Geniale baarsstok & topper voor alle waterlagen – Roofmeister Top Gear

08/01/2021
Geniale baarsstok & topper voor alle waterlagen – Roofmeister Top Gear

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Lichtgewicht reeltje

De Concept C2 van 13Fishing is met 167 gr zeer geschikt voor je ultra light set-up. Kleine aasjes gooi je hier zonder problemen mee weg. Het binnenwerk van dit esthetische wondertje is voorzien van een Bulldog drag systeem die goed is voor 11kg en heeft hij een een Cast Iron Carbon Frame wat zo sterk is dat je zonder problemen je PR ermee uit het water trekt! Lange dagen worden een eitje met dit lichtgewicht reeltje!

Klik HIER voor meer info over deze innovatieve reel!

 


 

Arends ogen

Wat moet een roofvis crack vanuit de (belly)boot vandaag de dag nog zonder fishfinder? Inderdaad, vrij weinig. Zo ook topperArend van der Heijden van Rapala/Storm. In deze video geeft hij uitleg over zijn Lowrance HDS unit en somt hij de features op die hij veel gebruikt voor zijn visserij.

Kijk op de website van Lowrance voor meer info over het aanbod aan fishfinders of de andere producten.

 


 

XXL visboot

De Yamaha Buster XXL is met recht een boot uit de buitencategorie. Roofmeisters Sjoerd Beljaars en Bas Westerveld gingen een dag op pad, en hebben deze video gemaakt waarin 5 sterke punten van deze sublieme boot worden uitgelegd:

Voor meer info over de Buster XXL, klik HIER.

 


 

Licht in het donker

Jawel dames en heren. De langverwachte video met roofvisbaas Volkmar Strikkers is live. Zie onder. Een vissessie waarbij alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Een reportage waarbij het bijna onmogelijk is een goede uitleg over iets op te nemen, omdat de ene aanbeet de andere opvolgt. Grote snoekbaars en… vooral veel. Een van onze vetste sessies tot nu toe, in het donker op de rivier met roofvisbaas Volkmar van Raymarine!

Volkmar maakt gebruik van een Raymarine Element fishfinder. Deze unit staat bekend op haar vele interessante features, gebruikersgemak en gunstige verkoopprijs. Natuurlijk laat Volkmar in de video de werking van de Element zien, met name de hoge resolutie SideVision beelden zijn waanzinnig!

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine


 

Geniale baarsstok

 

De Yasei LTD serie is inmiddels ruim een jaar op de markt, genoeg tijd om een goed oordeel te vellen over deze range hengels van Shimano. Lennard Ringnalda heeft de hengel inmiddels behoorlijk aan de tand gevoeld: “Een van de hengels uit de LTD range is de ‘Perch finesse softbait’ en zoals de naam al zegt, is deze hengel bedoeld voor de finesse visserijen op baars.  In de praktijk blijkt deze hengel een ware aanvulling te zijn op het reeds bestaande assortiment. De actie van deze hengel is tweeledig. De souplesse van het topdeel doet je al gauw denken aan de feeder-visserij op witvis en lijkt op het eerste oog fragiel, maar niets is minder waar. Het wegzetten van het, op de blank genoteerd, werpgewicht kan op volle kracht door de Shimano Taftec-alfa top.
Het grootste voordeel van deze topactie blijkt uit het moment wanneer je een aanbeet krijgt. Bij het krijgen van een aanbeet op de Carolina rig, wacht je over het algemeen een moment voordat je aanslaat. Je laat de vis als het ware wegzwemmen met je aas voordat je de haak zet. Op dit moment is het belangrijk dat de vis zo weinig mogelijk weerstand voelt, want bij een te hoge weerstand zal de vis het aas weer uitspugen voordat de haak gezet is. De top van de Perch finesse softbait staat hiervoor garant.
Een dergelijke top heeft wel compensatie nodig van de rest van de hengel voor het zetten van de haak. Dit heeft geresulteerd in een ‘blank’ om u tegen te zeggen. Een centimeter of 60 vanaf de top tot en met het handvat is de hengel zeer stijf door de slimme nanopitch-technologie, perfect om de haak mee te zetten. Mede doordat deze blank zo stijf is, zijn aanbeten heel goed te registreren. Iets wat hieraan nog bijdraagt is het onderste deel van de hengel, de monocoque. Dit brede holle deel is onderdeel van de blank en zorgt voor een betere overdracht van vibraties vanuit de top waardoor de sensitiviteit van de hengel subliem is. Door de keuze van topklasse carbon en prachtige hoogwaardige geleidingsogen, is deze hengel vederlicht en daarmee uitermate geschikt voor de finesse visserijen, met name de Carolina rig. Al met al is het een genot om met deze hengel te vissen en laat staan een dikke vis te drillen.”

Wil je deze hengel bestellen, klik HIER!

 


 

Hoogtepunt van Fox Rage

De Ti Pro Rods vormen het hoogtepunt van de Fox Rage ranges, waarbij hoogwaardig design, attractieve styling en kwaliteitscomponenten samenkomen, en een sublieme kunstaas-viservaring opleveren. De Ti Pro range dekt het complete spectrum van de kunstaasvisserij af, en biedt daarbij gereedschap voor subtiele visserij en ultra zwaar kunstaaswerk, en alles daartussenin.

Belangrijkste specs:

 • 14 hengels om alle typen kunstaasvisserij af te dekken
 • Van lichte spinhengels (5 – 21g) tot hengels voor zwaar kunstaas (40 – 160g)
 • Hoogwaardige 30-40 Ton Carbonmat blanks
 • Snelle actie
 • Extreem licht en uitgebalanceerd
 • Lichtgewicht titanium ogen met anti-tangle frame ontwerp
 • Hoogwaardige Fuji reelhouders

De Ti Pro range van Fox Rage is verkrijgbaar bij Fish Inn.


 


 

Oldskool spinhengels

Bij Wesdijk Hengelsport in Barendrecht is sinds kort een serie hengels van het merk Fenwick verkrijgbaar. Het gaat om een aantal oldschool spinhengels, voor verschillende visserijen. Je kunt de hengels inzetten bij het jiggen, twitchen, spinnen en het vissen met crankbaits. De hengels zijn uitgevoerd in een serie met kurk en een serie met foam.

Klik HIER voor meer info of om deze traditionele hengels te bestellen! LET OP: Tot eind januari loopt deze aantrekkelijk introductieprijs 🙂

 


 

Nieuwe BullTeez

Het was even wachten, maar de nieuwe 9,5 cm variant van de Westin BullTeez is verkrijgbaar! De Westin BullTeez leent zich perfect voor het vissen op snoek, snoekbaars en baars. Deze shad heeft dankzij zijn slanke body en de grote schoepstaart een mooie rollende actie. De BullTeez kan gevist worden met een Shallow Rig of met een normale loodkop. Daarnaast kan hij door de inkepingen in de rug en buik ook weedless worden gevist.

 • Levensechte ogen
 • Attractieve schoepstaart
 • Verleidelijke rollende actie, zelfs bij lage snelheid
 • Handgeschilderde kleuren

De nieuwe Westin BullTeez 9,5 cm is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere hengelsportzaak!

 


 

Het kleine zusje

Super Shadow Rap 11 cm is nieuw in de Rapala familie. Het is het kleine zusje van de Super Shadow Rap 16cm. Met de opkomende Twitch Bait trend is dit wel het ultieme aasje waarmee je van kleine polder slootjes tot de grotere wateren de verschillende rovers kan targetten. Pas je techniek aan en maak hem geschikt voor een groot arsenaal aan rovers.

Klik HIER voor meer info of om hem te bestellen. 


 

Bescherming voor je tacklebox

Even een korte sessie in de stad of in de polder, wie doet het niet. Wat kunstaas in een Tackle Tainer, onthaaktang mee en gaan! Een comfortabele tas is hierbij van belang. Nog fijner is dan een tas waarbij je geen angst hoeft te hebben, dat als je hem eens te hard neer legt, dat je tackle Tainers kapot gaan.

De Hardcase Sling 3 TT van Rozemeijer brengt de uitkomst. Zoals de naam het al zegt, Hardcase, heeft deze tas een harde buitenkant, wat ervoor zorgt dat je Tackle Tainers altijd veilig zitten. Handig opbergvakje voor je onthaaktang, welke zo is geplaatst dat je niet je tas van je schouders af hoeft te halen om deze te bereiken.

Bij veel tassen bestaat tevens de kans dat je Tackle Tainer eruit valt als je deze te vlug openritst. Ook hier heeft Rozemeijer aan gedacht door klittenband mee te leveren welke je onder een Tackle Tainer kunt plakken. In de Hardcase zit tevens klittenband, druk deze op elkaar en je Tackle Tainer zal er nooit uitvallen.

Voor meer info over de Hardcase Sling 3 TT, klik HIER.

 


 

Kleinere BIG M

Na de BIG M 4.0 en 7.0 komt Megabass nu met een kleinere variant van dit interessante kunstaas. De BIG M 2.0 is 12,6cm lang en weegt 56,6 gram. Het is een drijvend kunstaas, heeft een ingebouwde ratel en een rollende actie. De maximale duikdiepte is 2 meter, wat de BIG M ideaal maakt voor het vissen op snoek in ondiep water.

 


 

Nieuw PR voor Daan

2021 is goed begonnen voor Daan Pit! Op één van de eerste dagen van het nieuwe jaar wist hij namelijk zijn PR te verbreken met deze snoek van 104cm. Na 5 keer gevolgd te hebben was het de 6e keer raak. Daan wist deze meterbak te vangen op een Abu Garcia McCelly. Binnenkort komt de review daarvan online, dus stay tuned!

Meer informatie over deze allesvanger? Klik HIER.

 


 

Nieuwe  bestemmingen!

Het gaat gebeuren! We gaan weer vliegen, reizen en genieten. Wanneer weten wij ook niet precies maar dit jaar ziet het er zeker anders uit dan nu. Dus je kan maar beter voorbereid zijn! In dat kader heeft Visreis weer twee nieuwe locaties gevonden die een waardevolle toevoeging zijn aan hun portfolio.

Zeilvis in Maleisië! En wel in Rompin. Rompin is de zeilvis hoofstad van Azië en dat is niet voor niets. Een strikt catch & release beleid, grote aantallen vissen en goede crews om je te begeleiden. Deze visserij is mega spectaculair. De zeilvis is de snelste vis ter wereld die wel 100 kilometer per uur haalt. Ze gaan je stuk voor stuk trakteren op een acrobatische show van jewelste. Voor meer info over Maleisië, klik HIER.

Bomlo! Onthoud deze naam, want met deze locatie wordt er een nieuwe maatstaf gesteld in accommodatie en visboten in Zuid-Noorwegen! De woningen zijn eind 2019 opgeleverd en bieden ruimte aan 6 zes personen. Vanuit de woningen heb je een fenomenaal uitzicht over de fjord en loop je zo jouw eigen “vismachine” op die in je achtertuin ligt. De woning beschikt over drie tweepersoonskamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Een grote, ruime, luxe en volledig ingerichte keuken, twee badkamers, sauna en bubbelbad. Er is ook een groot terras met tuinmeubelen waar je na een dag vissen heerlijk kan genieten van het fantastische uitzicht. Voor meer info over Bomlo, klik HIER.

 


 

Rails voor op je boot

De TracLoader Gunnel Track past op de tunnel of console van je boot, zodat je gemakkelijk hengelhouders, bekerhouders en vele andere handige Railblaza accessoires kunt plaatsen. De geanodiseerde aluminium rails met montagesleuven zijn ontworpen voor boten waarop standaard geen rails zijn geïnstalleerd.

Daardoor hebben ze alle veelzijdigheid van RAILBLAZA TracLoader StarPort-steunen. De nieuwe Gunnel Track is verkrijgbaar in 3 verschillende lengtes. 300mm – 500mm – 1000mm.

De TracLoader Gunnel Track is vanaf eind januari verkrijbaar bij Technautic.

 


 

Robuust & veilig

De Hart The Guardian Float Tube is de allernieuwste Bellyboat onder de toppers van het Spaanse Hart. Deze extra sterke uitgevoerde dubbelwandige pvc bellyboat is van hoogwaardige kwaliteit, voorzien van peddels, stabilisatiebalk en 2 ruime waterdichte tassen.

De drijvers van de Hart The Guardian Float Tube hebben een doorsnede van maar liefst 35 cm. Deze gecamoufleerde boot ligt door zijn kiel en grote drijvers zeer stabiel in het water en brengt jou met gemak naar de plek waar de vis zit!

De Hart Guardian Float Tube is HIER verkrijgbaar.

 


 

Topper voor alle lagen

 

De Nories In The Bait Bass van NORIES is een tailspinner die zeer veelzijdig gevist kan worden in alle waterdieptes. Enerzijds is hij bij uitstek geschikt om bij het zoeken naar roofvissen in het middelste water te zoeken. Maar hij kan ook dicht bij de bodem worden gevist of met hoge snelheid over het oppervlak worden geleid. Het bijzondere aan in The Bait Bass is het ontwerp dat op betrouwbare wijze voorkomt dat de dreg in de hoofdlijn terechtkomt. De speciale vorm van de body en die van het bevestigingsoog aan de bovenzijde houden de haak weg van de leader.

Het spinnerblad wordt weggehouden van de lijn door het naar boven verschoven oog, zodat de jig altijd betrouwbaar te vissen is. De body is gemaakt van een hard metaalmengsel, zodat de In The Bait Bass ook na hard over de bodem te vissen en na contact met stenen in vorm blijft. De In The Bait Bass Jig Spinner is een topper voor baars en roofblei! Verkrijgbaar in 7, 12 en 18 gram en diverse UV kleuren.

Klik HIER voor meer informatie of om deze topper te bestellen. 

 


 

Aerodynamische popper

De River2Sea Dumbbell Popper is een topwater aas ontworpen om ver te werpen, luid te poppen, en vervolgens iedere vis te haken die zich op dit aas stort. Zijn zware gewicht en de aerodynamische vorm werpt grote afstanden, zelfs tegen de wind in! Ideaal voor het little big gamen op GT, Spanish Mackerel, Rooster en andere monsters die hun prooien van het water plukken.
De grote holle roodgeschilderde mond knalt grote hoeveelheden water voor zich uit, waardoor het een van de meest luidruchtige stukken kunstaas op de markt is.
De River2Sea Dumbbell Popper is o.a. verkrijgbaar bij Wout van Leeuwen.

 


 

Baars snoep bij Fish Inn

De meeste van jullie weten dat een twitchbait in deze tijd van het jaar ontzettend effectief is op grote baars. Een merk als Rapala heeft een prachtig scala aan twitchbaits die enorm attractief zijn. Deze Rapala pluggen staan perfect gesorteerd afgebeeld op de website van Fish Inn

Naast het bekende merk Rapala heeft Fish Inn ook een vreemdere eend in de bijt opgenomen in hun assortiment. Sinds 2 jaar zijn ze namelijk dealer van het Italiaanse merk Molix. Dit merk staat bekend door de ontwikkeling door de visser voor de visser. Een plug die jou als baarsvisser dan ook echt niet mag ontgaan is de Molix Finder Jerk

Doordat je bij Fish Inn een ruim aanbod aan suspending of slow sinking pluggen zult vinden, weten wij zeker dat je jouw baars tacklebox perfect gevuld krijgt!

 


 

Kleinere Hydra broer

Wat in het groot een succes is, moet toch ook ik kleinere uitvoering vis op de kant brengen. Dat is nu exact het verhaal met de Hydra 175 van DUO in navolging van de Hydra 220. Natuurlijk nog steeds die gestroomlijnde vorm die vis als geen ander weet te triggeren.

De grotere broer succesvol op bluefish…

In de body van deze kleinere variant twee stalen gewichtjes aan de achterkant. Ofwel een vast gewicht in het staartgedeelte. Het resulteert in een directe reactie zodra je met de hengeltop de bait tot leven wekt. Al met al een ongekende actie en als je eens op zoek bent naar echt iets anders, dan is dit het overwegen waard!

Klik HIER om dit uiterst exclusieve kunstaas te bestellen. 

 


 

Paarse topper

De opvallende Abu Garcia Revo Ike is werkelijk een schitterende reel en is ontworpen door niemand minder dan Mike Iaconelli.  De jarenlange ervaring van Abu Garcia en Mike is samengevoegd tot deze topper. Deze lichtgewicht reel is uitgerust met het IVCB-6L rem systeem, hierdoor is deze reel aan haast ieder kunstaas aan te passen.

De 10 RVS HPCR kogellagers zorgen er voor dat de reel zeer soepel en fijntjes draait, en Power Stack Carbon Matrix slip zorgt voor een maximale slipweerstand van maar liefst 10.8 kg.

De Abu Garcia Revo Ike is verkrijgbaar bij Raven.

 


 

Breed inzetbare killer

De Salmo Rail Shad is een nieuwe plug waar je alle kanten mee op kunt! Jiggen, verticalen of gewoon binnen vissen, het is allemaal mogelijk. Door de ‘rails’ aan de voorkant van de plug, krijg je een unieke actie. Hij zinkt met de staart naar beneden, maar herstelt snel weer naar een horizontale houding. Hierdoor is het dan ook een enorm breed inzetbare plug. Een echte killer voor baars, snoekbaars en niet te vergeten snoek!

Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat het kunstaas snel daalt met de staart naar beneden, maar ook snel herstelt naar de horizontale positie. Voorzien van een haakveer, dit zorgt voor extra attractie. De Rail Shad is 5cm lang en weegt 14 gram. Hij is verkrijgbaar in 6 visvangende patronen.

Klik HIER voor meer info over de Salmo Rail Shad.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl