Beter roofviswater in België dan in NL?

04/11/2022
Beter roofviswater in België dan in NL?

Opeens zaten wij diep in België. De klus was geklaard en we hadden tijd over. Nu hadden we al goede verhalen gehoord over een winkel tussen Gent en Kortrijk, Hengelsport Lisarde, en besloten we daar eens een bezoek te brengen. Hoe staat het in deze streek met de roofvis vangsten?

Door Team Roofmeister

22 september vond de Open Street Gent weer plaats, een supertof Streetfishing event down town in de Bloemenstad. Het werd wederom een wedstrijd om van te watertanden met niet alleen veel roofvis, maar ook exemplaren van mooi formaat. Van Belgen weten we dat velen naar Nederland gaan voor hun roofvispassie, maar de vraag rijst eens te meer, is dat wel nodig?

Dit slag snoekbaars tijdens een Streetfishing wedstrijd is niet verkeerd. Gelijktijdig vond er een SF wedstrijd plaats in Hellevoetsluis. Deelnemers daar zouden hier een moord voor hebben gedaan om het maar zo te zeggen. FOTO: Didier Laroy

Een ruim en overzichtelijk opgezette zaak, inclusief waterbak om kunstaas te testen. Dat zou verplicht moeten zijn.

De visserij in de omgeving van Gent kenmerkt zich door een heuse finesse aanpak.

Wij waren op bezoek bij Lisarde Hengelsport te Waregem onder de rook van Gent (tussen Gent en Kortrijk) en raakten in gesprek met Olivier Lisarde. Nu is Open Gent elk jaar weer een succes, maar is er volgens Olivier in de omstreken super goed roofviswater te vinden.

Olivier staat bekend als een zeer fanatieke roofvisser met oog voor elke soort.

Jawel, ook Vlaamse zeebaars krijgt aandacht. Benieuwd naar de visserij aan de Belgische kust, vraag Olivier om tips.

Natuurlijk komt er al snel een telefoon bij en scrollen we door een eindeloze reeks aan fraaie roofvisplaten. Opvallend is hier toch wel de kanaalvisserij, volgens onze bescheiden mening niet bepaald een visserij waar Nederlanders zich in specialiseren. We kunnen niet wachten om van Olivier de fijne kneepjes er van te leren. Zo’n monotone bak water kan ons toch echt wel afschrikken, maar het loont de moeite om hier je geluk te beproeven, o.a. getuige de foto’s van Olivier.

Ontwikkeld door en voor de bellyboat visser. Op de achtergrond een wand met hengelonderdelen waar de klant zelf uit mag kiezen.

De HTO Labrax Special, juwelen voor de zeebaarsvisser.

Illex zover het oog reikt.

De ruim opgezette winkel is officieel een all round hengelsportzaak, maar Olivier wijst met een knipoog naar de karperafdeling op de eerste  verdieping en het witvismateriaal achter in de winkel. Roofvissen is 100% zijn ding. Als we hem vragen om echt iets exclusiefs, dan pakt hij een custom made bellyboat hengel, tot in detail ontwikkeld voor deze visserij. Dat is nog niet alles, aan een wand allerlei hengelonderdelen waaruit jij kunt kiezen om de voor jou perfecte hengel te laten maken. Hoe vet is dat?!

Zo ongeveer het hele terminal tackle assortiment van BKK.

In het assortiment ruim op voorraad de gekende merken zoals Spro, BKK, Westin, Savage Gear, HTO, Berkley, Shimano, maar ook  exclusievere merken zoals Reins, Illex, Momoi, LMAB en meer van dat moois. Een rijk gesorteerde winkel zodoende en meer dan een bezoek waard. Nog mooier, wil je een beetje op weg geholpen worden in deze streek voor goede wateren, Olivier is zeker niet de beroerdste om je tips en tricks te geven.

 

Nog even geduld, maar binnenkort komt er een next level webshop bij voor Hengelsport Lisarde. Stay tuned. Adres: Pijkstraat 75/77 8790 Waregem.