winkel op zoek naar versterking.

Fish Inn biedt jou:

  • Een fulltime functie van 38 uur per week
  • Goede secundaire voorwaarde
  • Superleuke werksfeer met een jong team
  • Eigen verantwoordelijkheid

Voor meer info of wil je solliciteren, klik HIER.

Fishinn

 


 

Coming Soon

De Gerber Linedriver is een must-have voor elke visser. Deze compacte tool heeft zes essentiële lijnbeheerfuncties, alles wat nodig is om knopen te legen en lastige lijnen en haken te hanteren. Besteed dus minder tijd aan het knopen en houd meer vistijd over!

Klik HIER voor meer info over deze handige tool!

 


 

Ultracast naar een next level

Importeur/groothandel Ultracast heeft recent het team versterkt met de komst van Stefan Willemsen. Stefan (36) is bepaald geen onbekende in de hengelsportwereld. Velen kennen hem als oud-medewerker van Mega Fish Merksem en Fauna Hengelsport in Raamsdonksveer. Hij is een enthousiaste liefhebber van het zeevissen en fanatieke zeebaarsvisser.

Ultracast is een energieke groothandel en onder andere verdeler van de topmerken Cinnetic, HART, HTO en BKK. Dit onder de bezielende leiding van Didier Laroy. Klik HIER

 


 

Skirt it!

De skirted jig, In de USA en vele andere landen om ons heel al jaren een ouwe vertrouwde in de tackleboxen en veelal de ‘go-to’ jig van bass tournament vissers. In Nederland lijken we nu ook steeds meer vertrouwen te krijgen in die gekke jigkoppen met ‘siliconen draadjes’, oftewel de rok.

Skirted jigs zijn er in werkelijk 100-en variaties van vormen, gewichten, kleuren, haken etc, etc. Oorspronkelijk werden ze gebruikt om een rivierkreeft of ander schaaldier op de bodem te imiteren. Door verschillende technieken toe te passen kun je er bijvoorbeeld perfect een zwemmende kreeft mee nabootsen.

Voor meer uitleg over het vissen met skirted jij, check dan eens dit artikel van Freek Schoonderwaldt. Klik HIER voor de benodigde producten. 

 


 

Raven Fishing E-vent

Vrijdag 13 november (12:00) tot zondag 15 november (23:59) organiseert Raven Hengelsport in samenwerking met een groot aantal leveranciers een online E-vent genaamd Raven Fishing E-vent.

Omdat de fysieke hengelsport beurzen dit jaar niet doorgaan door COVID-19 heeft Raven Hengelsport besloten de handen ineen te slaan met de leveranciers om toch wat tofs te doen in de vorm van een digitaal event. Kortom, iets wat je niet wilt missen!

Zet ‘m in je agenda Roofmeisters en volg HIER alle ontwikkelingen van het Raven E Event.

 


 

No-action shad

Baars en snoekbaarsspecialisten weten dat zogenaamde ‘no-action shads’ de sleutel tot succes kunnen zijn op dagen wanneer de roofvis passiever is. De rustige subtiele actie van een goede v-staart kan op sommige dagen het verschil betekenen tussen regelmatig beet, of nooit actie krijgen. Met de IRIS V-Power is er vorig jaar een uitstekende no-action shad gelanceerd, om beter op alle situaties in te kunnen spelen is de IRIS V-Power er nu ook in een maatje groter!

Zet de IRIS V-Power 16 cm gerust in bij jouw snoekbaarsvisserij op de rivier!

De IRIS V-Power bestond al in 11 en 13 cm, maar daar is nu een 16 cm aan toegevoegd. Dit formaat is ideaal voor hen die graag pelagisch vissen, maar vergis je niet. Ook verticalend staat deze softbait prima zijn mannetje. Op dagen wanneer de rivier in de winter hard stroomt kan deze shad zomaar je dag redden!

De IRIS V-Power 16 cm is verkrijgbaar in 8 vangende UV-Actieve kleuren.

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom SPRO? Volg ze op YouTube, Facebook en Instagram.

 


 

Slider met een ratel

De Salmo Slider jerkbaits zijn terug te vinden in menig tacklebox. Van deze klassieker heeft Salmo nu de vernieuwde en verbeterde versie uitgebracht. Nog steeds heeft deze jerkbait een uitdagende flankende actie, en daar is nu een luide ratel bij toegevoegd. Deze ratel zal de meest passieve roofvissen over de streep trekken. Er was al een 8cm variant verkrijgbaar, maar daar is nu een versie van 11cm aan toegevoegd. Of je nu vist in kleine plassen of grote rivieren, overal doet dit kunstaas zijn werk.

Klik HIER voor meer info over deze klassieke jerkbait in een nieuw jasje.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl