Hoe belangrijk is een fishfinder voor Luc Coppens?

21/02/2023
Hoe belangrijk is een fishfinder voor Luc Coppens?

Garmin is al een aantal jaar sterk aan het stijgen in populariteit. Niet alleen vanwege de PS30 en Livescope, ook de SideView is sterk verbeterd . Dit heeft veel vissers de rede gegeven om met Garmin te gaan vissen. Zo ook Luc Coppens. Wij stelden hem een aantal vragen over zijn Garmin unit.

 

Roofmeister> Hoe belangrijk is een fishfinder voor jou?

Zonder fishfinder kunnen we ons de hedendaagse visserij niet voorstellen natuurlijk, het is een gegeven dat er minder vis zit dan pakweg 15 jaar geleden en de vis die er zit wordt ook redelijk bevist, waardoor hengeldruk ontstaat, zelfs op de grote wateren. Dus een fishfinder is belangrijk om aasvis te vinden, maar ook structuren en waterplanten waar roofvis zich graag ophoudt.

 

Roofmeister> Welke functies van Garmin zijn in jouw visserij erg belangrijk en waarom?

Zoals ik zeg, zoek ik graag structuren en aasvis en daar is de Garmin SideView zeer goed voor. Scholen vis of groepjes vis zijn met die SideView ook goed te vinden.

Ik zoek graag naar structuren en aasvis, hier zij je een schooltje aasvis links van de boot.

Het kost wat oefening en ervaring om het scherm goed te interpreteren, maar dit is een enorm belangrijke functie als je hem eenmaal door hebt.

 

Roofmeister> Wat betekent de LiveScope voor jou in je visserij? Heeft het je visserij erg verbeterd en in welke opzichten?

Ik gebruik de LiveScope minder dan de meeste pelagic vissers, omdat ik een meer technische visser ben. Ik vis graag werpend en met finesse. Als ik de LiveScope gebruik, is het dan ook meestal in de forward functie. Deze gebruik ik dan meer om vis te lokaliseren en om dan die richting uit te gooien.

Ik vis graag met finesse. De Garmin LiveScope gebruik ik vooral om vis te lokaliseren.

Al zoekend wil ik nog weleens de LiveScope en de SideView tegelijk gebruiken, soms zie je een vis niet op de LiveScope maar wel op de SideView of juist net andersom.

 

Roofmeister> Welke functie zou je nu absoluut niet meer zonder kunnen en waarom?

Als ik echt zou moeten kiezen, dan zou ik voor mijn visserij de SideView het meest missen omdat die precies de informatie kan geven die ik nodig heb in mijn visserij. Mensen die dit niet gebruiken, raad ik aan daar meer tijd in te steken en al doende zal je veel leren en enorm verbeteren in je visserij!

“Mensen die dit niet gebruiken, raad ik aan daar meer tijd in te steken…”

Verder wil ik nog zeggen dat ik niet zonder de dieptekaarten van Garmin zou kunnen. Deze geven veel informatie en maken een groot water vaak klein en overzichtelijk.

Met de dieptekaarten van Garmin kan ik thuis in de Active Captain app m’n huiswerk doen.

Je kunt als het ware thuis al stekken voorbereiden die mooi op de kaart staan, dit heeft me al veel mooie vissen opgeleverd. Garmin biedt de app Active Captain aan op je telefoon en daar kun je op een makkelijke manier al je eigen waypoints zien en je waterkaart, zo zit ik s’ avonds op de bank dikwijls te kijken waar er interessante stekken zijn.

 

Bedankt Luc voor de nuttige info over je Garmin unit. Volg deze roofvis legend ook even op zijn Instagram en neem HIER een kijkje op de website van Garmin voor meer informatie over de verschillende functies en units.