Het Nederlands Elftal VS Noorse zeerovers

25/06/2024
Het Nederlands Elftal VS Noorse zeerovers

Geen dag is hier hetzelfde en vandaag was er dan toch sprake van een terugval in de vangsten. Een stralende lucht met veel zonlicht, zou dat de oorzaak zijn geweest? In ieder geval stonden alle zeerovers niet bepaald aan. En dan nog, werd er veel gevangen, alleen al qua soorten in de dubbele cijfers. 

Hier ons liveblog van onze trip naar Vevang, Noorwegen, onder de bezielende begeleiding van Visservice. Dag 1 terugzien? klik HIER. Dag 2? Klik HIER. Dag 3? Klik HIER.

Het Nederlands Elftal, kip, patat en appelmoes!

Door Sjoerd Beljaars – We hebben net het Nederlands Elftal achter de rug en we kunnen het doortrekken naar de het gedrag van de vissen hier vandaag in Vevang, Noorwegen. Er zat geen pit in. Waar we de 3 afgelopen dagen konden profiteren van feeding frenzies onder water, bleven die vandaag nagenoeg uit.

Windstil, veel zon, zou het een met het ander te maken hebben gehad?

1 ding is zeker, de pollak laat ons hier niet in de steek.

Ook op plekken waar we ze niet snel verwachten.

En ze staan niet bepaald bekend als een scholenvis.

Daarbij hoef je geen medelijden te hebben hoor met ons. Want in het vandaag zonovergoten werd alsnog door iedereen gevangen. De oceaan was nog steeds een no-go met een flinke deining, ook al hebben enkele boten het hier even geprobeerd.

Kabeljauw, nog zo’n soort waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Even een heel klein uitstapje op de open zee en kladabam! Dat belooft wat voor morgen.

Voor 90% was dus het fjord weer het speelveld. Pollak was wederom geen zeldzaamheid, hetzelfde geldt voor kabeljauw en zelfs de lipvis ging voor korte tijd even echt goed aan. De grote koolvissen waren echter moeilijk tot niet te vinden, laat staan dat ze er zin in hadden. Daarbij staat de heilbot nog voor menigeen bovenaan de bucket list, gaat het ons lukken?

Big ass schelvis voor Sjors!

De vis van de dag is toch wel deze lange schar voor visgids Chris.

Af en toe liep het scherm vol in de middenlaag van het water, vaak hèt signaal voor koolvis, maar ze gaven niet thuis.

Slotsom, de pollak is dominant op het moment.

Morgen hoogstwaarschijnlijk het echt ruime sop van de weidse zee. Wat ligt hier ons hier na 3 dagen afwezigheid te wachten. Wij staan in de startblokken.

 

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Visservice. Ook geïnteresseerd in een all-in roofvisvakantie in het visparadijs dat Noorwegen heet, klik HIER