Dat PR verdient een standbeeld en dat kan nu!

14/12/2021
Dat PR verdient een standbeeld en dat kan nu!

Een passie binnen een passie, we kennen het van vliegbinders en vissers die zelf kunstaas maken. Sportvisser Edwin de Werk gaat nog een stapje verder en maakt metalen vissculpturen met de hoofdletter K van Kunst!

Door Edwin de Werk

Tijdens één van mijn trips in het buitenland zag ik een paar prachtige vissen aan de muur hangen in een restaurant en dacht: ‘Die wil ik ook hebben.’ Bij terugkomst in Nederland ging ik Googlen en tot mijn verbazing kon ik niet echt iets vinden met de juiste kwaliteit en uitstraling.

Dat kon ik ook, en… Beter!

Mijn tweede gedachte: ‘Dat ga ik het zelf maken.’ Zo gezegd, zo gedaan, zou je denken. Dat viel toch nog vies tegen. Het heeft zeker een halfjaar geduurd voordat ik de juiste apparatuur had (o.a. een plasmasnijder en -tafel) en deze ook goed genoeg kon bedienen. Dit met als doel het maken van herkenbare vissen. En dan heb ik het verder nog niet over de verschillende soorten staal, schuren, spuiten, lakken, verschillende diktes snijden, etc. Mijn werkende leven had zich tot dan toe voornamelijk op kantoor afgespeeld en ik had voor het eerst in mijn carrière vieze handen, maar ik vond het heerlijk.

 

Webshop assortiment

Je PR aan de muur? Vet toch?!

Per 1-10-2021 is de webshop www.eworx.nl  online en daar verkoop ik nu deze prachtige vissen.  Mijn assortiment bestaat  uit een exclusief aantal zoet- en zoutwatervissen die ik zelf veelal ook gevangen heb in Nederland en daarbuiten. Deze zijn te verkrijgen in o.a. aluminium en staal en zijn standaard 50 tot 70 cm lang. Wil je groter, ook geen probleem natuurlijk.

Heb je een suggestie voor een vis die niet mag ontbreken in het assortiment laat het me dan weten via info@eworx.nl

 

Kwaliteit is belangrijk

Eigenhandig gemaakte, ambachtelijke vissen maken is waar ik van ben! Geen Ali-Express kwaliteit maar oerhollands vakwerk met oog voor detail. Ik gebruik voornamelijk 2 mm dik Aluminium, staal, RVS of Cortenstaal.

Elke denkbare vissoort kan ik maken!

Ik doe alles zelf, van ontwerp tot aan het inpakken en daarbij gaat het om de details.
Ontwerp ok (check), goed uitgesneden (check), glad geschuurd (check), alles strak in de lak (check), leuk bedankkaartje erbij (check) en dan stevig inpakken zodat het onbeschadigd bij de klant aankomt.

Die 50’er baars vereeuwigd als standbeeld?

Jammer dat de dames soms minder gecharmeerd zijn van een vis aan de muur, maar dan is een mooi alternatief om de vis op een standaard te zetten, minder prominent en toch stijlvol aanwezig. Ik focus mij nu primair op het maken van (roof)vissen maar doordat ik alles zelf ontwerp en maak kan ik op verzoek in principe iedere vis maken die je je maar kunt wensen.

Van A tot Z is de kwaliteit gewaarborgd!

Laatst bijvoorbeeld op verzoek een barbeel gemaakt voor een liefhebber of een hele grote walvishaai. Of die PR-snoek die iemand in zijn man-cave wilde hebben hangen, dat zijn mooie dingen om te maken.

 

Wil jij ook een op maat gemaakt en uniek stuk thuis hebben hangen of staan? Mail dan naar info@eworx.nl of ben je gewoon nieuwsgierig wat er allemaal in de webshop te koop is, klik HIER.