Dit is betaalbare, hoge kwaliteit tungsten!

30/01/2024
Dit is betaalbare, hoge kwaliteit tungsten!

Maak kennis met het Zwitserse merk met Nederlandse afkomst, Toppies! Dit familiebedrijf richt zich op het maken van duurzame en milieuvriendelijke vismaterialen. Denk hierbij aan tungsten en shads die vrij zijn van weekmakers en pvc. Wat drijft de familie om deze producten te maken en wat kunnen we van dit jonge bedrijf verwachten? 

 

Roofmeister> Wie zijn jullie als bedrijf en hoe zijn jullie op de naam gekomen? 

Toppies is in 2019 opgericht in Zwitserland, maar de naam komt van onze Nederlandse afkomst. Onze familienaam is ‘Van Den Top’ en onze vader noemde de familie altijd liefdevol de ‘Toppies‘. Het was voor ons broers dan ook een logische keuze om ons familiebedrijf zo te noemen.

De broers Van Den Top zetten zich in voor een duurzamere visserij!

Ondertussen hebben we geweldige mensen die ons begeleiden op onze weg, ook op de Nederlandse markt. Zoals Marvin bijvoorbeeld, die de vertegenwoordiging van Toppies en wedstrijdorganisaties in Nederland op zich heeft genomen. We houden meer van vissen dan van wat dan ook. Samen een merk runnen als een familie met vrienden is het mooiste voor ons. En als we een kleine bijdrage kunnen leveren aan duurzamere visserij, dan maakt dat ons nog gelukkiger. 

Roofmeister> Wat is voor jullie belangrijk voor Toppies als merk? 

Zomaar een greep uit het assortiment. Sowieso een duidelijk herkenbare verpakking.

Klanten kunnen op één ding vertrouwen: welk product ze ook bij ons kopen, het is altijd loodvrij en zoals je al zei, het kunstaas bevat geen weekmakers of pvc. De focus ligt zeker op duurzaamheid. Aan de andere kant hebben de gebruikte materialen ongelooflijke voordelen bij het vissen, maar je moet er wel een beetje vertrouwd mee raken. Ons doel is om mensen hiervan bewust te maken. 

Ook hoge kwaliteit hengels zijn op voorraad.

We hebben in ons assortiment ook hengels van hoge kwaliteit, waar we al onze passie en kennis in hebben gestopt. De tevredenheid van onze klanten is voor ons het belangrijkste. 

Roofmeister> Kun je ons meer vertellen over de voordelen van tungsten als alternatief voor lood? 

De dichtheid en hardheid van het materiaal zijn de grote voordelen! Er kunnen bijvoorbeeld zelfs kleinere jigkoppen worden gebruikt voor kleine softbaits, want ze zijn slechts half zo groot als lood met hetzelfde gewicht! Een shad met een schoepstaart kan dus zijn volledige potentieel halen en wordt niet langer beïnvloed door de waterverplaatsing van een te grote kop. 

Tungsten is veel harder en zwaarder dan lood, hierdoor voel je de bodem beter en kun je vissen met een kleiner kopje.

Een ander groot voordeel is de hardheid! Hierdoor kun je de bodem in het water perfect aftasten. Als je bijvoorbeeld met een tungsten bullet weight (of het zeer harde brass alternatief) aan de Carolina rig vist, dan kun je alles voelen! Je kunt voelen of je op stenen vist, op een zandige bodem of op mosselbanken waar de grote baarzen liggen. Als je dit voordeel weet te benutten, dan zul je meer vis vangen. Meer controle over wat er onder water gebeurt = meer vis. 

Roofmeister> Van welke producten kunnen mensen jullie kennen? 

De Jighead is één van de populairste producten.

Eén van de bestsellers is de Jighead, die is uitgerust met een baitholder die je softbait perfect vasthoudt, maar het niet meer kapot maakt zoals conventionele baitholders. Check hem HIER. Of ’s werelds eerste tungsten dart jig, die fantastisch door het water schiet. Check hem HIER.

Roofmeister> Kunnen jullie ons een voorproefje geven van leuke producten die gaan komen? 

Het is nog een beetje geheim, maar we zijn verheugd dat we het hier als eerste kunnen aankondigen. Onze eerste pintail softbaitPintius” komt binnenkort op de markt. Deze is ontwikkeld voor de dart jigs.

De eerste tungsten dart jig ter wereld en de nieuwste Pintius shad!

Tijdens de testfase heeft hij echter ook ongelooflijke vissen opgeleverd op de dropshot rig en vooral op de Carolina en Texas rig! Hij is uit licht drijvend materiaal gemaakt en kan dus zowel net drijvend boven de bodem als staand op de bodem worden gevist, afhankelijk van de gekozen haakmaat. 

Roofmeister> Hoe zien jullie de toekomst van loodvrije en duurzame producten in de hengelsportindustrie?

Door aankomende wetswijzigingen en initiatieven zoals die van Sportvisserij Nederland is de verandering in volle gang. We willen laten zien dat het mogelijk is om innovatief te zijn als één van de weinige familiebedrijven zonder grote investeerders. Ons doel is altijd om onze producten een beetje te verbeteren.

Bij Toppies proberen ze altijd te verbeteren en te verduurzamen. Of het nou verpakkingen zijn of shads, we doen ons best!

Of het nu duurzamer is, nieuwe materialen of nieuwe verpakkingen, we proberen het maximale eruit te halen. We zijn blij dat we deel uitmaken van deze beweging en deze op een positieve manier kunnen laten zien. 

 

We gaan hoe dan ook verduurzamen met zijn allen en door dit soort producten gaan we zeker de goede kant op! Check HIER de website van Toppies en zie wat er nog meer gemaakt wordt.