Softbaits voor alle situaties – Classics en newbeez

10/05/2022
Softbaits voor alle situaties – Classics en newbeez

Er zijn zoveel manieren om vis te vangen en zoveel stukken kunstaas om dat mee te doen. Elke techniek vereist weer een ander type kunstaas. Dit keer lichten we meerdere softbaits van Quantum uit voor alle situaties!

Natuurlijk kun je sommige softbaits heel breed inzetten, van verticaal tot werpend. Om het makkelijk te houden, bespreken we alleen de softbaits die in onze ogen geknipt zijn voor een bepaalde techniek!

 

Een snoek klassieker> Twinler

Hij is alweer een tijdje terug van weggeweest. We kunnen toch toch wel stellen dat de Twinler een van de meest iconische softbaits is voor snoeken. Hier zijn meerdere monsters op gevangen en vele vissers kijken met een glimlach terug op de goede vangsten die ze met de Twinler hebben geboekt.

De Twinler is terug van weggeweest!

Het grote profiel en de verleidelijke wapperstaarten maken deze softbait een absolute killer. Grote snoeken laten zich over het algemeen goed vangen op groot kunstaas wat je tergend langzaam kunt vissen. Zeker als het water begint af te koelen is dit een stuk kunstaas die je zeker niet moet vergeten! Klik HIER voor meer info!

 

Lekker verticalen> Quantum Q-fish 13

Op sommige dagen zijn shads met een vorkstaart onverslaanbaar. De eigenlijk niet aanwezige actie is juist wat de snoekbaars wilt als ze voorzichtig zijn. Het verbeterde ontwerp van de Q-fish 13 is nu nog aantrekkelijker en is gemaakt volgens het model van de moeder der moeder van de no-action softbaits – de originele Mann’s Fine-Fish.

Killers op dagen dat de snoekbaars even wat voorzichtiger is.

Het onmiskenbare slanke lichaam heeft een afgevlakte rug, die tijdens de afzinkfase bij het verticalen de shad wat afremt doordat de rug breder is dan de onderkant. De kenmerkende staart heeft uiteraard de V-vorm, waarbij de uiteinden vrij dicht bij elkaar liggen en spits naar achter lopen. Natuurlijk kun je met deze shad ook experimenteren op een dropshot of zelfs een Carolina rig! Klik HIER voor meer info!

 

Finesse op baars> 4 Street B-ASS Craw

De B-ASS Craw imiteert precies een kreeft.

Zeker nu de finesse technieken op baars zo populair zijn, worden creaturebaits veel gebruikt. Baars aast graag op kreeftachtigen en de B-ASS Craw imiteert precies een kreeft!

Combineer de craw bijvoorbeeld met een skirted jig!

De scharen van de craw zijn drijvend, dit zorgt ervoor dat deze rechtop gaan staan onder water en zo lijkt het net op een echte kreeft die zichzelf probeert te verdedigen. Door het brede profiel ligt deze kreeft mooi stabiel in het water zodat je hem met meerdere finesse technieken feilloos kunt vissen. Denk bijvoorbeeld aan de Texas rig, Carolina rig of cheburashka rig. Of doe eens gek en combineer de craw op de 4 street Rubber Jig voor optimale attractie! Voor meer info, klik HIER.

Sharpshooten> Pelagic Shad

De Pelagic Shad is speciaal gemaakt voor het pelagic vissen.

Sommige vissers zijn er helemaal verslingerd aan en sommigen vinden het geen vissen meer, het pelagic sharpshooten. We kunnen er alleen niet omheen, het is nou eenmaal dodelijk effectief en je filtert de echt grote vissen er makkelijker uit. Vergis je niet! Deze shads kun je ook prachtig gebruiken voor de bijhengel tijdens verticalen.

De Pelagic Heads zijn ook los te krijgen als je liever zelf je shads rigt!

Deze Pelagic Shad komt al meteen perfect gemonteerd met loodkop die er precies op past en een zeer handige en stevige rig met dreg. Deze dreg zit met speciale spikes in de shad zodat alle drie de haakpunten bloot liggen voor betere inhaking! Ze zijn beschikbaar in 21- en 25cm uitvoeringen en zes aantrekkelijke kleuren. Rig je je shads liever zelf? Quantum verkoopt hun mooi ontworpen loodkoppen ook los! Meer info over de Pelagic Shad? Klik HIER.

Lekker werpen> 4 Street B-ASS Shad

Schoepstaarten zijn misschien wel het meest veelzijdig van alle shads. Je kunt er werkelijk alles mee doen en alles mee vangen. De 4 Street B-ASS Shad is niet anders!

De 4 Street B-ASS Shad, lekker veelzijdig!

Zeker als je graag aan streetfishing doet, of gewoon graag werpt op snoekbaars en baars, dan is dit een lekkere keuze. De shad is voorzien van een speciale geurstof voor extra attractie. Zelfs de kleinste bewegingen en een geringe hoeveelheid stroming laten dit kunstaas al verleidelijk bewegen. Ze zijn verkrijgbaar in 5,6 cm, 6,1 cm, 9,15 cm en 11 cm. De kleinere versies imiteren optimaal het kleine visbroed vroeg in het seizoen en staan garant voor goede vangsten aan baars, de grotere versies zijn geschikt voor het vissen op baars en snoekbaars.

 

Met al een paar modellen ben je al voorbereid op vele omstandigheden en technieken. Quantum maakt het ook nog eens makkelijk door softbaits te verkopen voor werkelijk alle situaties! Check HIER de website en HIER de Instagram pagina.