Tackle Meister Review – Rozemeijer Little Belly Splash + Forky Tail – Een kleine veel vanger

09/09/2020
Tackle Meister Review – Rozemeijer Little Belly Splash + Forky Tail – Een kleine veel vanger

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Robert Noorland over de Rozemeijer Belly Splash en Forky! 

Door Robert Noorland

Shads, softbaits, rubber, wat de naam ook is, het is ongetwijfeld het meest gebruikte kunstaas in de Benelux dat er is. Inmiddels zijn ze er in allerlei soorten en maten. Ik mag een tweetal types van het merk Rozemeijer testen. Dit merk is hier, in Nederland, inmiddels wel bekend. Deze kunstaaslijn is in 2019 op de markt gekomen en inmiddels al ruim een jaar te koop in verschillende winkels.

Unieke Rozemeijer looks, in 5 kleuren!

 


Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Rozemeijer Mini Belly Splash & Rozemeijer Forky
Type Product: Softbait, paddle-tail en V-tail
Lengte: Litte Belly Splash, 9cm – Forky 13cm
Kleur: Green Perch, Golden Roach, Brown Perch, Natural Roach, Wild Char
Bijzonderheden: Unieke looks
Winkeladviesprijs: € 1,40,- / € 2,20,-


 

Eerste indruk

Snoekbaars… dat was mijn eerste indruk bij het zien van deze twee shads van het merk Rozemeijer. Met een lengte van 9 en 13 centimeter is het prima geschikt voor snoekbaars maar ook zekere voor baars. Tijdens het vastpakken van de shads viel het op dat de shads erg stevig aanvoelen. Dit is iets wat ik erg kan waarderen voor mijn type visserij. Zo is het namelijk mogelijk om tientallen snoekbaarzen te vangen met dezelfde shad, zonder dat ze uitscheuren bij de jigkop of dat het staartje eraf gebeten wordt. Op de website van Rozemeijer staat bij de Belly Splash dat deze uitermate geschikt is voor het werpend vissen.

Ready voor de snelstromende rivier!

Daar kan ik wel inkomen. Daarom rig ik de shad op een 12 grams loodkop om er vanuit de boot mee aan de slag te gaan op de snelstromende rivieren. De Rozemeijer Forky wil ik vooral gaan gebruiken om mee te verticalen vanuit de boot. Na een tijdje werpen wil de vis nog wel eens passiever worden. Daarom rig ik de Forky op een 14 en 18 grams loodkop.

 

De proef op de som

Na beide types voorzien te hebben van een loodkop en zo nodig een stinger vond er een sessie plaats op de rivier. Al snel volgde de eerste aanbeten werpend met de Mini Belly Splash. Ook volgde op de Forky Tail enkele aanbeten en de eerste snoekbaarzen werden ook hiermee gevangen. De vis was net aan de maat, maar de aanbeten waren snoeihard! Dat blijft toch leuk.

Kleine vis en harde aanbeten…

De visserij op de rivieren kan soms lastig zijn als er weinig stroming. Dit zorgt ervoor dat de vis erg verspreid gaat liggen. Het voordeel van een boot is dat we mobiel zijn, en zo konden er veel stekken snel bevist worden met deze shads. Ook deze sessie wist ik op beide shads vis te vangen.

Het blijft niet alleen bij klein! Een mooie rivier snorkel op de Mini Belly Splash.

Minpuntje bij de Mini Belly Splash is dat met verticalen de loodkop snel in de onderlijn vastzit. Dit komt mijns inziens door de grote schoepstaart en de opwaartse druk die dit geeft. Tijdens het werpend vissen had ik hier geen last van. Voor een diehard verticaal visser zou ik de Forky tail aanraden. Nadat ik een mooie vis gelost had was het een paar worpen later weer raak. Een hard vechtende vis mocht even op de foto, met 77 centimeter de grootste van de dag. De Mini Belly Splash vangt ook grote vis! Wauw!

Aanschaf

Het merk Rozemeijer wordt door heel Nederland verdeeld. Ook buiten Nederland is het zeker niet onbekend! Bij veel hengelsportzaken is het assortiment van Rozemeijer ruim aanwezig. Rozemeijer staat regelmatig op de bekende hengelsportbeurzen. Concluderend kan gezegd worden dat het gemakkelijk is om de producten van Rozemeijer te zien en of aan te schaffen. Met een prijs van gemiddeld €1.40 voor de Mini Belly Splash en €2.20 voor de Forky zijn beide modellen redelijk stevig geprijsd ten opzichte van vergelijkbare modellen van andere merken.In de meeste hengelsportzaken een ruim assortiment van dit Benelux merk!

 

Slotsom

Ik kan stellen dat ik over de Rozemeijer Forky erg tevreden ben voor het verticalen. De Rozemeijer Mini Belly Splash is meer het werk voor de werpende visser. Tijdens het verticalen met de deze shad wil het nog wel eens voorkomen dat de de staart om de voorslag heen draait.

Overleeft veel aanbeten en vangsten 🙂

Ik ving veel kleine vis met beide shads en 1 mooie uitschieter. Voor op de rivieren is de maat wat aan de kleine kant. Toch zie ik veel potentie in bijvoorbeeld een rivierplas of stadswater. Een groot pluspunt is de stevigheid van het rubber. Dit zorgde ervoor dat het rubber niet uitscheurde en dat er meerdere vissen met dezelfde shad gevangen konden worden. Al met al twee prima soorten shads.

 


 

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Robert Noorland
Geboortejaar: 1990
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars met uitstapjes naar andere roofvissoorten.
Specialismen: Verticalen.