Fox Rage Warrior 2 Spin – meer dan een mooie ‘instaphengel’!

28/09/2018
Fox Rage Warrior 2 Spin – meer dan een mooie ‘instaphengel’!

De Warrior 2 spin is een serie hengels bestaande uit goed kwaliteit carbon, hierdoor zijn ze uiterst licht van gewicht. Met als lengtes bestaande uit 210, 240 en 270 en als werpgewichten variërend vanaf 5-15 gram werpvermogen tot 20-60 gram werpvermogen! Ik heb de 210 cm 15-50 gram mogen testen en die is mij goed bevallen!

Door Lucas Wijfje

Specificaties:

Merk: Fox Rage
Naam: Warrior 2 Spin
Variant: Snoekhengel
Lengte: 2,10 m en 2 delig
Gewicht: 15-50 gram werpgewicht
Prijs: €49,99

Mijn eerste indruk van deze hengel was goed te noemen, de uitstraling sprak mij zeker aan en ik vind ze voor hun prijs verrassend gevoelig! Er zit een mooi stevig kurken handvat op dat lekker in de hand ligt. De balans van de hengel is ook goed in evenwicht.

In principe meer dan een mooie hengel voor deze prijsklasse. Het enige wat een minpuntje zou kunnen zijn is dat er geen haak oogje op de hengel zit, zelf vind ik een haakoogje altijd wel zo prettig.

Al bij de eerste aanblik zag ik dat de Warrior in zijn prijsklasse een prima hengel is. 

De proef op de som

Natuurlijk ben ik met deze hengel op pad geweest! En, zo positief als ik was over de uitstraling zo positief was ik ook zeker toen de hengel in actie kwam! Ik heb deze hengel op vele manieren getest, van klein tot groot kunstaas en van licht tot relatief zwaar kunstaas en de resultaten waren niet anders dan goed te noemen.

Niet zo groot als hun tropische famili, maar toch niet minder dan respectabele formaten.

Sterker nog, ik ben simpelweg positief over deze hengel! Ik heb er een paar mooie snoeken mee gevangen en ondanks dat deze hengel een redelijk hoog werpgewicht heeft en strak is, heeft hij een zeer mooie parabolische actie tijdens de dril.

Ook grotere spinners viste ik vrij gemakkelijk met deze hengel. Vaak merk je dat dit slag kunstaas te heftig aan de hengel trekt, maar de Warrior weerde zich kranig. Evenzo wat betreft het kleinere kunstaas.

Een prima allroundhengel op het gebied van snoekvissen. 

Aanschaf

Er zijn een relatief groot aantal winkels in Nederland die deze mooie prijskwaliteit hengeltjes verkopen voor een adviesprijs van maar €49,99. Je zou het haast niet zeggen, maar voor deze prijs heeft deze hengel niet tot nauwelijks minpunten.

Strak en toch parabolisch. Uiterst prijsvriendelijke en simpelweg waar voor je geld!

Slotsom

Kortom een mooie prijskwaliteit hengel voor met name de snoekvisserij! Dus ben jij op zoek naar een mooie allround spinhengel voor de snoekvisserij en je wilt er niet een te hoog bedrag aan uitgeven, dan is dit zeker een aanrader!