***Breaking news*** Record roofblei van 92 cm!

21/07/2020
***Breaking news*** Record roofblei van 92 cm!

Het is en blijft lastig om een grote vis als een record te betitelen. Zeker op wereldniveau. Oké, we hebben de zogenaamde International Game Fish Association, die een lijst bijhoudt, maar die rekent in gewichten. Hoe dan ook hebben wij niet eerder een roofblei gezien van dit kaliber… 92 cm. Holy f*ck!

Nope, niet in Nederland, maar in de Slowaakse rivier de Váh. Igor ‘Piker’ Gulan was de gelukkige. Op dat moment was roofblei niet eens zijn targetvis, Igor had zijn pijlen gericht op kopvoorn. Maarrrr… die was die dag maar passief en ondertussen merkte hij dat roofblei wel actief was.

Hoe bedoel je een oude strijder?

Igor was op dat moment aan het werpen met een Goby Crank van Savage Gear. Toen de snoeiharde aanbeet, gevolgd door brute kracht in de stroming. BAM! 92 cm zilveren power! Krankzinnig, echt een oude strijder. Check alleen die gerafelde staart al. Een 100% karaktervis.

Op jacht naar kopvoorn, maar die was die dag niet op haar actiefst.

Het huidige Nederlands record roofblei op naam van Oscar Wissink van Lureparts.nl.

Een record? Volgens Igor niet. In 2004 ving Igors oom een roofblei van 95 cm. En het Slowaaks record zou op maar liefst 99 cm moeten staan. Pfff… Daar kunnen wij in Nederland alleen maar van dromen met op dit moment het Nederlands record roofblei van 87 cm, gevangen door Oscar Wissink van Lureparts.

Volg Igor op Facebook en Instagram voor nog meer brute vangsten.