Ben jij klaar voor echte Alpha hengels?

26/11/2023
Ben jij klaar voor echte Alpha hengels?

Savage Gear introduceert de SG6 Alpha serie! Een serie speciaal ontwikkeld voor alle visserijen op snoek, van jerkbaits tot ware monster aasjes zoals de grote trouts. Net als alle Savage Gear-hengels zijn de SG6 Alpha hengels perfect in balans en bieden ze gevoel en kracht samen. Ze zijn prachtig afgewerkt met kurken handvat en verder in een zeer modern jasje gestoken. Check ze in dit artikel!

Strakke afwerking en kurken handvat, iets wat je niet vaak meer ziet…

De Alpha serie is speciaal gemaakt voor het vissen op snoek. De SG6 serie heeft ook hengelseries voor andere visserijen, maar hier focussen we op de snoek! Binnen deze serie hebben zijn er de jerkbait, monster, pelagic cast, pelagic vertical, swimbait en big bait. Allemaal zijn ze uitgerust met hoogwaardige componenten zoals Fuji reelhouden en SeaGuide ogen. In dit artikel lichten we kort elk type even uit en waar ze in uitblinken, zodat jij precies weet wat je nodig hebt.

 

Voor de jerkbait> SG6 Alpha Jerkbait

Wanneer je veel met jerkbaits vist, is dit de hengel voor jou. Deze hengel heeft twee varianten, namelijk de 198 cm bij 30-90 gram en de 206 cm bij 50-140 gram. Waarbij de lichtere variant perfect is voor bijvoorbeeld  de polder en de zwaardere variant perfect is voor groot water en grote jerkbaits.

De Deviator Swim is niet een klassieke jerkbait, maar wel heel prettig te vissen aan de SG6 Alpha Jerkbait.

De SG6 Alpha Jerkbait heeft een super snelle actie, wat perfect is voor het vissen met jerkbaits. Op deze manier komt elke tik die je geeft met je hengel direct door op de jerkbait. Zo kun je ideaal actie geven aan je aas en vist een jerkbait een stuk makkelijker dan wanneer je met een zachtere hengel vist. Met het lichte gewicht kun je de hele dag smijten met je jerkbaits met het grootste comfort. Check hem HIER.

 

Voor monster aas> SG6 Alpha Monster

Met deze serie heeft Savage Gear een wel heel unieke serie op de markt gebracht, zeker de zwaarste uitvoeringen zijn bizar. De hengels zijn ontworpen voor de grote lappen kunstaas die Savage Gear produceert. Altijd al met gemak de 32 cm Roach en 30 cm Trout willen gooien? Dan is de Monster serie voor jou. Niet alle hengels binnen deze serie zijn zwaar, maar hier zullen we de focus leggen op de bruutste hengel die Savage Gear ooit heeft gemaakt.

De SG6 Alpha Monster is gemaakt voor het allergrootste rubber!

De zwaarste uitvoering in deze serie heeft een werpgewicht van 200 tot maar liefst 600 gram en een lengte van 259 cm. Met deze lengte heb je een flinke hefboom om goed haak te zetten, want snoeken kunnen hun tanden best diep in het rubber laten verzinken. Met deze hengel is goed haak zetten helemaal geen probleem. Check dit monster HIER.

 

Pelagic power> SG6 Pelagic

Binnen deze serie heeft Savage Gear twee hengels uitgebracht, de Pelagic Cast en Pelagic Vertical. Met live technologie vissen is op dit moment zeer populair en dat is niet alleen zo met snoekbaars. Ook snoeken laten zich goed pelagisch vangen en hier heeft Savage Gear op ingespeeld door speciale hengels te ontwikkelen voor het pelagisch vissen op snoek.

Wie dacht dat pelagisch vissen alleen voor snoekbaars was, think again!

De Pelagic Cast en Pelagic Vertical komen erg overeen in hun eigenschappen. Beide hebben een extreem snelle actie en heel hoge gevoeligheid. Het verschil zit hem in de lengte. De Pelagic Vertical is wat korter met zijn 195 cm, omdat je dicht bij de boot vist. De Pelagic Cast (voor het aanwerpen van signalen) is wat langer, omdat je toch op wat afstand soms haak moet zetten, daardoor is hij 229 cm lang. Beide hebben een werpgewicht van 40-140 gram en je checkt de Pelagic Vertical HIER en de Pelagic Cast HIER.

 

Voor de swimbaits> SG6 Alpha Swimbait

De swimbait hengel kan natuurlijk niet ontbreken bij Savage Gear gezien ze een aantal prachtige swimbaits in het assortiment hebben. Deze hengel heeft een snelle actie en is te krijgen in twee varianten. Beide varianten hebben dezelfde lengte van 241 cm. De lichtere variant heeft een werpgewicht van 80-150 gram en de zwaardere 130-250 gram.

Grote swimbaits zijn perfect voor deze hengel.

Een ideale hengel bijvoorbeeld als de zwaarste uitvoering van de SG6 Alpha Monster je iets te zwaar is en je wel met grotere swimbaits wilt gooien. Deze hengels zijn ook uitermate geschikt voor het trollen met groot aas door hun werpgewicht, actie en lengte. Benieuwd? Check ze HIER.

 

Voor de molen fanaten> SG6 Alpha Big Bait

Waar alle andere hengels binnen deze serie ontworpen zijn voor het vissen met reeltjes, zijn de SG6 Alpha Big Bait hengels gemaakt om te vissen met een molen! Groot aas wordt doorgaans geworpen met reels, echter blijven er altijd mensen die veel liever met een molen vissen. Voordeel is wel dat je veel verder kunt werpen met een molen, al snijdt de lijn wel flink in je vingers wanneer je met heel groot aas werpt.

Vis je wel graag op zulke dikke snoeken maar je hebt liever een molen? Check dan de Big Bait hengels!

Binnen deze serie heb je drie uitvoeringen, namelijk een 221 cm met 60-100 gram werpgewicht, een 243 cm met 70-130 gram werpgewicht en als laatste een 259 cm met 60-100 gram werpgewicht. Niet van die bizarre gewichten als bij sommige andere series, maar dat kan ook haast niet met een molen. Vis je dus graag met molens? Check dan zeker HIER deze serie.

 

Deze hengels zijn jaren getest door de top snoekvissers van Europa en pas toen ze perfect waren, zijn ze de markt op gebracht. Wij weten zeker dat Savage Gear met deze serie een topserie op de markt heeft gebracht die veel snoekvissers heel blij gaat maken! Check HIER de rest van de hele SG6 serie!