De meest bizarre stukken kunstaas – Deel I

15/04/2022
De meest bizarre stukken kunstaas – Deel I

Ja ja Roofmeisters, alles ziet er tegenwoordig fantastisch uit qua kunstaas. Maar soms lijken we te vergeten dat die rovers echt niet zo lastig zijn. Op sommige dagen hoeft er maar iets te bewegen in het water en ze pakken het. Zie hier de meest bizarre stukken kunstaas waar rovers op zijn gevangen. Of kun je het eigenlijk wel kunstaas noemen?

 

Toys for boys> Mr. Limpy

Misschien wel een van de meest virale visfoto’s ooit!

Misschien wel de meest bizarre is van Alex Drapers. Hij heeft letterlijk een dildo gepakt en er een loodkop opgezet. Hiermee is hij op kabeljauw gaan vissen en niet zonder succes! Check HIER het filmpje op zijn Instagram waarin hij onderwater beelden heeft van een kabeljauw die op zijn dildo duikt. Zo makkelijk kan het soms zijn!

Ploppend door het oppervlak> Savage Gear Suicide Duck

Net een echt jong eendje… Photo credit: Fishingstore.pl

Misschien niet de meest bizarre uit de lijst, maar zeker voor een stuk kunstaas wat ‘gewoon’ in elke winkel ligt, is het wel een hele vreemde eend in de bijt! De Savage Gear Suicide Duck is een stuk kunstaas wat door het oppervlak gevist wordt. De achterste pootjes draaien snel rond en maken een hoop kabaal. Jonge eenden staan zeker op het menu van de snoeken, dus natuurgetrouwer krijg je het haast niet. Check ook zeker even DIT filmpje voor een paar bizarre aanbeten op dit stukje kunstaas!

Zagen door het water> de Suick

Een beetje raar voor ons misschien, maar in de Verenigde Staten zijn vissers er gek op! Photo credit: Suick.com

Een van de meest klassieke jerkbaits ter wereld is voor ons Europeanen ook wel een gekke. Wij zijn een actie van links naar rechts gewend met onze gliders en hybrides. De Suick, geboren in 1920 in de Verenigde Staten heeft een andere actie, dit langwerpige stuk hout gaat van boven naar beneden. Bij elke tik van de hengel duikt deze jerkbait fel naar beneden om vervolgens weer heel langzaam omhoog te drijven. Achterop zit een stalen plaatje die je kunt buigen zodat je zelf de actie kunt aanpassen.

Lomp, lomper, lompst> Tuna swimbait

‘Ga je haaien vangen ofzo?’ Dat is wat Sean regelmatig te horen krijgt :).

Sean Wit is natuurlijk een ware snoek expert en zeker als het aankomt op gigantisch kunstaas, voelt deze man zich als een vis in het water. Grote swimbaits leveren hem keer op keer grote snoeken op. Dit keer heeft hij een wel heel apart stuk kunstaas weten te vinden. In DEZE video gaat hij vissen met een swimbait in de vorm van een tonijn en met succes! Wat zo bizar aan dit kunstaas is, is dat deze swimbait gewoon ffies 40 cm lang is en 1,1 kg zwaar! Check ook zeker even zijn Instagram voor de gaafste foto’s van de dikste snoeken.

Voor alle Pokémon fans> Pikachu

Water en elektriciteit gaan niet zo goed samen, maar het brengt de rovers zeker in shock! Photo credit: Tacklewarehouse.com

Velen zullen Pikachu wel kennen van de Pokémon series die al jaren op TV zijn, dit schattige muisje is nu ook omgetoverd tot kunstaas! Hij zwemt mooi van links naar rechts door het oppervlak en bootst eigenlijk gewoon een zwemmende muis of rat na. Hoe gaaf is het dat er nu gewoon kunstaas is van een van de meest iconische series uit de jeugd van vele jongeren?!

 

En jullie dan?

Natuurlijk zijn er nog veel meer bizarre stukken kunstaas, maar het is ook wel zo leuk als je er daadwerkelijk mee kunt vissen en vangen. Deze stukken kunstaas hebben dat stuk voor stuk bewezen. Wij dagen je uit om zelf te proberen een bizar stuk kunstaas te vinden en er vis op te vangen! We zijn benieuwd naar de resultaten!

 

Stuur je foto met tekst op naar info@roofmeister.nl en wie weet maken we nog een artikel met jullie foto’s!