Happy weedless summer – Boven en tussen de planten

23/06/2021
Happy weedless summer – Boven en tussen de planten

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema kunstaas. 

 

>VANDAAG DEEL II, VRIJDAG JL DEEL I

 


 

Ondiepe swimbait

De Shimano Bantam Sraptor is een ondiepduikende swimbait om rovers in ondiep water te verleiden of wanneer de vis zich op half water bevindt. De jointed body is extra stevig gemonteerd dankzij het 3-voudige bevestigingssysteem. Verder is het drijfvermogen aan te passen doormiddel van een meegeleverd gewichtje. De Sraptor kan zowel op constante snelheid binnen gevist worden als met jerk/twitch technieken.
De drijvende Sraptor is 18,2 cm lang, weegt 58 gram en zwemt ondiep in de bovenlaag van het water. Wordt geleverd met een extra vervangende staart. Verkrijgbaar in 5 kleuren.
• Onvoorspelbare zwemactie met asymmetrisch staartontwerp
• S-Lijn actie
• 3-voudig bevestigingssysteem van de jointed body
• Speciale houder voor gewichtjes om het drijfvermogen aan te passen
• Werkt zowel met constant binnendraaien als met jerk/twitch technieken
• Drijvend (kan aangepast worden om zinkend te maken)

 


 

De ogen van Jeremy

Jeremy Staverman van Lowrance is in het bezit van geavanceerde fishfinders (HDS Live) en haalt hier ook het maximale uit. Zie hoe hij zijn units geïnstalleerd heeft en welke schermen en instellingen hij tijdens het vissen met name gebruikt. Ook mooi om te zien hoe zijn Lowrance elektronica een Ultimate Fishing System vormt met o.a. een vlekkeloze communicatie met de elektromotor.

Meer informatie over de HDS Live toestellen, klik HIER. 

 


 

Wormen tussen het groen

De Westin Ring Teez CT (Curl Tail) is een zeer soepele softbait die is voorzien van grote ribbels en een verleidelijk krulstaartje. Samen met een reeks schitterende kleuren maken deze eigenschappen een onweerstaanbare indruk op roofvissoorten als baars en snoekbaars. De Ring Teez CT is perfect geschikt voor het vissen met een loodkop of een dropshotmontage, maar ook voor andere technieken zoals een Carolina of Texas Rig.

En nu komt ie en dat is een tip van de Meister himself, Luc Coppens. Waarom deze Ring Teez voorzien van een off set hook en hem dwars door de planten vissen?! Niet verder vertellen 😉

Klik HIER om ‘m te bestellen.

 


 

HART voor zeebaars

De Hart Absolute TX Bodies zijn in combinatie met de Hart TX Jigheads de nieuwste sensatie op het gebied van roofvis visserij, en dan metname de zeebaars. De Hart Absolute TX Jighead bodies worden per 3 stuks geleverd en zijn een stuk voordeliger dan andere vergelijkbare producten, terwijl ze zeker hetzelfde doen! Vis vangen namelijk 🙂 Klik HIER.

 


 

Vandam approved

Spinnerbaits zijn echte toppers voor het vissen tussen het wier. En met de hulp van Kevin Van Dam is er bij Strike King de perfecte all-round spinnerbait gemaakt: de Strike King® KVD Spinnerbait. Belangrijkste kenmerk is een kleiner, opnieuw ontworpen Perfect Skirt® met natuurlijke kleuren voor een realistische look en een kleiner profiel in het water.

Daarnaast is hij voorzien van een dubbel blad voor extra vibraties en dus extra attractie onder water. Het tweede blad komt in twee vormen het willow-blad voor helder water en het Colorado-blad voor troebel water. Deze spinnerbait is uitvoerig getest door Kevin zelf en dat dit kunstaas zijn volledige vertrouwen heeft kan je zien aan het KVD logo op het grootste spinner blad spinnerblad.

Verkrijgbaar in twee gewichten, 14,2 en 16gr en drie kleuren: Super Chartreuse, Blue Gizzard en Chartreuse Sexy Shad. Klik HIER voor meer informatie. 

 


 

Go heavy!

Ben jij iemand die het grote, zware kunstaas niet schuwt, dan is de Concept A2 reel van 13 Fishing meer dan het overwegen waard. Alles in deze baitcaster is verstevigd en ontwikkeld voor de grovere visserij op bijvoorbeeld grote snoek. In deze video geeft Roofmeister Bo Staartjes tekst en uitleg over deze krachtpatser.

Meer (bestel)informatie, klik HIER.

 


 

De hype blijft

Natuurlijk zijn er tal van imitaties, maar die Black Minnow van Fiiish blijft een weergaloze shad voor zeebaars. Weinig zoute cracks die deze shad niet stiekem in hun tackle dozen hebben zitten. Terecht, want de BM is een ultieme vanger. Super zacht van materiaal en een ingenieus systeem om het rubber aan de speciale loodkoppen vast te zetten.

Ruim op voorraad bij Het Loze Vissertje te Zelzate en meer interessante producten van Fiiish. Klik HIER

 


 

Zomers kunstaas bij Rien

Nieuwe bij Rien de Wolf in Amsterdam, De Strike King Thunder Cricket Vibrating Swim Jig. Deze chatterbait heeft een innovatief ontwerp wat zorgt voor een geweldige zwemactie en maximale flitsen. Verder is dit kunstaas geweldig te combineren met een softbait voor extra attractie. Snel of langzaam gevist, hoog of diep, de Strike King Thunder Cricket Swim Jig zal zeker je favoriete zwemmer worden als de omstandigheden goed zijn. Geleverd met een vlijmscherpe Owner Jungle Flipping Haak. Klik HIER.

En dan nog een onbetwitst koning voor roofblei, de Molix Trago Spin Tail. Handig compact profiel. Ultra realistische vorm en actie. 3D aangepaste ogen. Ingebouwde draaibare staart van hoge kwaliteit voor verbeterde Colorado-bladactie en trillingen. Het is perfect voor het werpen, jiggen, stabiel of verticaal presenteren, de Trago Spin Tail kan met succes worden gebruikt in elk water en voor verschillende soorten roofdieren. Het is gemaakt met zinklegering met respect voor de natuur en ecosystemen. Klik HIER.

 


 

Volle of holle mond?

Als je op zoek bent naar wat meer beweging op het wateroppervlak dan is de Spittin’ Wa wat je nodig hebt. De holle mond die tegen het wateroppervlak kaatst maakt het mogelijk om het kunstaas makkelijk te laten “poppen” tijdens het binnen draaien.

De extra beweging en actie boven het wateroppervlak zorgt ervoor dat de roofvis nog meer getriggerd wordt. Met de Spittin’ Wa is het ook mogelijk om door bijvoorbeeld lelievelden heen te vissen.

Klik HIER voor (bestel)informatie. 

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl