Deze jerkbait maakt snoeken gek!

15/11/2022
Deze jerkbait maakt snoeken gek!

Jerkbaits zijn fantastische stukken kunstaas. Op sommige dagen zijn ze regelrecht onverslaanbaar. Er is iets met jerkbaits dat de snoeken gek maakt. De links-rechtse actie en soms harde ratel triggert een bepaalde agressie in snoeken waardoor ze echt ongenadig hard over je jerkbait kunnen schuiven. 

Op en top jerkbait van River2Sea.

Het Amerikaanse merk River2Sea richt zich op het produceren van hoogwaardig kunstaas. Misschien ken je ze wel van de welbekende Whopper Plopper. Dit is lang niet het enige ingenieuze kunstaas wat ze hebben ontwikkeld. De ICBM (Inter Continental Ballistic Minnow) jerkbait is een van hun nieuwste toevoegingen aan hun assortiment.

 

Unieke actie

De ICBM jerkbait is anders dan andere jerkbaits, deze jerkbait heeft verschillende manieren om snoeken, maar ook andere rovers te triggeren. Met zijn 12 cm en 42,5 gram is dit een snack voor bijna alle rovers in onze wateren. Er zijn meerdere effectieve manieren om deze hardbait binnen te vissen.

Op de Roofmeister trip was er een dag dat de (blauwe gekleurde) ICBM een flinke voorsprong had op ander kunstaas. Helaas parkeerde Sjoerd hem daarna aan de bodem. Zucht…

Door te variëren bij het binnenhalen, kun je verschillende acties in het kunstaas krijgen. Je creëert door met je hengel rustig te tikken en de lijn net wat slap te laten vallen de typische walk the dog actie van een jerkbait. Als je het kunstaas af en toe stil laat vallen, kun je de snoek de kans geven om eroverheen te schuiven. Het aas zinkt met ongeveer 30cm per seconde, dus laat hem niet te lang hangen! Rustig binnendraaien kan ook, dan zwemt het kunstaas mooi heen en weer en laat het zijn flanken zien als een ontsnappend prooivisje.

Ook grote snoeken lusten deze jerkbait wel!

Wat niet veel mensen doen, maar wat wel dodelijk kan zijn, is een lange haal maken met je hengel om vervolgens het kunstaas helemaal stil te laten vallen. Zo imiteer je al helemaal een ontsnappend en gewond prooivisje. De jerkbait komt door de harde haal van de hengel ook wat naar de oppervlakte en dit kan een snoek echt helemaal gek maken.

 

Deze unieke jerkbait is dus in staat om snoeken flink te triggeren! Ook is deze makkelijk te vissen op verschillende manieren. Check even de Instagram pagina en de website van River2Sea voor gave updates van hun producten.